2017 Opel İnsignia Fiyatları

Lafı fazla uzatmadan asıl merak edileni söyleyelim. 1.5 lt 165 HP benzinli, 1.6 lt 136 HP ve 2.0 lt 210 HP dizel motor seçenekleri ile Türkiye’ye gelecek olan 2017 Opel İnsignia başlangıç fiyatı 1128 bin 900 TL olacak. Design, Enjoy, Excellence ve Elite olmak üzere dört donanım paketi sunulacak 2017 Opel İnsignia Grand Sport’ta 2017’de elde edilmesi beklenen satış rakamı ise 5 bin 500 adet.

Insignia Grand Sport’un Sürüşü Nasıl?

Daha önce de belirttiğim gibi tasarımıyla dikkat çeken Insignia Grand Sport, IntelliLux LED Matrix farları ve ultra modern sürücü destek sistemlerinden, havalı head up display’e kadar yüksek teknoloji çözümleri ile göz dolduruyor. Opel, ilk defa yeni Insignia ile birlikte tork vektörleme özellikli akıllı dört tekerlekten çekiş sistemi, sekiz ileri otomatik şanzıman ve 360 derece kamerayı müşterilerine sunacak. Yeni nesil turbo motorlar, 200 kg’ye kadar hafifleyen ağırlığı ve alçak oturma pozisyonu sayesinde yeni Insignia Grand Sport’un sürüşünün her zamankinden daha keyifli ve çevik olduğunu söyleyebilirim.

Yeni nesil sürüş destek sistemleri ile donanan Insignia, sadece içinde seyahat edenleri değil yoldaki diğer kişileri de koruyor. Otomobil, aktif motor kaputuna sahip ilk Opel olma özelliğine sahip. Bu kaput çarpışma anında milisaniyeler içinde açılıyor ve yaya ile motor parçaları arasına mesafe koyuyor.

Opel İnsignia Ağırlığı

Yeni Insignia Grand Sport 175 kg hafiflemiş, Sports Tourer’da ise bu değer 200 kg’ye kadar çıkıyor. Yeni modelde aks aralığı 92 milimetre artırılarak 2829 mm’ye ulaşmış durumda. 29 milimetre daha alçak tavanı, dikkat çekici ızgarası ve ince far ve stop lambaları yeni Insignia’ya atletik ve zarif görünüm sağlıyor. Dört kapılı coupe’yi andıran otomobilin bir başka özelliği, 0.26 Cd ile sınıfının en aerodinamik modellerinden biri olması.

Yeni Insignia Grand Sport tasarımında birçok özelliğini atletik Monza konseptinden alıyor ancak bu durum Insignia Sports Tourer’da bir adım öteye taşınıyor. Ön kapıdan başlayıp arkaya uzanan bıçak görüntüsü gözleri önden arkaya doğru yönlendiriyor. Krom cam parçası ise dinamik şekilde LED stop lambalarına akıyor ve sadece 1500 milimetre yüksekliğindeki Insignia Sports Tourer’a daha atletik bir görünüm veriyor.

Tüm donanım paketlerinde standart gelen gümüş tavan rayları ise otomobile daha uzun görünümü vererek, daha alçak hissettiriyor ve yüksek kaliteyi vurguluyor. Yeni Insignia’da her detaya dikkat edildiği iç mekânda da anlaşılıyor. Sürücü daha alçakta konumlanmış ve otomobile daha entegre olmuş durumda. Head up display daha dijitalleşmiş bir enstrüman paneli sunarken, IntelliLink bilgi eğlence sisteminin çerçevesiz yapısı daha teknik bir hava sağlıyor.

İkinci el Opel ilanlarında da göreceğiniz üzere, önceki nesil Opel modelleri, fazla tuş ve buton olması nedeniyle eleştirilirdi. Yeni Insignia’da buton sayısını azaltmak için çoğu fonksiyon dokunmatik ekrandan idare ediliyor. Orta konsolda ise temel özellikleri hızlıca yönetmek için üç kontrol grubu mevcut: Üstte bilgi eğlence, ortada klima, altta sürüş destek sistemleri…

2017 Opel İnsignia

2017 Opel İnsignia Bagaj Hacmi

Arka tarafta seyahat edenler için artık daha da fazla alan mevcut. Yeni Insignia Grand Sport’un 490 litreden 1450 litreye kadar genişletilebilen bagaj hacmi çarpıcı. Sports Tourer’da ise 1665 litre ile bir önceki modele göre 130 litre daha fazla maksimum bagaj hacmi sunuluyor. 1400 x 860 milimetrelik panoramik açılır tavan ise arkada seyahat edenlerin başlarının arkasına kadar uzanıyor. Yüklemeyi en kolay hale getirmek için bagaj kapağı arka tamponun altına yapılacak küçük bir ayak hareketi ile otomobile dokunmadan açılabiliyor. Anahtarsız açma özelliği ile birlikte arka tamponun altına yapılacak küçük bir ayak hareketi bagajı açmak için yeterli. Üstelik, doğru yeri göstermek için yere bir otomobil silueti yansıtılıyor. İkinci bir ayak hareket ise bagajı kapatıyor. Sistem engelleri fark ediyor ve engel olması durumunda mekanizmayı durduruyor.

Dahası yakıt doldurma kapağı detayı da dikkat çekiyor. Opel mühendisleri standart çevirmeli kapağı tamamen kaldırmış ve artık yakıt almak daha kolay, hızlı ve temiz. Kısaca Opel tasarımcıları her detayı düşünmeye çalışmış. Lansmanda hedef olarak belirledikleri üç model vardı. BMW 3 Serisi, Mercedes C-Serisi ve Audi A4… Yani Opel, premium bir araç ürettiğini savunuyor ve ilk izlenimler de bu yönde. Tabii VW Passat ve Renault Talisman gibi modeller de en önemli rakipler arasında.

2017 Opel İnsignia

2017 Opel İnsignia Motor

2017 Open İnsignia göründüğü kadar sürüşte de dinamik. Yeni nesil turbo motor ve şanzımanlar ile satışa sunulacak olan otomobil, verimli motorlar ve sürtünmesi optimize edilmiş şanzımanlar sayesinde eskisinden daha ekonomik. 1.5 lt turbo benzinli ve 1.6 lt dizel gibi yüksek satış rakamları hedeflenen motorlarda yakıt tüketimi yüzde 3 ila 10 oranlarına azaltılmış. Opel Insignia Grand Sport’un motor yelpazesi yeni tasarlanan 1.5 litre turbo benzinli ünite ile başlıyor. İki modeli bulunan bu motorda giriş seviyesi 140 HP’lik ünite ve bu modelin ortalama tüketimi 5.7 lt/100 km.

Türkiye’de satışa sunulacak 165 HP’lik versiyon ise 250 Nm tork sunuyor. Otomatik şanzımanla 218 km/s maksimum hıza ulaşan bu modelin 0-100 km/s hızlanması 9.4 saniye. Yakıt tüketimi ise ortalama 6.1 lt/100 km olarak veriliyor. Benzinli motor yelpazesinin zirvesinde ise 2.0 lt 260 HP turbo motor bulunuyor. 400 Nm tork üreten bu ünite, ortalama 8.6 lt/100 yakıt tüketirken, sekiz ileri otomatik şanzımanı ve dört tekerlekten çekişi ile de dikkat çekiyor. Dizel seçeneklerde ise yeni altı ileri manuel şanzımanla birlikte gelen alüminyum 1.6 lt motorlar öne çıkıyor. 110 ve 136 HP’lik güç seçenekleri bulunan bu motorun tüketimi ortalama 4.0 lt/100 km’ye kadar iniyor.

Opel, elbette popüler 2.0 lt 170 HP dizel motorunu da yeni Insignia’da da sunmaya devam ediyor. Yeni Insignia, sadece gelişmiş motor şanzıman seçenekleri ile değil aynı zamanda ultra modern destek ve rahatlık özellikleri ile de öne çıkıyor. Sınıfında hiçbir otomobil Opel’in yeni amiral gemisi kadar geniş akıllı teknolojileri sürücüsüne sunmuyor.

Güvenlik ön planda!

Yeni nesil Insignia’nın öne çıkan özelliklerinden birisi Opel mühendisleri tarafından geliştirilen yenilikçi ve ödüllü adaptif IntelliLux LED Matrix farlarının ikinci nesli. Uzun farların artık dikey olarak yerleştirilmiş 32 bölmesi bulunuyor. Artırılan LED segment sayısı aydınlatma şeklinin ihtiyaca hızla tam uyum sağlamasına izin veriyor. Viraj alırken daha iyi aydınlatma için Opel mühendisleri sisteme viraj aydınlatma özelliği de eklemiş. Dahası sadece uzun far için kullanılan spot 400 metreye kadar aydınlatma sağlıyor.

Head up display özelliği sayesinde hız, trafik işaretleri, hız sınırlayıcısının ayarlı hızı ve navigasyon yönlendirmesi sürücünün gözü önüne, direkt olarak ön cama yansıtılıyor. Böylece sürücünün gözlerinin sürekli yolda kalması sağlanıyor. Aracın dört yanında bulunan kameralar 360 derece kuşbakışı görüntü sağlıyor ve park manevralarını kolaylaştırıyor.

2017 Opel İnsignia

2017 Opel İnsignia Donanım Ekipmanları

Adaptif hız sabitleyici, önde seyreden otomobil ile mesafeyi ölçüp hızı ayarlıyor. Eğer mesafe ani bir şekilde azalırsa ACC otomatik acil durum freni yapıyor. Şerit takip özelliğine sahip şerit ihlali uyarı sistemi, direksiyona ufak müdahalelerde bulunuyor ve gerekirse alarm ile sürücüyü uyararak istemsiz şerit dışına çıkışları engelliyor. Akan trafik uyarısı ise arka tampondaki sensörleri kullanarak 20 metreye kadar aracın 90 derecelik alanında sağ ve soldan gelen araçlar için sürücüyü uyarıyor. Bu kapalı bir alandan geri vitesle çıkarken sürücüye çok yardımcı olacak bir özellik.

Yeni nesil Insignia konforda da standartları belirliyor. Bunun en iyi örneği AGR sertifikalı ergonomik koltukları. Yüksek sayıda ayar seçeneğinin yanı sıra, yeni Insignia’nın ergonomik ön koltukları, elektrikli destek ayarları, masaj, hafıza ve havalandırma ayarları ile kendine özgü bir kombinasyon sunuyor. Kışın ısıtmalı, yazın havalandırmalı Yeni Insignia’nın sürücüsü mevsim ve ısıya bağlı kalmadan premium koltuklarında her zaman rahat. Arka tarafta seyahat eden yolcular da ısıtmalı koltuklardan faydalanabiliyor.

Opel’in yeni amiral gemisi Almanya’da Grand Sport modelinde 25.940 Euro, Sports Tourer modelinde ise 26.940 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Türkiye’ye ise haziranda gelecek. İstanbul Autoshow’da görücüye çıkacak otomobilin fiyatları şimdiden belli:

Insignia Grand Sport 1.5 Enjoy 118 bin 900 TL

Insignia Grand Sport 1.5 AT Enjoy 134 bin 500 TL

Insignia Grand Sport 1.6 CDTi AT Enjoy 144 bin TL

Insignia Grand Sport 1.5 AT Excellence 150 bin 500 TL

Insignia Grand Sport 1.6 CDTi AT Excellence 160 bin TL

Sonuç

Opel, bu kez işi şansa bırakmamış ve mükemmele yakın bir otomobil tasarlamış. Özellikle tasarımıyla insanı kendine çeken yeni Insignia, geniş ve konforlu kabini, güvenlik teknolojileri ve dinamik sürüşüyle de ön plana çıkıyor. 1.6 lt ve altında hem benzinli hem de dizel motor sunuyor oluşu büyük bir avantaj. Üstelik, her iki motorda otomatik şanzıman opsiyonu da mevcut. Kısaca, yeni Opel Insignia’nın çok satmaması için hiçbir neden yok. VW Passat ve Renault Talisman’a ciddi bir rakip geliyor. Hatta premium rakiplerine bile diyebiliriz…

Opel Insignia Yakıt Tüketimi
Yakıt Türü Dizel
Şehir İçi Yakıt Tüketimi 6.1 lt/100 km
Şehir Dışı Yakıt Tüketimi 4.5 lt/100 km
Karma Yakıt Tüketimi 5.1 lt/100 km
Test Yakıt Tüketimi 6.2 lt/100 km
CO2 Emisyonu 134 gr/km
Opel Insignia Performans
Motor Hacmi 1598 cc
0-100 km/s Hızlanma 10.9 sn
Maksimum Hız 203 km/s
Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Disk
Opel Insignia Boyutlar
Uzunluk 4897 mm
Genişlik 1863 mm
Yükseklik 1455 mm
Dingil Mesafesi 2829 mm
Bagaj Hacmi 406 lt
Yakıt Depo Kapasitesi 62 lt
Boş Ağırlık 1522 kg
Lastik Boyutu 245/30 R20

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here