2019 Opel Grandland X 1.2 T 130 HP AT6 Detaylı İnceleme

2
24194
Opel Grandlan X Dizel Otomatik Testi

Murat Tosun, Opel Grandland X dizel otomatik testi yaptı. 2019 Opel Grandland X dizel otomatik motor özellikleri ve tasarım detaylarını değerlendirdi. Sıfır Opel Grandland X dizel otomatik fiyatı ve yakıt tüketimi gibi konularda bilgi almak ve Opel Grandland X dizel otomatik yorumlarına bakmak için okumaya devam edin.

Opel Grandland X Dizel Otomatik Test Sürüş İzlenimleri

Kompakt SUV sınıfında öne çıkar

Opel Grandland X hepimizin bildiği gibi Peugeot 3008 ile kardeş model. Ancak bu kardeşlik ikisinin aynı olduğu fikrine kapılmanıza neden olmasın. Alman karakteriyle Opel Grandland X kardeşine göre son derece farklı bir araç.

Opel Grandland X Tasarım Özellikleri

PSA Grubu ve Opel genleri bize iyi araçları getirecek, orası kesin. Çünkü iki markanın da kendine has tasarım dokunuşları var ve bu birliktelikle son derece iddialı görünen araçları kullanmaya başlayacağımız kesin görünüyor. İşte bu ortaklığın tam yansıması olmasa bile bize getirdiği bir model Opel Grandland X. Opel’in de artık tasarım anlamında eskiden olduğu gibi cesur davranmaya başlaması da elbette çok önemli bir etken.

Heybetli bir gövdeye ve iri detaylara sahip olan otomobilin ön kısmında büyük ızgara dikkat çekerken arkada gövdeyle tezat oluşturan küçük stoplara yer verilmiş. Ön tampondan başlayıp profil boyumca devam edip arkada sonlanan plastik kaplamalarla aracın arazi aracı kimliği vurgulanmış. Bütününe baktığımız zaman iyi giyimli SUV modellerden biri.

2019 Grandland X’in tasarımında büyük ızgara, yayvan farlar gibi detayların kullanılması aynı zamanda modelin bir Amerikan aracı gibi görünmesini de sağlamış. Kaputun katlı tasarımı ve kapılardaki çizgiler de bu güçlü görünümü devam ettiren unsurların başında yer alıyor. Buraya eklemek istediğimiz bir konu daha var renkler. Bir çoğumuz bu tip bir rengi araçlarda çok sevmiyor olsak bile bu renk Opel Grandland X’e çok ama çok yakışmış.

Opel Grandland X İç Mekan Özellikleri

Yaşam alanına ilk geçtiğiniz anda sizleri son derece ferah bir iç mekan bekliyor. Camların başarılı şekillendirilmesi, sütunların ferahlığı kesintiye uğratmaması ve elbette son derece iddialı cam tavanı sayesinde başarılı bir ferahlık ve genişlik hissi herkesi memnun edecektir. Genişlik hissi derken yaşam alanı son derece geniş. Önde 180 cm arkada 180 cm uzunluğunda yetişkin yolcular oturduğu anlarda bile hiç sıkıntı yaşanmıyor. Baş ve diz mesafesi konusunda son derece iddialı.

Aracın yaşam alanında koyu renkler hakim. Bu ferahlık hissini törpülese de büyük camlar sayesinde iç mekana giren ışık miktarı hiç de az değil. Bunun yanında konforlu ve AGR sertifikalı koltuklar da iç mekandaki kalite hissini artırmaya yardım ediyor. Koyu renk detaylar yerine sanıyoruz çok yakın bir zamanda daha aydınlık detaylara yer verilen bir yaşam alanına da sahip olacaktır.

Aracın iç mekanında diğer Opel modellerindeki kumandaların kullanılması dışında PSA Grubu’ndan alınan düğme ve şalterlere de yer verilmiş. Araç, altyapısını Peugeot 3008 ile paylaştığı için iç mekanda bu modelle pek çok noktanın benzemesini bekliyorsunuz ancak i-Cockpit kullanılmadığı için karbon kağıdıyla çizilmiş bir orta konsol yer almıyor, modele özgü bir atmosfer yaratılmış. Bu durum kardeşi 3008 ile onun direkt olarak ayrışmasını sağlıyor.

Opel Grandland X Dizel Otomatik Motor Özellikleri

Yeni Opel Grandland X’in motor kaputunun altında 2 farklı motor seçeneği yer alıyor. Bu motor seçeneklerinden sadece test aracında da kullandığımız 1.2 litre turbo istendiğinde manuel şanzımanla satın alınabiliyor. 1.5 lt 130 HP güç üreten dizel motor seçeneği sadece otomatik şanzımanla satın alınabiliyor. Bir diğer not olarak bundan önce Opel Grandland X 1.6 litre 120 HP güç üreten dizel motor seçeneğiyle satılıyordu. Ancak artık bu motorun yerini 1.5 litre aldı.

Opel Grandland X, testimize 1.5 litre turbo dizel versiyonu ile konuk oldu. Bu motor 3750 d/d’de 130 HP güç, 1750 d/d’de ise 300 Nm tork üretiyor. 6 ileri tam otomatik şanzıman ile kombine edilen bu ünite 0-100 km/s hızlanmasını 10.5 saniyede tamamlarken maksimum 192 km/s hıza ulaşabiliyor. Fabrika verilerine göre bu kombinasyon 100 km’de ortalama 4.3 litreye ihtiyaç duyuyor. Karma yol şartlarından oluşan test parkurumuzda yaptığımız testte 5.8 litre gibi bir ortalama tüketim değeri elde ettik. Sıkışık trafik şartlarının yoğunlukta olduğu kullanımlarda tüketim 6.5 litre seviyelerinde kalıyor.

Konfor & Yol Tutuş Özellikleri

Opel Grandlan X Dizel Otomatik Testi En baştan belirtelim testin sonunda güvenlik ve sürüş konforu konusunda bizden son derece başarılı puanlar aldı. Opel Grandland X, dinamik bir altyapı kullanması sayesinde hem konforlu hem de performanslı kullanımlarda iyi yol tutan bir otomobil. Aracın yüksek olan yapısı nedeniyle yan rüzgarlardan etkilenmesini bekleseniz de aslında böyle bir sorunla karşılaşmıyorsunuz. Yol tutuş konusunda sıkıntısı olmayan model, biraz boşlukları olan bir direksiyon sistemine sahip. Direksiyon sistemi genel olarak konfor odaklı ayarlanmış. Eski Opel modellerinde sık sık eleştiri alan arka süspansiyon vuruntularının bu otomobilde çok az seviyede olması ise özellikle uzun yolculuklarda iç mekan konforunu önemli ölçüde artırıyor.

Görüş açıları konusunda sorunsuz detaylara sahip araçlardan biri. Aracın nerede başlayıp nerede bittiğini de net bir şekilde daha ilk kullanımdan itibaren anlıyorsunuz. A sütununun yapısı şehir kullanımlarında manevra yaparken biraz daha dikkatli bakmanıza neden oluyor. Kullanımla ilgili yüksek süratlere çıkıldığında iç mekana gelen rüzgar sesi artması biraz olumsuz bir özellik. Bu gürültü bazen gerçekten de can sıkıcı olabiliyor. Yalıtım konusunda da geliştirmeye ihtiyaç duyan araçlardan biri. Bunun yanında otoyol kullanımları sırasında süspansiyon sistemi biraz yumuşak kalıyor ve zaman zaman tedirginlik yaşatabiliyor.

Güvenlik Özellikleri

Euro NCAP tarafından çarpışma testine alınan Grandland X, 5 yıldız almaya hak kazanmış bir otomobil. Araç genel olarak yetişin korumasından yüzde 84 başarıyla ayrılırken, çocuk yolcu korumasından yüzde 87 almaya hak kazandı. Yaya güvenliği disiplininde yüzde 63 başarılı olan otomobilin sahip olduğu elektronik yardımcılar ona yüzde 60 başarı getirdi.

Opel Grandland X Dizel Otomatik Yorumları

Murat Tosun, Opel Grandland X ile ilgili yaptığı yorumlarda şunları söylüyor: “Dizel otomatik versiyonu ile ekonomik tüketim değerlerine ulaşarak kullanıcının cebinin dostu olduğunu açık bir şekilde ortaya koyuyor. Bu motor ve şanzıman kombinasyonu ve aracın sürüş dinamikleri bir araya geldiğinde başarılı bir tüketim değerine imza atıyor. Sürüş karakteri ve güvenliği genel anlamda iyi.”

Opel Grandland X 1.2 LT Turbo 130 HP AT6 Fiyat özellikleri

Benzinli bir motor kullanıyor olması ona fiyat konusunda başarılı bir başlangıç seviyesi getiriyor. 130 HP güç üreten motor seçeneği ve 6 ileri otomatik şanzımanla birlikte 173 bin TL etikete sahip. Dizel otomatik versiyona ise 187 bin TL gibi yine rakiplerinden daha uygun bir fiyata sahip olabiliyorsunuz.

Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.5 lt
  • Motor Hacmi: 1499 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 130 HP
  • Maksimum Tork: 300 Nm

Performans Verileri

  • Opel Grandlan X Dizel Otomatik Testi 0-100 km/s Hızlanma: 10.5 sn
  • Maksimum Hız: 192 km/s

Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Yakıt Tüketim Miktarı

  • Yakıt Türü: Dizel
  • Şehir İçi: 4.7 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 4.1 lt/100 km
  • Karma: 4.3 lt/100 km
  • Test: 5.8-6.5 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 113 gr/km

Boyutlar

  • Uzunluk: 4477 mm
  • Genişlik: 1856 mm
  • Yükseklik: 1609 mm
  • Dingil Mesafesi: 2675 mm

Bagaj Kapasitesi

  • 514 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 53 lt
  • Boş Ağırlık: 1455 kg
  • Lastik Boyutu: 215/65 R17

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here