2017 Skoda Octavia İncelemesi ve Yorumları

4
10872
Skoda Octavia 2020

2017 Skoda Octavia Tasarım

Skoda Octavia, aslına bakarsanız beklediğimizden daha hızlı bir değişim geçirdi. 2017 model Skoda Octavia, daha önce, tasarım konusunda eleştiri alan yanlarını hızlı bir şekilde yeniledi ve makyajlı haliyle ülkemizde de satışa sunuldu. Makyajlı Octavia için şunu söylemek mümkün: Octavia’nın yaşadığı değişim, daha çok yüzünde gerçekleşti.

skoda yorumları

Octavia’nın Tasarım Özellikleri

Ona önden baktığımız zaman neredeyse tamamen yepyeni olduğunu bile söylememiz mümkün. Öncelikle farlarında yapılan değişimle birlikte bakışları adeta yeniden şekillenmiş. Bu tip bir far tasarımını daha çok sevdiğimizi belirtmek isteriz. Bakışların ve yüzünün değişmesindeki en önemli etkenlerden birisi de tampon tasarımında yaşanan değişim. Bunun yanında Skoda’nın bildik havalandırma ızgarası da bu tip bir tasarım yapısıyla daha çok ön plana çıkmış durumda. Motor kaputunun kaslı yapısı da iyi görünen detaylar arasında yer alıyor. Profil görünümünün biraz daha hareketli olmasını beklerdik ama yine sade olacak şekilde bırakılmış. Birkaç dinamik çizgi çok iyi olurdu.

2017 skoda octavia

Octavia’nın fiyatı, yakıt tüketimi ve performansı gibi konulardan çok makyajındaki değişimin nasıl olacağı merak ediliyordu. Araç, bu konuda beklentileri karşılamış görünüyor.

İç Mekan

2017 Skoda Octavia ‘nın iç mekanı nasıl sorusunun yanıtı oldukça net. Çünkü işte tam burada da yine özgün olmayan bir tasarım anlayışı karşımıza çıkıyor. Volkswagen Grubu’nun tüm araçlarında kullandığı ortak tasarım anlayışı Octavia’nın da sıradan ve özgün olmayan bir şekilde karşımıza çıkmasına neden oluyor.

Kullanışlı ve kolay adapte olunan detaylara sahip olsa bile bu özelliği onun yaşam alanı güzelliğini gölgeleyen en önemli detay oluyor.

2017 model skoda

Kalite hissinin son derece yüksek olduğu yaşam alanında büyük ekranda bu tip multimedya sistemleri arasında en kolay kullandıklarımızdan biri oldu.

Octavia’nın koltukların kalitesi oldukça iyiydi ve uzun yolculuklar sırasında bile rahat ettirdi.

iç mekan

Görüş açıları konusunda aracın nerede bitip nerede başladığını anlama konusunda biraz sıkıntı yaşadık.

Motor

Volkswagen Grubu bu işi biliyor ve iyi bir şekilde uyguluyor. Küçük hacimli benzinli motora geçme konusunda ellerini çok hızlı tuttular ve bunun karşılığını da alıyorlar. Skoda Octavia test aracında da 1.4 lt’lik turbo benzinli motor görev yapıyordu. Bu test sürüşü bize, ‘yeni Skoda Octavia’nın motoru nasıl’ sorusu konusunda yeterince tatmin edici bir biçimde cevapladı.

skoda motor

5000 ve 6000 d/d aralığında 150 beygir güç üreten 1395 cc hacmindeki turbo benzinli ünite 1500 gibi oldukça alt bir devirde 250 Nm tork üretmeyi başarıyor. Motor kaputunun altında yer aldığı her araçta beğeni kazanma sıkıntı yaşamayan küçük hacimli motor Octavia’da da görevini yapıyor.

Açıklanan fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanması için oldukça başarılı bir değer olan 8.2 saniye yeterli. Yaptığımız ölçümlerde de bu tip bir sonuca ulaşma konusunda sıkıntı yaşamadı. Maksimum hız verisi açısından da 219 km/s’lik bir veriye sahip ve nefesi de kolay kolay kesilmiyor. 7 ileri oranlı DSG şanzımanla kombine edilen küçük hacimli motor ile Octavia’nın esneklik değerleri de oldukça iyi. Özellikle sollamalar sırasında ayağınızın altında bir güç olduğunu bilmeniz güven duymanızı sağlıyor.

Güvenlik

Skoda Octavia en son 2013 yılında Euro NCAP çarpışma testine girdi. Bu testten 5 yıldız alarak ayrılmayı başardı. Ancak yakın bir zamamda yeniden bu teste girmesi kimse için sürpriz olmayacak. Güvenlik konusunda sıkıntı yaşamadığımız araçlardan biri olmayı zorlanmadan başardı. Marka ailesinin genlerinden gelen kabiliyeti o da sonuna kadar kullanıyor. Güvenlik donanımları açısından da zengin dediğimiz bir listeye sahip.

Konfor & Yol Tutuş

Konfor konusunda Skoda Octavia sevdiğimiz araçlar arasında yer alıyor. Koltukların başarılı yapısı ile rahat ettiren yaşam alanı, yumuşak ayarlara sahip olan süspansiyon sisteminin getirdiği artıyla konforlu yolculuklar vaat ediyor. Sessizlik konusunda da iyi sonuçlar elde ettiğimiz araç çukurlardan gelen darbeleri yaşam alanına yansıtmama konusunda da en iyilerden biri. Söz konusu yol tutuş ve güvenlik olduğunda da Skoda Octavia ona verilen görevi çok zorlanmadan başarıyor. İzine sadık araçlardan biri ve güvenlikten ödün vermiyor. İyi bir direksiyon sistemine sahip olan araç kompakt yapısı ile güven duyarak kullandığımız araçlardan biri oldu.

Teknik Özellikler

Skoda Octavia Benzinli Yakıt Tüketimi
Yakıt Türü Benzin
Şehir İçi Yakıt Tüketimi

6.1 lt/100 km

Şehir Dışı Yakıt Tüketimi

4.4 lt/100 km

Karma Yakıt Tüketimi

5.0 lt/100 km

Test Yakıt Tüketimi

8.0 lt/100 km

CO2 Emisyonu 116 gr/km
Skoda Octavia 4 Silindir Benzinli Performans
Motor Hacmi

1395 cc

0-100 km/s Hızlanma

8.2 sn

Maksimum Hız

219 km/s

Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Disk
Skoda Octavia Boyutlar
Uzunluk

4670 mm

Genişlik

1814 mm

Yükseklik

1461 mm

Dingil Mesafesi

2686 mm

Bagaj Hacmi

568  lt

Yakıt Depo Kapasitesi
Boş Ağırlık

1269 kg

Lastik Boyutu

205/55 R16

Detaylar

Skoda Octavia, tasarım konusunda beklentileri karşılayacak şekilde değişmiş. Octavia’da çok daha prestijli bir imaj hakim. Bununla beraber Octavia’nın motoru da istenen performansı fazlasıyla sunuyor. İç mekanda yeterince özgün bulmadığımız daha çok Volkswagen etkisini hissettiğimiz 2017 model Octavia için yine de keyifli bir sürüş ve yolculuk heyecanı taşıyor demek yanlış olmaz.

Hayalinizde bir Octavia varsa, ikinci el Skoda Octavia ilanlarını ya da galeriden sıfır Octavia fiyatları için de yine ilanlarını inceleyerek kararınızı verebilirsiniz.

İkinci El Otomobil İlanları

4 YORUMLAR

  1. REKLAM KOKAN BİR YORUM SESSİZLİK VE YOL TUTUŞU KONUSUNA KATILMIYORUM ARACIN KENDİ KULLANICILARI BİLE SİZDEN FARKLI YORUMLARDA BULUNUYOR.

  2. Octavia aracımı süspansiyonuna bir sene dayanamadan sattım. Araca süspansiyon koymayı unutmuşlar. İrili ufaklı her kasisten, çukurdan geçerken mühendisleri ister istemez anıyordum. Yenilenen yüzünde de süspansiyonlara dokunulmadığından yazıdaki yoruma katılmak mümkün değildir.

  3. 2011 model octavia aracım da bağımsız süspansiyon olduğu için gerek yol tutuş gerekse sessizlikte çok iyi idi ancak yeni kasa da torsiyon çubuğu kullanmaları malesef olumsuz etkiledi. Ancak rüzgar sesi sorununu malesef yeni kasa dada çözemediğim,geri kalan şeyler de araç on numara beş yıldız

  4. Merhaba Ben 18 ay OCTAVİA DİZEL OTOMATİK kullandım. Ses yalıtımı orta, yakıt tüketimi çok iyi. Ön kapı camlarda boşluk var çözüm yok imalat hatası. Camlar yarı açıkken kapı kapatılınca kırılacak gibi ses çıkarıyor. En kötüsü DSG.
    300 km de kavrama 15000 km de komple şanzıman değişenleri gördüm. Benimki ni 19.000 km de sattım. MANUEL tavsiye ederim DSG OTOMATİK asla tavsiye etmem. Servisleri çok kötü

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here