2018 Model SUV Otomobiller

0
7457

Gelecek yılın en havalı SUV araçlarına bir göz gezdirdik. 

Dünyanın en ünlü otomobil tasarımcıları 2020’li yıllara kadar SUV araçların popülaritesinin devam edeceğini söylüyor. Bundan sonra da yere yapışık sedan araçların popüler olacağına dair bir ön fikir var. Ancak bir kaç yıl daha SUV rüzgarı esmeye devam edecek. Herkes iyi veya kötü yerden yüksek bir araca binmek isteyecek. Peki, 2018 model araçların en havalı SUV tasarımları hangileri olacak?
 
BMW X5
Oldukça büyük bir SUV araç olan X5’in yeni nesil aracı 2018 sonunda tanıtılacak. Tasarımında klasik BMW anlayışından biraz uzaklaşacağı tahmin edilen yeni X5 modelinde elektronik yalpa kontrolü, integral aktif direksiyon, yönlendirilebilir arka tekerlekler dikkat çekecek gibi. 2018 X5’te hibrit versiyon da olacak. 
 
BMW X4
BMW X3’ün coupa versiyonu olan X4, agresif bir SUV araç olarak tasarlandı. Arka tasarımı güncel modele göre daha akıcı olacak. 400HP’lik yeni X4 ne zaman satışa sunulacak sorusuna uzmanlar 2018 yaz sonu diye yanıt veriyor. Tesla’dan esinlenen elektronik sistem güncellenebilir özellikte. Ancak merak etmeyin sürekli güncelleme yapmak zorunda olmayacaksınız. X4’ün bilgisayarında muhtemelen üç yılda bir günceleme yapılacak. 
 
BMW X2
BMW markası SUV segmentinde beklentileri ıskalamak istemiyor. Tam anlamıyla her detaya yanıt sunmak istiyor. 2018’de satışa sunulacak olan BMW X2 de X1’in daha sportif bir versiyonu olacak. 
 
Mercedes Benz GLE 
GLE modeli SUV araç sevenlerin hayallerini süslemeye devam edecek. Üstelik 2018’de 200kg hafifleyecek. 2018 model GLE, konfor konusunda da çok çekici bir dizi yenilik sunacak. Ayrıca aks mesafesi ve iç hacimde biraz genişlemede söz konusu. 
 
Mercedes AMG SUV Segmenti
2019’da ülkemizde de satışa sunulacağı tahmin edilen AMG’nin SUV modeli, şimdiden merakla bekleniyor. Mercedes GLE Coupenin genel tasarım hatları ile Mercedes AMG GT karışımı bir araç olacağı tahmin edilen yeni bir Mercedes SUV projesi de gündemde. 
 
Mercedes Benz G
Mercedes markası ve SUV araç denilince aslında ilk aklımıza gelmesi gereken araba gerçek bir arazi devi olan Mercedes G modeli olmalı. İlk kez 1979’da üretilen Mercedes G modeli, 2018 yılında daha fazla otonom sürüş keyfi sunacak. Ayrıca biraz daha genişleyeceği öngörülüyor. 
 
Audi Q3
Audi SUV modelleri, kendine özgü ortak bir tasarım diliyle sunuluyor. 2018 model Q3 ise gerçekten ayakları yere sağlam basan sert bir şehirli araç formunda. Audi, SUV araç segmentinde biraz uzun bir ölçü kullanıyor. 2018 Audi Q3 modeli de tam 4.50metre uzunluğunda. 5 silindirli TFSI motor da aracın öne çıkan özellikleri arasında. 
 
Audi SQ2
Audi’nin en kolay ulaşılan SUV modeli belki de SQ2. 2.0 litrelik 4 silindirli motoru ile 2018 model SQ2 de çok etkileyici bir otomobil.
 
Audi Q8
Audi’de SUV araç denilinde ilk akla gelen modellerden biri olan Q8, gelecek yılın en favori otomobillerinden biri olabilir.
 
Skoda Karoq RS
Daha güçlü bir SUV heyecanıyla düğmeye basan Skoda 2018 model Karoq ile epey dikkat çekecek gibi görünüyor. Skoda’nın ayrıca Arctic ve Skoda City adlı SUV modelleri de var. 
 
Seat Ateca Cupra
Seat markası da SUV araç pazarından nasiplenmek istiyor. 2018 model Ateca 2.0 litrelik motor hacmine sahip. 
 
Porsche Cayanne 
2018’e coupe versiyonunu da bulacağımız Cayanne SUV meraklılarının en çok dikkatini çeken araçlardan biri. 
 
VW Touareg
Alman otomotiv devi Volkswagen’in çekici, havalı ve karizmatik SUV aracı Touareg, Cayenne ve Audi Q7 ile aynı platformda üretiliyor. 2.0, 3.0, 4.0 litrelik motor seçenekleri olacak.
 
Jaguar J-Pace
2018’de Jaguar markası SUV pazarında epey güçlü bir rakip olacak. Kullanıcıya 4 farklı SUV seçeneğini sunacak olan Jaguar, hybrit motor konusuna da yatırım yapıyor. 
 
Volvo XC40
SUV pazarı bu kadar büyümüşken Volvo’nun bu duruma mesafeli durması beklenemezdi. 2018 Volvo XC40 modeli, pazarı tozunu atacak türden bir araç. İç bükey burun tasarımı, uzunlamasına bir ızgara formu ise onu diğer tasarımlardan ayıran detaylar.
 
Peugeot 2008
2018 model Peugeot modelleri arasında göremeyeceğimiz ancak 2019’da yola çıkacak olan 2008’in SUV modeli, 4 silindirli motora sahip.
 
Ford Fiesta SUV
Ford markası Edge ve Kuga modeli ile SUV pazarında yerini sağlama almıştı. Ama daha kompakt, daha ulaşılabilir bir SUV modeline ihtiyaç duymuş olmalı ki Ford Fiesta modelinin SUV versiyonunu yapmaya karar verdi. 
 
 
İçerikler için Oto Haber Dergisi 10. Sayı Eray Özgür haberinden yararlanılmıştır. 
 
 
 
 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here