Fransız otomobil üreticisi Peugeot, elektrifikasyon süreci için geleceğe dönük planlarını açıkladığı E-Lion projesini duyurdu. Marka, yeni elektrikli otomobillerini geçtiğimiz Eylül ayında duyurmuştu. Yeni projeye göre önümüzdeki iki yıl içerisinde, bazı modellerine daha önceden aşina olduğumuz 5 yeni elektrikli otomobili bizlerle tanıtacak. Peki Peugeot E-Lion projesi bizlere neler sunuyor?

Elektrikli Modeller STLA Mimarisine Dayanacak!

Peugeot, geçtiğimiz aylarda tanıttığı Inception konseptinde elektrikli otomobillerindeki vizyonu hakkında bizlere bir ipucu vermişti. Önümüzdeki iki yıl içerisinde; 308, 308 SW ve 408 modellerinin elektrikli versiyonlarını göreceğiz. Bunun yanı sıra diğer iki elektrikli model ise STLA mimarisine dayanacak.

E-Lion Projesi Üç Hedeften Oluşuyor

peugeot elektrikli e-lion

Peugeot’nun E-Lion projesi toplamda üç farklı hedeften oluşuyor. Öncelikle 5 modelde elektrikli güç aktarma organı kullanılacak. Bir diğeri ise en geç 2025 yılına kadar sadece elektrikli otomobil üretme hedefinde bulunuyor. Son olarak 2030 yılına kadar ise tüm elektrikli otomobilleri STLA platformu üzerinde üretecek.

Hibrit Teknolojisine Sahip Yeni PureTech Motor!

Peugeot’nun açıklamasına göre C segment SUV modellerinde 48 voltluk hibrit teknolojisini bu yıl iki farklı modelde göreceğiz. Bu 48 voltluk teknoloji, 28 beygir gücünde ve altı ileri elektrikli çift kavramalı bir şanzıman (E-DCS6) ile kombin edilecek. Ayrıca Peugeot’un hibrit teknolojisine sahip PureTech motoru 100 ve 136 beygire sahip otomobiller sunacak. Bununla birlikte kalkış anında daha fazla tork üretmesiyle yakıt verimliliği açısından avantaj sunuyor. Yüzde 15 yakıt verimliliği sunan sistem şehir içinde yüzde 50 oranında elektrik modunda kullanılacak. Ayrıca 208, 308, 2008, 5008 ve 408 modelleri 400 kilometreden fazla menzile ve 21 kW entegre elektrik motoruna sahip olacak. Fakat E-3008 modeli 700 kilometreye kadar menzile sahip.

Sıfır kilometre Peugeot modellerini incelemek ve modeller hakkında daha fazla şey öğrenmek için buraya tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here