Opel Grandland X’e Yakından Baktık!

Büyük SUV otomobiller, gerçekten çok havalılar ama yakıtları ve fiyatları da bir o kadar büyük. Durum böyle olunca herkes bir dev arazi aracı hayal etse de şimdilik compakt SUV ile yetiniyor. Bunun sonucunda da markalar kendilerine mutlaka kompakt SUV kategorisinde bir yer açıyor. Her marka, en az bir tane bu sınıfta kendisini temsil edecek bir model istiyor. Opel’in havalı ve ergonomik modeli Grandland X de tam da bu amaca hizmet ediyor. Üstelik markanın crowwover sınıfında bu üçüncü denemesi. Peki, Opel Grandland X modelinin özelliklerine yakından bakalım mı?

Bin Adet Sattı mı?

Opel markası, Türkiye’de 2017 için 1000 adet sıfır km Grandland X modeli satışı öngörmüş. Bu satışı ne kadarı gerçekleşti bilmiyoruz ama rakam, markanın pazardaki hedefi konusunda epey fikir veriyor.

Gürültüsüz Çalışıyor!

Opel Grandland X modeli, kullanıcılardan en çok başarılı ses yalıtımıyla tam puan almış. Öyle yol gürültüsü falan çekemiyorsanız ve crossover segmentinde sağlam bir araç arıyorsanız her açıdan Grandland X tavsiye edilir bir otomobil.

Sıfır Opel Grandland X Fiyatı Nedir?

Ülkemizde 2017’de satışa sunulan Opel Grandland X’in fiyatı 130 bin TL’den başlıyor.

Opel SUV’larını Kıyaslayalım mı? Kim Daha Büyük?

  • Opel Mokka X: 4275mm uzunluğunda- 2555mm dingil mesafesinde
  • Crossland X: 4212mm uzunluğunda- 2604mm dingil mesafesinde
  • Grandland X: 4477mm uzunluğunda- 2675mm dingil mesafesinde

Peugeot 3008 ve Grandland X Dedikoduları Doğru mu?

Opel, bilindiği üzere artık Peugeot bünyesinde. Bu satın alma durumu, otomobil dünyasında epey bir ses getirmişti. Ancak bundan hemen önce Opel ile Peugeot’un ortak SUV projesi söz konusu olmuş. Bu projenin bir sonucu olarak üretilen Peugeot 3008 modeli için Opel kanadında da bir yansıma söz konusu olmuş. Bu yansıma da aslında tam olarak; Grandland X modeli. Bu durumun en net kanıtı ise Grandland X ve Peugeot 3008’in tam tamına aynı dingil mesafesine sahip olması. Her ikisi de 2675mm dingil mesafesinde üretilmiş. Diğer boyutlar da minik farklılıklarla birbirine oldukça yakın. Ayrıca motor ve güç organları benzer.

Ancak burada Peugeot’un çok başarılı bir marka algısı yönetimi yaptığının altını çizmek gerek. Çünkü üretimde tamamen aynı teknolojiyi kullanmasına rağmen hem iç mekanda hem de diğer detaylarda oldukça farklı olan, biri tamamen Peugeot, diğeri Opel kanından iki farklı otomobil çıkarmış ortaya. Yani ‘Grandland X mi, o Peugeot yaaa‘ diyemeyeceksiniz.

Grandland X Motor Özellikleri

  • Sıralı, turbo, önde, enlemesine motora sahip. Silindir / subap sayısı 4/66 şeklinde. Silindir hacmi 1560cc. Grandland X maksimum güç verisi: 88kW/120HP/ 3500d/d. Grandland X motorunun maksimum tork verisi: 300NM 1750d/d.
  • Grandland X motorunun hızlanma verilerine baktığımzıda 0-100km’ye 12.2 saniyede ulaştığı görüşüyor. Maksimum hız değeri 185km/s. şeklinde ölçülmüş.
  • İncelediğimiz araç, dizel yakıt tipinde ve 6 ileri otomatik şanzımanlı Grandland X modeli. Aracın toplam ağırlığı 1392 kg. Yakıt depo kapasitesi 53 litre.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here