Araba titreşimi oldukça yaygın bir sorundur. İster yeni bir araba ister kullanılmış bir araç sürüyor olun, yolda sürüş sırasında garip titreşimler, sesler, çarpmalar ve sürüklenmeler yaşamaya başladığınız zamanlar gelebilir. Ama panik yapmayın! Bu sorunların çoğu oldukça yaygındır ve servis ile düzeltilmesi kolaydır. Araba titreşimiyle ilgili sorunlar yaşıyorsanız, arabanızda aşağıdaki sorunlardan biri olabilir.

1. Motor Sorunları

Biraz alışılmadık bir durum olsa da, motor sorunları sürüş sırasında arabaların titremesine neden olabilir. Çoğu zaman, bu sarsıntı veya titreme motor bölümünden gelecektir. Bunun en yaygın nedenleri şunlardır:

  • Kirli veya tıkalı bir yakıt filtresi
  • Sorunsuz çalışmayan bujiler
  • Pistonda zayıf hava / yakıt karışımı
  • Motor yeterince hava almıyor

Titreşim hızlanma sırasında daha fazla meydana gelirse veya yalnızca belirli bir süre sürüş yaptıktan sonra meydana gelirse, bunlar titreşim sorunlarınızın motorunuzdan kaynaklanabileceğinin göstergeleridir. Arabanıza hemen baktırın. Tamir edilmeden bırakılırsa, bu sorunlar motor bölmenizde ciddi hasara neden olabilir.

2. Düzensiz veya Eğri Akslar, Tahrik Mili

Düzensiz veya bükülmüş akslar, araç titreşiminin başka bir yaygın nedenidir. Arabanızın aksları, tekerleklerinize takılan ve transmisyonunuzdan onlara güç çeken uzun, dönen millerdir. Oldukça dayanıklı olmalarına rağmen akslar çarpışmalar, bir hendeğe girme veya hız tümseği veya yoldaki bir nesnenin üzerinden geçme nedeniyle bükülebilir. Böyle bir durumda, aracınızı sürerken arabanızın “sarsılmaya” başladığını hissedeceksiniz ve bu titreşim genellikle siz daha hızlı sürdükçe yoğunluğunu artıracaktır. Tahrik milinizin hasar görmüş olması da mümkündür. Bu, motor gücünü dingillere ve tekerleklere aktarmaktan sorumlu, hızla dönen bir parçadır ve eğer bükülürse veya hasar görürse titreyip sallanabilir.

3. Eğilmiş veya Hasarlı Fren Rotorları

Frenleri uyguladığınızda arabanız daha fazla sallanma eğilimi gösteriyorsa, muhtemelen fren rotorlarınızda bir tür probleminiz vardır. Fren rotoru, modern disk fren sistemlerinin disk şeklindeki bileşenidir. Tekerleklerinize temas eden ve arabanızı yavaşlatan fren balatalarına basınç uygulamaktan sorumludur. Rotor yoğun bir şekilde kullanılırsa veya fren balatalarınızı düzenli olarak değiştirmezseniz, bükülebilir ve eğilebilir. Esasen, rotorun belirli bir alanı aşırı ısınır ve deforme olur. Bu olduğunda, fren kaliperleriniz ve balatalarınız fren rotorunu doğru şekilde tutamaz. Bu da titreşime neden olur – genellikle sadece frenleri durdururken veya uygularken hissedilir. Bunun sizin sorununuz olduğunu düşünüyorsanız, fren rotorlarınızın daha fazla hasar görmesini önlemek için hemen bir fren uzmanına başvurun.

4. Yanlış Hizalanmış veya Yolda Sallanan Tekerlekler

Tekerlekleriniz yanlış hizalanmışsa, yolda ellerinizi direksiyondan çektiğinizde arabanız genellikle “kayar” ve direksiyon simidinin kendisi titreyebilir veya sallanabilir. Bunun oldukça kolay bir çözümü var; Arabanızı bir hizalama için yanınıza alın ve sorun çözülecektir. Ancak bazen titreşimden tekerleğin kendisi sorumludur. Yanlış şekilde torklanan bijon somunları nedeniyle tekerleğin göbeği sallanıyor olabilir. Tekerlek yatakları da eskimiş olabilir. Ancak bu genellikle yalnızca arazide sürdüğünüzde veya aşırı yüksek kilometre için meydana gelir.

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here