2.El Araç Alırken Dikkatli Olun | Dolandırıcılık Çok Fazla

0
1399
2.El Araç

Pandemi zamanı sosyal mesafenin korunması sebebiyle otomobillere olan talep bir hayli arttı. Üretim ve tedarikteki aksaklıkla birlikte otomobil fiyatlarında genel bir yükseliş oluştu. Bu sebeple birçok kişi otomobil alırken sıfır yerine ikinci el otomobilleri tercih etmektedir. Ancak ikinci el otomobil satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlardan neredeyse en önemlisi motorun yağ yakma durumudur. Yağ yakan motor ömrünü tamamlamış olarak bilinmektedir. Son zamanlarda yaygınlaşan bir nevi dolandırıcılık olarak görülen bir yöntem ile her gün birçok kişi kandırılıyor. Yakın zamanda benim de şahit olduğum bir olayı farkındalık olması açısından sizlerle paylaşacağım. 2.el araç alırken dikkatli olun dolandırıcılık çok fazla.

2.El Araç

2.El Araç Alırken Dikkatli Olun | Dolandırıcılık Çok Fazla

Dünyayı etkisi altına almış çip sorunları bir yandan da covid-19 salgını sebebiyle sıfır otomobil üretim ve tedariğinde ciddi problemler vardır. Bu sebeplerden yükselen sıfır otomobil fiyatları, otomobil almak isteyenleri 2.el araçlara yöneltmiştir. ancak 2.el araç almak da oldukça risklidir. Aracın motorunun ne durumda olduğunu anlamak bazen mümkün olamayabiliyor. Öyle ki motoru yağ yakan otomobillere bazı sıvılar eklenerek bir süre yağ yakması engellenebilmektir. Bu işlemi fırsata çeviren bazı satıcılar da alıcıları mâdur etmektedir. Bir tanıdığım almış olduğu 2010 model Fiat Linea 1.4 benzinli aracının yağını değiştirdi. Yeni koyduğu yağ ile birlikte araç yağ dumanı atmaya başladı. İlk olarak acaba yanlış yağ mı koyuldu? Gibisinden bir düşünceye kapılmış olsa da yağ doğruydu. Aracın motoru ömrünün büyük çoğu tükenmiş. Ancak aracın yağına katılan bir madde ile aracın yağ yakmasına engel olmuşlar. Bu tarz durumlar ile karşılaşmamak için ne yapmalıyız?

2.El Araç

Ne Yapmalıyız?

Aracın kilometresinin çok düşük olması, motorun çok iyi oldığu anlamına gelmemektedir. Araçların bakımları zamanında yapılmaz ise motor kısa sürede deformasyona uğrayabilir. Ayrıca bir hortumda oluşan su kaçağı sebebiyle araç hararet yaparak motora zarar verebilir. Bu tarz durumlarla karşılaşmamak için otomobil almak isteyenler için şu aşamalar sırasıyla gerçekleştirilir:

  • Araç incelenir hoşunuza gittiyse bir pazarlık yapılır.
  • Fiyat size uyduysa araç expertize sokulur.
  • Expertiz sonucu sizi tatmin ettiyse
  • Aracın satışını almadan önce yağ bakımını yaptırın. Yağ bakımın sonrasında aracın duman atıp atmadığına üfleyip üflemediğine bakın.
  • Son olarak araca bir conta testi yaptırın.

Bu işlemler yapıldıktan sonra gönül rahatlığı ile aracı satın alabilirsiniz.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here