VW Group ve Yunanistan, küçük Astypalea adasını elektrikli ve bağlantılı mobilite hizmetleri için bir modele dönüştürme planlarını duyurdu.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, küçük Astypalea adasında, adanın içten yanmalı motorlu olan 1.500 aracını yaklaşık 1.000 elektrikli araçla değiştirecek. VW, tümüyle elektrikli bir araç paylaşım hizmetini başlatacağı küçük Astypalea adasında radikal bir mobilite sistemi kurmayı amaçlıyor. Bunun için Alman üretici ile Yunanistan arasında bir mutabakat anlaşması imzalandı.

Volkswagen, Yunanistan'ın Astypalea Adasını Elektrikli Araç Cennetine Çevirecek
Volkswagen, Yunanistan’ın Astypalea Adasını Elektrikli Araç Cennetine Çevirecek

Yaklaşık 1.300 nüfusa sahip olan ve her yıl yaklaşık 72.000 turistin ziyaret ettiği Astypalea’daki araç paylaşım hizmeti, mevcut ve çok sınırlı yerel otobüs hizmetini iyileştirmek için tasarlanmıştır. Adanın geleneksel araç kiralama işlerinin bir kısmı, elektrikli arabalara ek olarak SEAT ve e-bisikletlerden e-scooterlara kadar geniş bir yelpazede bir araç paylaşım hizmetine dönüştürülecek.

Polis arabaları, acil servis taşımacılığı ve kamu sektörü filoları dahil olmak üzere her araç elektrikli olacak. Ayrıca yerel işyerlerindeki ticari araçlar ve kamu hizmeti araçları da elektrikli olacak.

VW Grubu, gerekli altyapıyı kurmak için ada genelinde yaklaşık 230 özel ve halka açık şarj noktası kuracaklarını, gerekli enerjinin yalnızca yenilenebilir enerji kaynakları ile karşılanacağını söyledi.

Astypalea Projesi’ne Dair Yapılan Açıklamalar

Volkswagen Grubu CEO’su Herbert Diess, “Politika, iş dünyası ve toplumun iklim değişikliğini sınırlama konusunda ortak bir sorumluluğu var” dedi. Ve “Uzun vadeli hedefimiz, herkes için iklime duyarlı hareketliliktir. Astypalea projesiyle bu vizyonu bugün nasıl gerçekleştireceğimizi keşfedeceğiz. E-mobilite ve akıllı mobilite, karbon nötr bir geleceğe katkıda bulunurken yaşam kalitesini de artıracak. ” açıklamalarını ekledi.

Yunanistan Astypalea Adası
Yunanistan Astypalea Adası

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Konstantinos Fragogiannis, “Bugün Astypalea, On iki Ada Bölgesi, Ege Denizi ve tüm Yunanistan için harika bir gün” dedi. Ayrıca “Bugün , bakış açımızda büyük bir değişikliğe işaret eden ülkemizdeki ilk ‘Akıllı Yeşil Ada’ projesini başlatıyoruz. Elektrik taşımacılığı ve bütünsel, yeşil ve sürdürülebilir bir eylem planı, adanın sakinlerinin günlük yaşamları üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacaktır. Öncü bir toplu taşıma sistemiyle birlikte, fütüristik fikirleri gerçeğe dönüştürüyoruz. ” sözlerini de ekledi.

İkinci el Volkswagen ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here