Güney Koreli üreticinin elektrikli araç yarışında kendisini kanıtlamak istediği araç olan Hyundai Kona EV’nin Güvenlik Problemi, kullanıcılar arasında güven sorunu yaratmaya devam ediyor… Geçtiğimiz aylarda 15 Kona EV modelinde yangın çıkmıştır. Bu yangınlardan sonra Güney Koreli üretici, 82.000 elektrikli araçtaki pil sistemlerini yaklaşık 900 milyon dolarlık bir maliyetle değiştireceğini açıklamıştır. İlerleyen günlerde Hyundai, yangın tehlikesinin ne zaman ve nasıl düzeltilebileceğine dair net bir plan açıklamadı.

Öncelik güvenlik!Hyundai Kona EVnin Güvenlik Problemi

Aksamalardan sonra Hyundai, müşterilerin güvenliğinin en büyük önceliği olduğunu söyledi. Yapılan açıklamalara göre Hyundai, gecikmeler ve iletişim eksikliğiyle ilgili şikayetleriyle yanıtlamadan “Geri çağırmadan kaynaklanan rahatsızlığını önlemek için gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz.” dedi. Ayrıca Hyundai, akü değişimlerinin önümüzdeki haftadan itibaren Güney Kore’de satışa sunulacağını söyledi.

Kore Otomotiv Teknolojisi Enstitüsü’nde yönetici danışmanı olan Lee Hang-koo, pil tedarikiyle ilgili potansiyel sorunlar olabileceğini ve otomobil üreticisinin sahipleriyle daha net iletişim kurması gerektiğini söyledi. Lee, elektrikli araç pazarındaki rekabetin giderek şiddetlendiğine dikkat çekerek, “Hyundai, tüketicilerine karşı açık sözlü olmalı ve onlara neler olup bittiğini bildirmeli dedi. Bu sözleri sayesinde birçok Hyundai kullanıcısı dolaylı yollardan sosyal medya aracılığı ile haklarını aramak istediler.

Hyundai sessizliğini bozdu!

Ekim ayında Hyundai, sorunu gidermek için bir yazılım yükseltmesi teklif etmiştir. Fakat yeni yazılıma sahip olan bir araçta yangın çıkmıştır. Bu yüzden LG Energy Solution tarafından yapılan pillerin değişmesi gerek görülmüştür. Hyundai Kona EV’nin güvenlik problemi yüzünden birçok kullanıcı Hyundai markasına ve otomobillerine tereddüt ederek yaklaşmaktadır.

İkinci El Hyundai Kona İlanları

İkinci El Elektrikli Araç İlanları

1 YORUM

  1. Tam bir geçiş dönemindeyiz.bu zamanda üretilen elektrikli araçlar yazılım ve teknoloji ürünleri beta versiyon diyebiliriz. elbette büyük mühendislik ancak elbette hata payı biraz daha yüksek çünkü tecrübe yeni.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here