En Popüler Sedanlar

0
1423

Sedan sevenler için en çok tercih edilen sedan karoser modellerini yazdık…

Sedan denilince, şöyle rahatça arka koltuğuna kurulduğunuz bir otomobil modeli gelir akla. Gerçekten de sedan otomobiller, geniş iç hacmi, uzun gövdesi, konforlu bagajı ile rahatlık ve prestij sağlarlar. Sedan otomobilin net tanımı ise literatürde 4 ve üzeri oturma yeri olan 2 ve daha fazla kapılı, genellikle tek şaseye sahip kapalı otomobil olarak geçiyor. İkinci el oto pazarlarının en gözde modeli olan sedan otomobillerin tutkunları da oldukça fazladır. Ülkemizde belki de kalabalık aile yapısı nedeniyle en fazla ilgi gören otomobil türü sedandır. Peki, en çok satan sedan model ve markaları hangileri, sizin için araştırdık

ODD Verilerine Göre En Çok Satanlar

İkinci el ve sıfır kilometre araç satın alırken eğer ilerde satmayı düşünüyorsanız mutlaka alacağınız aracın ikinci el piyasasındaki popülaritesini de göz önüne almalısınız. Bu amaçla size en iyi verileri ODD raporları sunacaktır. Biz de en çok satan sedan otomobiller konusunu araştırırken ODD verilerinden yararlandık. Kısa adı ODD olan Otomotiv Distribütörleri Derneğinin verilerine göre geçen yıl yani 2016’da en çok satılan sedan markaları şöyle:

Öncelikle 2015 yılında bir önceki yıla göre ülkemizde otomobil ve hafif ticari araç satışı 26.1 oranında artmış görünüyor. En çok satılan sedan modelleri sırasıyla Fiat Linea, Toyota Corolla, Volkswagen Passat, Renault Fluence, Ford Focus, Renault Symbol, Volkswagen Jetta olarak listeleniyor.

Dikkat çekici bir veri de üst sınıf sedan olan Jaguar markasının sıfır kilometre modeli ülke genelinde toplam 336 adet satılmış olması. Hintli otomobil markası Tata da ülkemizde yavaş yavaş ilgi görüyor ve kendine oto pazarında yer buluyor. 2015 yılında Türkiye’de Tata markasının sedan modeli 396 adet satılmış. Prestij sembolü olan Volvo’nun sedan modeli 6.930 adet satılmış. Skoda ise 22.107 adet satılarak oldukça fazla talep görmüş.

Aradığınız Sedan arabam.com’da!

Hayalinizdeki sedan otomobile arabam.com aracılığıyla kolay, hızlı ve güvenli bir biçimde ulaşabilirsiniz. Sedan modelleri markasına göre, fiyatına göre, sıfır kilometre ya da ikinci el olup olmamasına göre listeleyerek arabam.com ilanları arasından zaman kaybetmeden aradığınız otomobile ulaşabilirsiniz. Sizin için araba arama sürecini hızlı ve güvenli kılan arabam.com ile ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri de kolayca görüntüleyebilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here