Karavan Tatili Hayaliniz İçin Gerçekleştirme Zamanı!

10
22661
karavan-tatili-hayali-fırsatı
karavan-tatili-hayali-fırsatı

Karavan tatili hayali için gerçekleştirme zamanı! Karavan tatili hayali kuranlar için bu 4 günlük 29 Ekim haftasonu şahane bir fırsat olabilir. Karavan kiralayıp ya da ikinci el karavan satın alıp güzel bir kamp yeri bulabilirsiniz. Unutulmaz bir tatil yaşamak için uzun Cumhuriyet bayramı tatili iyi bir fikir olabilir…

Karavan Tatili Hayali İçin Gerçekleşme Zamanı!

karavan-tatili-hayali
karavan-tatili-hayali

Son yıllarda karavan kiralama ya da karavan tatiline çıkma seçenekleri çok moda. Karavanla tatile çıkmak, bazıları için büyük bir tutku. Her yıl neredeyse tüm yazı karavanda geçirenler var. Bazıları için de hayatında bir kere olsun deneyimlemek isteyeceği bir tatil seçeneği. Eğer, hep hayalinizde bir karavan tatili varsa ve bunu bir türlü yapamadıysanız size bir kaç tavsiyemiz var:

Karavan Kiralamak

karavan-tatili-hayalleri
karavan-tatili-hayalleri

*görsel trail of us youtube kanalına aittir.

Karavanla tatile çıkmak Amerikan filmlerine özgü değil. Türkiye’de karavan sahibi çok fazla insan var ve karavan kiralama seçenekleri de oldukça fazla. Araç üstü çadır seçenekleri, Knaus karavan fiyatları, lüks Mercedes karavan çeşitleri gibi çok fazla seçenekle karşılaşabilirsiniz. Dilerseniz ikinci el karavan almak da seçenekler arasında.

2. El Karavan Fiyat Listesi

Karavan Tatili Sırasında Konforu Yanınızda Taşıyın!

Karavanın konforu biraz modele ve özelliklere göre değişiyor. Eski tip kasa karavanlar maalesef sadece kapalı bir yaşam alanı sunuyor. Burada uyumak, börtü böcekten korunmak üzere iyi olsa da klima, havalandırma, mekan konforu yetersiz olabiliyor. Son model karavan çeşitlerine baktığımızda ise pek çok evde olmayan konforu görüyoruz. Bu arada pop starlar turneye neyle çıkıyor sanıyorsunuz…Mercedes karavan ya da Volkswagen karavan modelleri son yılların en trend seçenekleri.

Bu haber ilginizi çekebilir: Mutlu Akü’den Karavanlara Özel Akü

Karavanla Tura Çıkmak

karavan-tatili-hayali-gerçekleşme-fırsatı
karavan-tatili-hayali-gerçekleşme-fırsatı

Karavanla tura çıkmak, çok trend. Geçtiğimiz yıl ünlü oyuncu ve seslendirmen Tamer Karadağlı kızıyla birlikte karavanla Amerika turu yapmıştı. Bu tur, genç kızın hayatı boyunca unutamayacağı anılar sunmuş olmalı. İnsan, çocuğuna daha güzel nasıl bir hediye verebilir ki…Ünlü test pilotu Süreyya İzgi de karavanla Bavyera turu yaptı. O, da kendisi için eşsiz anılar biriktirdiğinin altını çizmişti. Çocuklarınıza bir hafta olsun böyle bir macera hediye ederek hayatları boyunca unutamayacakları bir anı sunabilirsiniz. Evet, bazı şeyler imkanlarla ilgili ama şöyle düşünün karavanla ABD turu olmasa da karavanla bir haftalık Ege kıyıları turu olabilir…

Karavan Kampları

Karavan-tatili-turları
karavan-tatili-turları

Karavan kampı konusunda Türkiye zengin bir ülke. Tatil, seyahat, çevre ve karavan kültürümüz gelişmiş olsa belki dünyanın en iyilerinden biri bile olabilirmiş. Çünkü ülkemiz doğal bir cennet. Biraz da temiz tutsak, korusak keşke…

 

 

Karavan kampı nedir ve neden gerekli?

Kamplar, karavanınızı park edip, tesisin tuvalet, mutfak, duş, çamaşırhane gibi imkanlarından faydalanacağınız anlamına gelir. Size hem park yeri sunar, hem güvenlik hem de ihtiyaçlar için alt yapı. Ancak gerçek maceracılar tesisler dışında keşfettikleri alanlarda da karavanlarını park ederek tatil yapabilirler.

Türkiye’deki Karavan Parkları Kamp Alanı Listesi

karavan-tatili-park-yerleri

karavapark-listesi
karavan-park-listesi

Ülkemizde en fazla karavan ve çadır kampı Ege bölgesinde var. Özellikle güney Ege, bu konuda çok zengin bir seçenek sunuyor. Ancak Kuzey kıyılarında ve Karadeniz yaylalarında, iç kısımlarda, Akdenizde özellikle Toroslarda ve Marmara’da da kamp alanları var. Türkiye’nin en güzel karavan kampları listesi de şöyle:

 

  • Kaş Kamping
  • Cunda Ada Camping
  • Artvin Borçka Camping
  • Yedigöller camping
  • Kapadokya Kaya Camping
  • Hisarönü Evcan Camping
  • Kuşadası önder Camping
  • Akyaka Orman Kampı
  • Asos Gargara Kamp
  • Azmakbaşı Camping
  • Ayvalık Ada Camping
  • Artvin Borçka Karagöl Kamp Alanı
  • Seferihisar Mona Camp
  • Kapadokya Kaya Camping
  • Marmaris Hisarönü Evcan Camping
  • Akyaka Orman Kampı
  • İstanbul Silivri Semizkum Mocamp
  • Kerpe Kartal Kayalıkları-Kandıra/Kocaeli
  • Frig Vadisi-İhsaniye/Afyonkarahisar
  • Salda Gölü-Yeşilova/Burdur
  • Badara Yaylası-Çamlıhemşim/Rize

Karavan Kültürü / Kamp Kültürü

Öncelikle karavan tatili, biraz kültür meselesidir efendim. Çevreye saygısı olmayan, insana saygısı olmayan ve keşfetme tutkusu olmayan karavan tatilinden keyif alamaz. Karavan tatili yapan insanlar, doğayı sevdikleri için böyle bir tatil seçeneğine yönelirler. Dolayısıyla gittik yerde çöp bırakma, çöp atma, çevreyi tahrip etme eğiliminde olmazlar. Hatta geri dönüşümlü tüketime büyük önem verirler. Diğer yandan karavan ve çadır kamplarında sessizlik önemli bir değerdir. Zira, bu eşsiz doğa köşelerine gelen insanlar doğanın sesini duymak isterler, yandaki karavanın gürültüsünü değil. Müzik açma çok hoş karşılanmaz. Hatta yüksek sesle selamlaşmak bile…

10 YORUMLAR

  1. Tam da hayalim. İnşallah bende ilerleyen zamanlarda karavan hayalimi gerçeğe dönüştüreceğim. Tabi, bunun için oldukça sıkı çalışmam gerekiyor..

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here