Hangi 2. El Araba Modelleri Daha Az Arıza Çıkartıyor?

2
5091

2. el araba alırken de sıfır araba alırken de almayı düşündüğümüz aracın hangi arızaları çıkaracağını hangi sıklıkla servise gitmememiz gerekeceğini araştırır, araç seçimimizi ona göre yaparız. TÜV SUD, yaptığı araştırmalara dayanarak hangi marka ve modelleri ne kadar sıklıkla servise gittiğini yayınlıyor.

TÜV SUD, yaptığı araştırma ilginç sonuçlar veriyor. Araştırmaya göre sürücüler araçlarını en çok fren mekanizmaları, şasi sarsıntıları ve far kırıkları nedeniyle servise götürüyor.

3 yaşa, 5 yaşa, 7 yaşa ve 9 yaşa kadar araçları inceleyen TÜV SUD, araçların arıza çıkarma olasılıklarını servislerdeki arıza kayıtlarına ve araç muayenelerindeki raporlara göre belirliyor.

3 yaşa kadar en az servise giden 2. el araba modelleri

1-3 yaş aralığındaki araçları inceleyen TÜV SUD raporuna göre en az arıza çıkran model Opel Meriva. Opel Meriva’yı sırasıyla Mazda 2, Porsche 911, Audi Q5 ve Audi A3 takip ediyor.

3-5 yaş en az servise giden 2. el araba modelleri

3-5 yaş arasındaki en az arıza çıkaran 2. el araba listesine baktığımızda, listenin başında Toyota Prius modelini görüyoruz. Toyota Prius’dan sonra Ford Kuga, Porsche Cayenne, Volkswagen Golf ve Volkswagen Passat geliyor.

5-7 yaş en az servise giden 2. el araba modelleri

5-7 yaş arasında en az servise giden ikinci el araba modeli yine Toyota Prius. Toyota Prius’dan sonra Porsche 911, Mazda 2, Volkswagen Golf ve Mazda MX-5 modelleri geliyor.

7-9 yaş en az servise giden 2. el araba modelleri

7-9 yaş arasında en az servise giden ikinci el araba modellerine baktığımızda ise ağırlıklı olarak Toyota modellerini görüyoruz. Listenin en başında Porsche 911 yer alıyor. Porsche 911’i Toyota Corolla, Toyota RAV4, Volkswagen Golf ve Toyota Avensis takip ediyor.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here