Arabanızın Camından Reklamları İzleyeceksiniz!

0
897

Otomobil ön camları dijital reklam alanı olarak kullanılacak

Otomotiv sektöründeki yenilikler gerçekten heyecan verici bir etki yaratıyor. Gündelik yaşamın ihtiyaçlarıyla cezb eden bir araç tasarımını bir araya getirmek ise bugünün otomotiv trendi. Reklam sektörü, her alanda tanıtma, hatırlatma ihtiyacına cevap vermek üzere sürekli yeni fikirler geliştiriyor. İnsanlara ihtiyaçlarını çoğu zamanda aslında gerçekte ihtiyaçları olmayanları hatırlatmak üzere alan yaratmak ise reklamcılığın bugün vardığı son nokta. Örneğin sosyal medya araçlarını reklam alanı olarak kullanmak ya da tamamen kullanıcıya fayda sağlayan içerikler sunan bir blogdan reklam geliri elde etmek bu düşünce yapısına en güzel örnekler.

Şimdi otomotiv sektörü, siz, arabanızla seyahat ederken çevrede ihtiyacınız olabilecek ne varsa size hatırlatacak bir reklam yüzeyi oluşturmak üzerinde çalışıyor. Böylece aracınızla ilerlerken yan sokaktaki kahve dükkanını, terziyi, marketi ya da benzin istasyonunu ve belki de mevcut indirim ya da kampanyaları öğrenebileceksiniz.

Akıllı cam teknolojisini arabanızın ön camına taşıyacak olan bu fikir size nasıl yardımcı olacak?

Arabada akıllı ekran ya da akıllı cam fikri hem kullanıcının yaşamına kolaylık sağlamak hem de reklam alanı yaratmak fikrinden doğmuş. Örneğin haftasonu bir arkadaşınızı görmek için Maltepe’ye gidiyorsunuz. Geçerken Ümraniye’de bir caddeye girdiniz. Burada XX mağazasında montlar %50 indirimde. Sizin de yeni bir monta ihtiyacınız var. Arabanızın akıllı camına bu reklam yansıyor ve size söz konusu mağazaya 10 metre mesafede olduğunuzu hatırlatıyor. Benzer şekilde trafikte sıkışıp kaldığınızı ve kahveye ihtiyacınızın olduğunu düşün. Size en yakın kahve dükkanı da soldaki sokakta. Fiyatlar da kışa özel kampanyada. Hemen sokağa girip indirimli kahvenizi yudumlayıp trafiğin açılmasını bekleyebilirsiniz.

Bugün dünyanın en iyi yazılım ekipleri dijital teknolojilerle otomotiv endüstrisini birleştirerek araba camlarını reklam alanları haline getirmek üzere proje üretiyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here