Hibritler, mükemmel gaz/kilometre performansı elde eder ve çevre dostudur. Çok düzgün kullanılmış bir hibrit bulabilirseniz, kaçırmayın. Ancak, kullanılmış bir hibrit satın alırken  bilmeniz gereken bazı tuhaflıklar var. Bir hibrit almak, geleneksel bir gazla çalışan araç almaktan oldukça farklıdır ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız, zarar edebilirsiniz. Bu içerikte, ikinci el hibrit otomobil satın alma ile ilgili en önemli ipuçlarını gözden geçireceğiz. Başlayalım.

Hibrit otomobil motoru

1. 10 Yaşından Büyük Hibritlerden Kaçının

Hibrit otomobiller, yakıt ekonomisini en üst düzeye çıkarmak için hem benzinli motorları hem de güçlü elektrik motorlarını kullanır. Bu elektrik motorları, büyük pil paketleriyle çalışır ve genellikle bu büyük ve pahalı pillerin yalnızca yaklaşık 8-10 yıl çalışacağı garanti edilir. Hibridinizin bataryası garanti süresi dolmadan arızalanırsa, üretici tarafından ücretsiz olarak değiştirilecektir. Ancak garanti süresi sona erdiyse, aracınıza bağlı olarak maliyeti 10.000 ila 30.000tl veya daha fazla olan pilin değiştirilmesinden yalnızca siz sorumlu olacaksınız. Bu nedenle, yalnızca hala garanti kapsamında olan hibritlere bakmanızı öneririz. Yaklaşık 10 yaşında olanlardan kaçınmalı ve 3-5 yaş arası araçları aramalısınız. Bu şekilde, garanti kapsamınızı en üst düzeye çıkarırsınız ve yedek pil için faturayı ödemenize gerek kalmaz.

2. Doğru Hibrit Teknisyeni Bulun ve Araca Derinlemesine Bakmalarını Sağlayın

Çoğu özel satıcı, otomobili bir servise götürmenize izin vermez ve birçok otomobil satıcısı da bunu yapmanıza izin verecektir. Özel bir hibrit servisine araba götürmek çok iyi bir fikirdir ve satın aldığınız aracın kalitesini sağlamanıza yardımcı olabilir. Çoğu otomobil ustası, bir hibritin kritik sistemine derinlemesine bakamaz. Hibrit arabaların onarımında uzmanlaşmış bir tamirci veya otomobil mağazası bulmanız ve aracı incelemelerini sağlamanız gerekecek. Bu şekilde, rejeneratif frenler ve elektrik motorları gibi karmaşık sistemleri analiz ettirebilir ve satın almayı düşündüğünüz hibridin genel durumunun kapsamlı bir resmini elde edebilirsiniz.

3.  Alırken Detaylı Araç Geçmişi ve Bakım Raporu İsteyin

Hibritlerin iki motoru olduğundan, gazla çalışan arabalardan iki kat daha karmaşıktır. Hibrit bakım gereksinimleri genellikle geleneksel, sadece gazla çalışan araçlardan çok daha katıdır. Genellikle özel motor yağı kullanırlar ve hibrit bileşenleri ve elektrik sistemleri düzenli bakım ve servis gerektirir. Bu nedenle, alırken otomobil satıcınızdan veya özel satıcınızdan kapsamlı, ayrıntılı bir araç geçmişi ve bakım raporu istemelisiniz. Evrak işlerini aldığınızda, aracın bakım programının doğru bir şekilde takip edilip edilmediğini, hangi sıvıların değiştirildiğini ve araçta hangi onarımların gerçekleştirildiğini görmek için bir göz atın. Araç için herhangi bir araç geçmişi veya bakım raporu yoksa, bu sizin için bir anlaşma kırıcı olmalıdır. Bir hibridin tamiri genellikle gazla çalışan bir aracı tamir etmekten daha pahalıdır ve eğer araba ihmal edilmişse ve satın aldıktan sonra ciddi onarımlar gerektiriyorsa, faturayı ödemeniz gerekir.

Güvenle Hibrit Satın Alırken – Bu İpuçlarını Takip Edin!

Bu basit ipuçlarıyla, yıllarca size dayanacak bir hibriti satın alabileceksiniz. Öyleyse sizin için doğru aracı bulun ve alın!

2. EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here