Dacia Sandero Euro NCAP Sonuçları İle Üzüldü. Tam bir fiyat performans otomobili olan Dacia sandero’da güvenlik ölçütleri bütçe dostu Hatcback’in sınırlı otonom acil fren sistemi üzerinde duruyor. Ayrıca Volkswagen ID 4 ve Skoda Enyaq modellerinin en iyi güvenlik puanlarını aldığını belirtelim.

Dacia Sandero Euro NCAP tarafından yapılan güvenlik testinde hayranlarını hayal kırıklığına uğrattı. Her açıdan düşük bütçe ile bizi tatmin eden Sandero Stepway bu sefer sınıfta kaldı. Özellikle Sınırlı otonom acil fren sisteminin beklentileri karşılayamaması dikkat çekti. Bütçe dostu Hacthback bu testlerden 2 yıldız aldı.

Dacia Sandero Euro NCAP

Rakipleri Sandero’yu Geride Bıraktı

Dacia Sandero Stepway teste yalnız girmedi. Onunla aynı platformda olan Skoda Enyaq ve Volkswagen ID.4’te ordaydı. Bununla beraber firma bünyesinde olan diğer bir model Logan modeli de testten geçti. Elektrikli Volkswagen ID 4 ve Skoda Enyaq IV, Cupra Formentor’un yeni plug-in hibrid versiyonu ile birlikte beş yıldız almayı başardı.

Logan ile aynı testlerden geçen Dacia Sandero Stepway gelişmiş sürücü sistemleri testinden 2 yıldız aldı. Güvenlik testi %42 ve yol kullanıcı koruması alanı %41 olarak ölçüldü.

Euro NCAP, Sandero’da yalnızca radara bağlı otomatik acil fren sisteminin sınırlamalarını söyleyen sistemden bahsetti. Yakında yasal bir gereklilik olacak olan sistemin yalnızca diğer araçlara tepki verebileceğini söyledi. Daha sonra Sandero’nun hem şerit desteğinden hem de yayalarla veya bisikletlilerle kazaları önlemeye yardımcı olma yeteneğinden yoksun olduğunu söyledi.

Daha İyi Sonuçlar Olabilirdi…

Euro NCAP’in puanlama sistemi, bir otomobilin toplam işaretinin yalnızca en düşük derecesi kadar yüksek olmasını sağlar. Sandero Stepway, euro NCAP’in başka yerlerdeki eksiklikleri olmasaydı daha iyi sonuç alacağı muhtemeldi. Her şeyden önce Bu oranın yüzde 70’ini güvenli koruması ve yüzde 72’sini çocuk yolcu koruması için alabileceğini kaydetti.

Dacia Sandero Euro NCAP

Test Kriterleri Yeniden Düzenlendi

Euro NCAP, otomatik acil frenleme de dahil olmak üzere aktif güvenlik teknolojisine ekstra odaklandı. Test kriterlerini geçen yıl elden geçirdi. Sonuç olarak Euro NCAP, yeni sistem kapsamında test edilen otomobillerin kendisini geçen sene daha kolay olan test ile karşılaştırmamalarını söyledi

Euro NCAP’in genel sekreteri Michiel van Ratingen şunları söyledi: “Güvenlik yoluna devam ettik. En büyük adımlar kazaları önlemek için yüksek teknoloji kullanılarak atılıyor.

“Açıkçası, Dacia pazarlarını buldu ve buna bağlı kalıyorlar. Ancak iki yıldızlı bir derecelendirme, düşük maliyetli bir ürün için bile çok az hırs gösteriyor. Açıkça bir kamera sunmama kararları piyasaya aykırı. Dacia, otomobillerinin yakında yeni Genel Güvenlik Yönetmeliği’ne uymak zorunda olduğunu biliyor. Farkında olduğu için hayal kırıklığı yaratıyor.”

Dacia yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Dacia’da müşterilerimizin güvenliği son derece önemlidir. Otomobillerimizin güvenliğini yıldan yıla artırmaya devam ediyoruz. Sonuç olarak, her nesil araç bir öncekinden daha güvenli.

Yolcu Korumasına Dört Yıldız Geldi

Pasif güvenlik konusundaki çabalarımız Euro NCAP tarafından değerlendirildi. Hem yetişkinler hem de çocuklar için yolcu korumasında dört yıldız elde etti. Euro NCAP’in güvenlik açısından daha iyi hale geldi. AEBS standardı ve üst özellikli Stepway’de bulunan Kör Nokta Uyarısı ile müşteri için en büyük değere sahip ekipmanı sığdırmayı seçtik.

“Yepyeni Sandero ve Sandero Stepway güvende ve yolcuları yüksek bir standartta koruyor. Bununla birlikte, mükemmel güvenlik, müşteri beklentileri ve karşılanabilirlik dengesini vurmaya devam ederken bu sonuçları dikkate alacağız.”

Volkswagen Grubu’nun MEB elektrik mimarisi üzerine inşa edilen iki model var. Volkswagen ID 4 ve Skoda Enyaq SUV’lar ve yüksek yetişkin koruma seviyeleri için maksimum beş puana ulaştı.

İki otomobilin her biri ön, perde ve orta hava yastıklarından yüksek puan aldı. Yolculara ve yüksek voltajlı aküye koruma sağlayan yapılar bu kategoride% 90’dan fazla puan aldı. Bununla birlikte İki makine ayrıca çocuk yolcu koruması için de yüksek puan aldı. Başka bir deyişle bekleneni gösterdiler.

Formentor zaten test edildi. Beş yıldızlı bir puan elde etti. Yeni plug-in hibrit versiyonu, değerlendirmelerin en son turunda test ettiler. Aynı derecelendirmeyi koruyor.

İkinci El Dacia Sandero İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here