İşte Dünyanın En Hızlı SUV Aracı

0
1672

Toyota’nın Land Speed Cruiser Modeli Dünyanın En Hızlı SUV aracı seçildi!

Son yıllarda SUV araçlara büyük bir ilgi var. Sadace ülkemizde değil neredeyse tüm dünyada durum böyle. Herkes şehir içinde de olsa yüksek araç kullanmak istiyor. Bu da hem sıfır kilometrede hem de ikinci el ilanlarda SUV araçların popülaritesinin artmasına neden oluyor. Eğer sizin de hayalinizde bir SUV araba almak varsa ve aynı zamanda performansı yüksek bir araç arıyorsanız, bu haberimiz sizi fazlasıyla ilgilendiriyor.

 

Toyota mühendislerinin geliştirdiği Land Speed Cruiser modeli, SUV araç marka ve model konseptleri içinde yüksek performansı işe dikkat çekiyor. Toyota Land Speed Cruiser modelini, iki turbo kompresöre sahip. Bu güçlü yapıyı test etmek isteyen Toyota markası Land Speed Cruiser ile Kalifornia’da düzenlenen Mojave Air and Space Port’a katıldı. Sonuç, marka mühendislerinin yıllar süren AR-GE çalışmalarının hakkını verdi.

 

Direksiyonda Carl Edwards ile saatte 370km hız yapan Land Speed Cruiser, Toyota markasının yüzünü güldürdü. Söz konusu hız ile SUV araç kategorisinde rekor kıran Land Speed Cruiser modeli, bir önceki rekorun sahibini  30km ile geride bıraktı. 

 

SUV Popülaritesinin Nedeni Ne?

İkinci el ilanlarında SUV kategorisi çok ilgi görüyor.  Bunun en temel nedeni trend olması. Büyük ve yüksek araçların daha zengin, daha güçlü bir imaj etkisi yaratması otomotiv piyasasını da bu yönde bir değişime yönletti. Yüksek araçların trafikte sunduğu geniş görüş açısı, genellikle geniş bagaj hacmine sahip olmaları, daha konforlu hissettirmeleri de söz konusu ilginin nedenleri arasında sayılıyor. Durum böyle olunca, hepsi 4X4 olmasa da, hepsi arazide kullanıma uygun olmasa da iri yarı SUV araç modellerinin sayısı arttı. Bugün hemen her marka, bir kaç model SUV sunuyor. 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here