Taşıt Kredisi Nasıl Alınır?

4
18221
Taşıt kredisi nasıl alınır?

Taşıt kredisi nasıl alınır? İkinci el araba kredisi nasıl alınır? 2. el otomobil kredisi için neler gerekli…Sizin için hangikredi.com’a sorduk; yanıtlar için okumaya devam edin.

Taşıt Kredisi Nasıl Alınır?

Bankaların taşıt kredileri araç sahibi olmak isteyen tüketicilere kolaylık sağlıyor. Para biriktirerek bir araç sahibi olmanın oldukça zor olduğu günümüzde, bankaların avantajlı faiz oranları ile bütçenizi zorlamayacak aylık taksitler ödeyerek sıfır km ya da ikinci el otomobil sahibi olabilirsiniz. Peki, araba kredisi almak için neler gerekli?

Taşıt Kredisi Şartları

Taşıt kredisi kullanabilmek için gereken bazı şartlar var. Öncelikle taşıt kredisi ipotekli bir kredi ürünü. Yani, borcunuz tamamlanana kadar aracın üstünde bankanın ipoteği bulunur. Borcunuzu ödememeniz durumunda banka aracınıza el koyma hakkına sahip olur. Taşıt kredisinde ayrıca kredi kullandırım oranı uygulaması var. Bunun anlamı da şu, almak istediğiniz aracın fatura bedelinin tamamı için kredi kullanamazsınız. Bu nedenle taşıt kredisi kullanarak araç almak istiyorsanız mutlaka belli bir oranda peşinatınız olmalıdır. Taşıt kredilerindeki kredi kullandırım oranı şu şekilde:

  • Nihai fatura bedeli 400.000 TL’ye kadar olan araçlar için araç değerinin %70‘i
  • Nihai fatura bedeli 400.001 TL – 800.000 TL aralığındaki araçlar için satış fiyatının %50‘si
  • Nihai fatura bedeli 800.001 TL ile 1.200.000 TL’nin arasındaki araçlar için araç fiyatının maksimum %20‘si kadar kredi kullandırılabilir.

Taşıt Kredisi Başvuru Şartları Nedir?

Araba kredisi başvurusu yapabilmek için sizin de taşımanız gereken bazı şartlar var. Öncelikle diğer tüm kredi ürünlerinin başvurusunda da geçerli olduğu gibi belgelenebilir geliriniz olmalıdır. Geliri belgelemek iki konu açısından çok önemli. Birincisi alacağınız kredi tutarı, belgelenebilir gelirinize göre belirlenir. Aylık tutarı gelirinizin üzerinde olan kredi talebi banka tarafından onaylanmayacaktır. İkinci konu ise bankanın geri ödeme yapıp yapamayacağınızdan emin olmak istemesi. Gelirin belgelenebiliyor olması banka için güvencedir. Yine aynı şekilde banka, verdiği borcun geri ödeneceğinden emin olmak için başvuru sahibin kredi notuna bakar.

Kredi notu finansal geçmişinize göre şekillenen sayısal bir değerdir. Kredi notunuzun yüksek olması borcunuzu düzenli şekilde aksatmadan ödediğinizi gösterir. Bu nedenle bankalar belli kredi notunun altındaki kullanıcılara kredi vermek istemez. Bankalardan araç kredisi alabilmek için kredi notunuz mutlaka risksiz gruplarda yer almalı. Bu şartların yanı sıra araba kredisi kullanabilmek için 18 yaşından büyük olmanız gerektiğini de hatırlatalım.

Taşıt Kredisi Veren Bankalar

Taşıt kredisi veren bankalar arasında özel bankalar olduğu gibi kamu bankaları da yer alıyor. Birkaç banka hariç tüm bankalardan otomobil kredisi kullanabilirsiniz. Bu noktada seçiminizi faiz oranına göre yapmanız gerekiyor. Kredinin faiz oranı, ödeyeceğiniz toplam geri ödeme tutarını doğrudan etkilediğinden kredinizi ne kadar düşük faiz oranıyla çekerseniz o kadar az geri ödeme yaparsınız. Ayrıca en uygun araç kredisini bulmak için dosya masrafı, komisyon, sigorta gibi ek masraf kalemlerine de dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

İkinci El Taşıt Kredisi

Taşıt kredisi ile sıfır araç alabileceğiniz gibi krediyle 2. el araba da alabilirsiniz. İkinci el araç kredilerinde sıfır araç kredisine göre bazı farklılıklar var. Bunlardan ilki kredi kullandırım oranında. Sıfır araç alırken kredi kullandırım oranı aracın nihai faturasına göre belirlenirken, ikinci el araçlarda aracın kasko değerine göre belirlenir. Bir diğer farklılık ise yaş sınırı olması. İkinci el taşıt kredisi için uygulanan yaş sınırı bankadan bankaya değişiklik gösterebilse de genellikle 8 yaşa kadar olan araçlar için kredi verilmektedir.

Taşıt kredisi ile ilgili detayların anlatıldığı videoyu izlemek için tıklayın!

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here