Tasarım

BMW 2 Serisi Active Tourer, Bavyeralı üreticinin ilk MPV denemesi olarak dikkat çekiyor. 4342 mm uzunluğundaki aracın genişliği 1800 mm, yüksekliğiyse 1555 mm olarak açıklanıyor. Buna karşın, bir minivana göre nispeten yüksek omuz çizgisi sebebiyle 2 Serisi Active Tourer, olduğundan daha yüksekmiş izlenimi veriyor. Oldukça büyük tutulan farların aşağısında konumlandırılan geleneksel “böbrekler” ile birlikte önden bakıldığında maalesef diğer BMW modelleri kadar etkileyici bir görünüm sergileyemiyor. Arkadan bakıldığındaysa nispeten daha tutarlı bir tasarım göze çarpıyor ve arka görünüm, BMW’nin arazi serisi X modellerine benziyor. Profilden bakıldığında da BMW’ye dair özgün detaylar görmek zor. En azından C sütununda kullanılan kelebek camın tasarımı, tipik BMW imzası olan “hofmeister kink” kıvrımıyla süslenebilirdi.

İç Mekan

BMW mühendisleri, 2 Serisi Active Tourer için baştan aşağı yepyeni bir kokpit tasarlamışlar. Bir MPV için alçak sayılabilecek bir oturma pozisyonuna sahip olan otomobilin kokpit tasarımı da yüksekte konumlandırılmış. Yani, otomobile oturduğunuzda kendinizi bir MPV’den çok X1’de gibi hissedebilirsiniz. Biraz aşağıda konumlandırılan küçük havalandırma kumandalarının kullanımı kolay, üst kısmındaysa küçük eşyalarınızı koymak için kapaklı bir göz bulunuyor. Vites topuzu da tamamen farklı bir tasarıma sahipken hemen önünde konumlandırılan sürüş modu ayar kumandasını ilk başta fark etmekte zorlanabilirsiniz.

İç Mekan

En üstte konumlandırılan yüksek çözünürlüklü multi medya ekranına hükmeden iDrive kumanda grubuysa diğer BMW modellerinden tanıdık ve kullanımı kolay. Bu ekran vasıtasıyla müzik sistemine ulaşılabildiği gibi iç mekan ambiyans aydınlatması, sürüş asistanları ayarları, tork ve güç durumu, lastik basıncı ve lastik ısısı gibi bölümlere erişilebiliyor. Direksiyon simidinin sol bölümündeyse ufak ve kullanışlı bir çekmeceye yer veriliyor. Ön bölümde bir MPV için dar sayılabilecek bir yaşam alanı sunan 2 Active Tourer’ın arka bölümündeki yaşam alanı da kompakt sınıf hatchbackleri anımsatıyor. İç mekanda kullanılan malzemelerin kalitesi yüksek olsa da işçilik konusunda biraz daha çalışılması gerekiyor. 468 litrelik bagaj hacmi, 4 kişilik bir ailenin tatil gereksinimlerini karşılayacak kadar geniş ve kullanışlı.

BMW 2 Serisi Active Tourer Performansı ve Motor

BMW 2 Serisi Active Tourer’da, MINI modellerinden tanıdığımız 1,5 litrelik turbo beslemeli benzinli bir motor görev alıyor. 3 silindirli bu motor, 136 HP güç ve 220 Nm tork üretimine sahip. Güç, diğer BMW modellerinin aksine 6 ileri vitesli Steptronic otomatik şanzımanla ön aksa aktarılıyor. Kağıt üstünde makul gibi görünse de pratikte 2 Serisi Active Tourer, bir minivan için bu motorla fazlasıyla performanslı hissettiriyor. Maksimum torkun 1250 d/d gibi oldukça düşük bir devirden itibaren üretilmesinin de bu histe etkisi büyük. 6 kademeli otomatik şanzımanın geçişlerinin 8 ileri vitesli şanzıman kadar yumuşak ve hızlı olmadığını da not edelim.

BMW 2 Serisi Active Tourer Performansı ve Motor

Öte yandan Eco Pro modunda dahi hızlanma konusunda aceleci davranan motor ve şanzıman ikilisi sebebiyle Active Tourer’ı sakin bir şekilde kullanmak için sabırlı olmanız gerekiyor. Tabii bu dinamizmin acısı, en çok akaryakıt istasyonunda ortaya çıkıyor. Biz, testimiz süresince 218i Active Tourer ile 100 km’de ortalama 9,5 litrelik bir yakıt tüketimi elde ettik.

Konfor & Yol Tutuş

BMW 2 Serisi Active Tourer, markanın ilk önden çekişli otomobili olma unvanını taşıyor. Önden çekiş sayesinde iç mekanda daha geniş bir yaşam alanı vaat eden BMW’nin sürüş dinamikleri, diğer kardeşlerinden biraz daha farklı. Bir aile otomobili için biraz fazla dinamizme motive olan 2 Serisi Active Tourer’ın direksiyon sistemi, oldukça net ve kararlı bir şekilde çalışıyor. Direksiyon, tutunma kayıpları ve zemin hakkında bilgi verme konusunda gerçekten çok başarılı ve takdiri hak ediyor. Ayrıca yüksek torktan etkilenmiyor oluşu da önemli bir artı. Fakat birçok MPV’nin aksine ağır denilebilecek bir ayara sahip olan direksiyon sistemi, şehir içinde kullanımı zorlaştırabilir. Direksiyon sistemi konusunda başa oynayabilecek kadar iyi olan Active Tourer, süspansiyon sistemi konusundaysa hayal kırıklığı yaratıyor. Orta-sert bir şekilde ayarlanan sistem, özellikle arka bölümde rahatsız hissettiriyor ve çok kollu bir süspansiyon sisteminden çok, torsiyon çubuklu süspansiyon sistemleri gibi tepkiler veriyor ve asfalt kalitesi bozuk, çukurlu yollarda sesini duyurmaktan çekinmiyor. Limitleri aşıldığında önden kayan 2 Serisi Active Tourer’ın ESP sistemiyse başarılı bir şekilde otomobili izine sadık tutuyor.

BMW 2 Serisi Active Tourer Teknik Özellikleri

Teknik Özellikler
Motor: 1.5 Twin Power Turbo
Motor Hacmi: 1499 cc
Silindir Adedi: 3
Maksimum Güç: 136 HP 4400 d/d
Maksimum Tork: 220 Nm 1250-4300 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 9,2 s
Maksimum Hız: 205 km/s
Frenler
Ön: Hava Kanallı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Benzinli
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 6,5 lt
Şehir Dışı: 4,6 lt
Karma: 5,3 lt
Test: 9,5 lt
CO2 Emisyonu 124 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4342 mm
Genişlik: 1800 mm
Yükseklik: 1555 mm
Dingil Mesafesi: 2670 mm
Bagaj Hacmi: 468 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 51 lt
Boş Ağırlık: 1435 kg
Lastik Boyutu: 205/60 R 16

 

İkinci El BMW İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here