10.000’inci Lamborghini Aventador Üretildi

1
2031
Lamborghini Aventador

İlk çıkışından dokuz yıl sonra, 10.000. Lamborghini Aventador üretildi; kilometre taşı olan araba, Tayland’a giden bir Aventador SVJ Roadster oldu.

  •     10.000. Lamborghini Aventador, bir SVJ Roadster oldu.
  •     Üretim kilometre taşına dokuz yılda ulaşıldı.

Lamborghini Aventador: 10.000. örneğe bir bakış

Üretilen 10.000’inci model, gri ve kırmızı bir boya düzeniniyle sunulan bir SVJ Roadster’dır. SVJ Roadster’ın kırmızı ve siyah renkli iç mekanı, Lamborghini’nin Ad Personam bölümü tarafından özelleştirildi. Kilometre taşı olan araba Tayland merkezli bir alıcıya gidiyor.

İlginç bir şekilde, Lamborghini’nin model yelpazesinin zirvesi olan Aventador’un 10.000 adet üretime ulaşması dokuz yıl sürerken, şu anda şirketin ana satış faktörü olan Lamborghini Urus sadece iki yıl içinde aynı kilometre taşına ulaştı . V10 motorlu Lamborghini Huracan , yalnızca beş yıl içinde Gallardo’yu (on yılda üretilen 14.022 adet) geride bırakarak, markanın geçen yılın sonlarına kadar en başarılı modeli oldu .

Lamborghini Aventador

Lamborghini Aventador’un yolculuğuna bir bakış

Aventador, Murcielago’nun safkan bir alternatifi olan LP700-4 Coupé olarak 2011 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyerini yaptı. Hafif karbon fiber monokok, itme çubuklu(pushrod) süspansiyon, 700hp, 6,5 litre V12 motor ve 7 vitesli, otomatikleştirilmiş tek kavramalı şanzıman ile sunuldu.

Yıllar içinde Lamborghini, LP700-4’ün coupé veya roadster formunda mevcut olan amiral gemisi modelinin S, Super Veloce (SV) ve SVJ versiyonlarını sunarak Aventador ailesini genişletti. Aventador ayrıca J Roadster, Veneno, Centenario, SC18 Alston ve son olarak Sián FKP37 gibi bir dizi özel üretim modelin temelini oluşturuyordu.

Lamborghini Aventador için gelecek ne bekliyor

Uzun süredir piyasada olan Lamborghini Aventador, ilerleyen zamanlarda tamamen yeni bir modelle değiştirilecek. Lamborghini, daha önce Aventador’un halefinin hibrit bir V12 güç aktarım mekanizmasına sahip olacağını doğruladı . Lamborghini’nin Sorumlu Teknik Başkanı Maurizio Reggiani’ye göre, DCT elektrikli bir güç aktarma organı için “daha uygun” olduğundan, Aventador’un değişimi 7 vitesli ISR ​​şanzımanını yeni bir çift kavramalı otomatik şanzımana bırakması şeklinde olacak.

Lamborghini’nin de doğruladığı bir diğer konu ise, Urus’un hibrit versiyonu üzerinde çalışırken ikinci bir SUV modeline yatırım yapmayacak. Bunun yerine serisine dördüncü ve tamamen yeni bir model eklemeyi tercih edecek.

İkinci El Coupe Araba İlanları İçin Tıklayın

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here