Polestar, Çin’de 20 Showroom Açacak

0
2995

Geely, sahibi olduğu elektrikli otomobili Polestar’ın Tesla markası ile rekabet etmesi için Çin’de 20 adet showroom açmayı planlıyor.

Tesla Markasına Rakip Geliyor

Geçtiğimiz Mart ayında Çin’de karantinanın kalkmasından sonra Tesla, Mart ayı içerisinde Çin’de 10 bin 160 adet ile rekor kırdığını, önceki aya göre ülkedeki satışlarını 6 bin adetten fazla arttığını açıklamıştı. ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla’nın Mart ayında dünya genelinde satışları %41 düşerken, Çin’de rekor satış gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

Koronavirüs salgınından sonra Çin’de elektrikli araçlara olan bu talebi gören Geely, sahibi olduğu elektrikli otomobil Polestar’ın Tesla markası ile rekabet etmesi için Çin’de 20 adet showroom açmayı planlıyor.

En yeni ikinci el elektrikli araç ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Çin’in 17 Farklı Şehrinde Açılacak

Çinli Geely’nin, Çin’de şu an 1 tane showroom’u var. Firma yılın üçüncü çeyreğinde Çin’in 17 farklı şehrinde toplam 20 adet showroom açmayı hedefliyor. Gelen açıklamaya göre showroom’lar genellikle alışveriş merkezlerinde açılacak.

Tesla’nın Çin’de 50 adet Showroom’u Var

Çin’deki elektrikli araç pazarı şimdilerde Tesla’nın kontrolünde olduğunu biliyoruz. Tesla’nın bölgede 50 adet showroom’u mevcut. Geely, açmayı planladığı bu 20 showroom ile Çin’deki elektrik pazarını rekabete açacak. Rekabete açıldıktan sonra elektrikli araçların fiyatlarında bir değişme olup olmayacağı şimdiden merak ediliyor.

Automotive News Europe’un haberine göre Geely, Polestar’ın satışını üçüncü parti bayileri kullanmadan yapmayı planlıyor. Elektrikli araçların fiyatlarının daha fazla yükselmemesinin önüne geçileceği görünüyor.

Çin’deki Elektrikli Araç Piyasası Genişliyor

Çin’deki elektrikli araç piyasasında Tesla ve Polestar dışında Nia, Xpeng markaları da varlığını koruyor. Yaşanan bu son gelişmeler ile elektrikli araç piyasasında rekabet artmaya devam edeceği görünüyor.

Yeni açılacak 20 showroom’un Temmuz ayına yetişmesi bekleniyor.

Polestar, Çin’de ürettiği elektrikli araçlarını ilerleyen günlerde Avrupa’daki ülkelere ve ABD pazarına da satışa sunmayı hedeflediğini açıkladı.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here