Karlı havalarda motosiklet sürmek kulağa çok mantıklı gelmeyebilir. Fakat motosikletinden kopmak istemeyen ya da başka alternatifi olmayan motosiklet sürücüleri için birkaç önemli çözüm var. Öncelikle kendinize ve motosikletinize güvenmeniz gerekmektedir. Eğer yeterli tecrübeniz veya ekipmanı sağlayamıyorsanız inadı bırakıp, motosiklet harici ulaşım yollarını denemelisiniz.

Doğru Ekipman TercihiKarlı Havalarda Motosiklet Sürmek

Motosiklette doğru ekipman tercihi her zaman hayat kurtarıcı olmaktadır. Özellikle kış aylarında yanlış ekipman kullanmak ağır hastalıklara (Solunum yolu hastalıkları, yüz felci) davetiye çıkarmaktadır. Birçok kullanıcısı karlı havalarda yağmurdaki kadar ıslanmam diye düşünmektedir. Fakat karlı havalar, yağmurlu havalardan daha fazla hasar vermektedir. Motosiklete binmeden önce rüzgar ve su geçirmez kıyafetler giymelisiniz. Özellikle yüzünüze gelecek rüzgar ve kar parçalarından korunmalısınız. Kullanıcı deneyimi olarak ilk önce polarlı maske sonra da boynunuzdan burnunuza kadar kapatacak ve ikinci katman görevi görebilecek balaklava takmanızı öneriyorum. Kış aylarında giydiğiniz içlikten çoraba kadar olan ekipmanların hepsi aynı önem derecesine sahiptir. Doğru ekipmanlarınızı giydikten sonra kıyafetlerinizin bağlantı noktalarından gelecek rüzgarları önlemeye çalışmalısınız. Örnek olarak el ve ayak bileği, pantolon ile montunuzun kesiştiği yerlere dikkat etmelisiniz.

Motosikletinizi Isıtın!

Motosiklete binmeden motosikletinizi çalıştırın ve ısınmasını bekleyin. Isıtmadığınız taktirde şanzımanında ve motorunda birçok problem ile karşılaşabilirsiniz. Motosikletiniz ısınırken, motosikletinizi çıkaracağınız noktaları kontrol edin. Gerekirse motorunuzun etrafında ve yola bağlanacağınız alanlardaki karları temizlemelisiniz.

Yola Çıktığınız Zaman Yapmanız GerekenlerKarlı Havalarda Motosiklet Sürmek

Karlı havalarda motosiklet sürmek teorik olarak oldukça basittir. Fakat pratik yapmaya geldiği zaman işler yolunda gitmeyebilir. Öncelikle yola çıktığınız zaman motosiklet sürücüsü olduğunuzu unutun! Araba sürücü gibi bir şeritte lastik izlerinin olduğu yerlerden gitmeye çalışın. Araçların arasına ve yanlarından ilerlemeyin. Bunun en büyük nedeni yanından geçtiğiniz aracın ufak bir kayması sonucu size zarar verme olasılığıdır. Frenleriniz ve tutuşunuz zayıflayacağı için takip mesafenizi arttırmalısınız. Maalesef ki arkanıza girip, bir şey yokmuş gibi canınıza kast edecek insanlar var olacaktır. Fakat normal günlerde de karlı havalarda da bu tip insanlar ile inatlaşmayın ve bir an önce bu tip sürücülerden uzaklaşmaya çalışın. Uzaklaşmaya çalışırken hızlanmak yerine, boş şeritleri veya sokakları kullanmaya özen gösterin. Sürüş esnasında gidonu ve kendinizi kasmayın. Özellikle buzlu yerlerde anlık kaymaları doğal olarak karşılamalısınız. Sonuç olarak karlı havalarda motosiklet sürmek istediğiniz veya zorunda olduğunuz zaman ilk önce alternatif yolları aramaları daha sonra uygun ekipmanı giyip, motosikletinizi güzelce ısıtmalısınız. Son olarak çok normal havalardan çok daha dikkatli ve sabırlı olmak zorundasınız.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here