2.El Otomobil Satın Alırken Dikkat Edin | Bir Mini Cooper Vakası

1
3791
2.El Otomobil Satın Alırken

Pandemi sebebiyle otomotiv üretiminde yaşanan aksaklıklar, sıfır otomobil talebine cevap veremedi. Bu sebeple birçok kişi 2.el otomobillere yöneldi. 2.el otomobil almadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Aracın kilometresi kaç binde? Daha önceki sahibi temiz kullanmış mı? Bakımları zamanında yapılmış mı? gibi soruların cevabına ulaşmak bunlardan biridir. 2.el otomobili galeriden almak istiyorsanız aracın bakım kağıtları olup olmadığını öğrenmeniz gerekir ve en önemlisi sağlam ve güvenilir bir expertize göstermeniz gerekir. Galeri yakınlarındaki expertiz firmalarını tercih etmememenizi yakın zamanda yaşadığım bir olay sebebiyle tavsiye ederim. Bu yazımızda sizlere; 2.El Otomobil satın alırken dikkat edilmesi gerekenlerden ve şahit olduğum Mini Cooper vakasından bahsedeceğim

2.El Otomobil Satın Alırken

2.El Otomobil Satın Alırken Dikkat Edin

Yakın zamanda bir tanıdığım, Araç ilan sitelerinden birinde bir araç buldu. Araç  2002 model bir Mini Cooper’dı. Araç galeride bulunuyordu. Aracı almak amacıyla bir arkadaşı ile birlikte galeriye gittiler. Aracı beğendi ve expertizin yolunu tuttular. Galerinin götürdüğü yakında bulunan expertize soktular. Aracı alan kişinin beyanına göre experti firması aracın motorunda herhangi bir sorun bulunmuyor dedi. Araç satın alındı. İstanbul’dan Mini Cooper ile Kocaeli’ye vardıklarında araç yatak vurmaya başlamıştı. Expertiz firması ile iletişime geçtiler. Expertiz firması ” Biz sana arabanın motoru iyi demedik ki ” dedi. Galeri ile yapılan görüşmeden de bir sonuç çıkmadı. Şuan arabaya komple motor yapılıyor ve ortalama 15-20 bin ₺ masraf var. Bu sebeple aracın expertizini kendi güvendiğiniz ve bildiğiniz bir firmaya yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.

2.El Otomobil Satın Alırken

2.El Araç Şans İşidir

2.El otomobil satın alırken fiyatının uygun olmasına kanmamanız gerekir. Çok acil değilse kimse aracını masrafı yoksa daha uyguna vermez. Masraflı araba alınmaz demiyorum yanlış anlaşılmasın ancak aracın masrafı varsa bu masraf alıcı tarafından bilinmelidir. Masrafın maliyeti hesaplanır durum alıcının kafasına yatarsa aracı alır. Ancak satıcı masrafları gizler ve alıcı da bunu farketmezse bu durum pek hoş olmaz. Araç sahibinin kaç yıllık sahibi olduğu da önemlidir. Araç satın almadan önce sorulması gereken sorulardan biridir. Bir araca uzun yıllar binen kişi araca bu zamana kadar neler yapılmış bilir. Her ne kadar önlemler alınsa da 2.el araç şans işidir.

2.El Otomobil İlanları

1 YORUM

  1. Hem fiyatlar yüksek hem kötü niyet çok nasıl olacak bu araç işleri 🙂 gerçekten güvenmek zor en iyisi bütçe ayırmak arızalar için.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here