aracınızın değeri nasıl artar

Aracınızı ufak dokunuşlarla satarken değerine değer katmanız mümkün. Çok basit yöntemlerle bunu yapabilirsiniz. Bunları yaparken kesinlikle aracınızda değer kaybı yaşamazsınız. Hazırsanız hız kesmeden bu yöntemler nelermiş başlayalım. Aracınızın değeri nasıl artar?

Kozmetik ve Dış Görünüşün İyi Olması Kesinlikle Şart

aracınızın değeri

Kendinizi bir alıcı olarak düşünüp bir arabaya bakmaya gittiğinizde sizin ilk bakacağınız yer neresi olurdu? Tabii ki aracın dışı. İlk gördüğünüzde araba çok hoşunuza gidiyorsa aslında bilinçaltınızda bir yere o arabayı almak istediğinizi koyuyorsunuz. Bu sebeple satmadan önce pasta cila ve yıkama gibi işlemleri 300-700 TL arasına yaptırıp 2000-3000 TL değer katmış oluyorsunuz. Hatta isterseniz bu işlemleri kendiniz bile yapabilirsiniz. Bu sayede aracınızın değeri artmış olur ve daha fazla kar edebilirsiniz.

Kullanmadığınız Aracın Kendi Parçalarını Saklayın

aracınızın

Siz araç alırken stepnesi ya da krikosu kayıp bir araba almak ister misiniz? Genelde kimse bunu tercih etmez çünkü kayıp olmasının altında yatan nedenlerden ötürü bir güvensizlik hissi oluşuyor. Örneğin kilitli bijonların çıkarılıp kaybolması arabayı satın alacak kişinin kafasında acaba büyük bir kazaya mı karıştı sorusunu getiriyor. Bir diğer örnek ise modifiyeli araçlar. Modifiye yaptırdığınızın aracınızın orijinal parçalarını sakladığınızda hem modifiyeli araba almak isteyenlere hitap edip hem de orijinal araba kullanmak isteyenlere hitap edebiliyorsunuz. Bu sayede aracın potansiyeli arttığından, fiyatını da yükseltmiş oluyorsunuz. Ayrıca tüm bunları yapıyor olmanız sizin arabanıza önem verdiğinizi ve dikkatli kullandığınızı gösteren etkenlerdir.

Ufak Tefek Tamiratlar Aracın Değerini Arttırır

değeri nasıl artar

Aracın tamire ihtiyacı olan ufak tefek yerleri tamir ettirip satın. Çünkü her zaman alıcının aklında ben bu aracı aldıktan sonra tamir için ek zaman harcayacağım ve bunun için tamir masrafından 1,5-2 kat daha fazla düşmeye çalışmalıyım gibi bir düşünce oluşur. Kendinizin ya da aracı ustaya götürüp hızlıca yapabileceğiniz basit iyileştirmeler size o an 300-400 TL gibi ek masrafa sokuyor olsa da arabayı satarken 700-800 TL gibi daha fazla fiyata koyabilmenizi sağlar. Daha da önemlisi aracınıza ekspertiz yapıldığında ortaya çıkarsa sizin dürüst olmadığınızı ve aracın başka sıkıntıları olduğunu da düşünüp arabayı almaktan vazgeçebilir ya da fiyatı çok daha fazla düşürmek isteyebilir. Bu sebeple ufak tefek hasarları yaptırmanız tamamen sizin yararınıza olacaktır.

                                                          İkinci El Satılık Araba İlanları                                                   

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here