Fiat Egea Hakkında

2
7918

2016 yılının en popüler otomobillerinden biri olan Fiat Egea reklam filmleriyle de çok konuşuldu

Erdal Beşikçioğlu yani nam-ı diğer Behzat Ç’li televizyon reklamıyla dikkat çeken Fiat Egea geçen yıl oldukça popülerdi. Fiat markasının yeni sedan modeli olan araç, konforlu ve şık. Otomotiv dünyasını yakından takip eden ve edindiği bilgileri sizinle paylaşan misyonumuzla arabam.com olarak Egea hakkında biraz araştırma yaptık. Fiat Egea Adı Nereden Geliyor? Ege Denizinden esinlenen tasarım adını da Ege Denizinin İngilizcesinden alıyor. İngilizce “Egea”, “Ege” demek. Fiat Egea İçin Yerli Otomobil Diyebilir miyiz?

Fiat Egea hakkında söylenebilecek en önemli detaylardan biri onun Türk mühendislik zekasının bir ürünü olduğu. Çünkü otomobilin tasarım ve üretim aşamasında çalışan mühendislerin %70’i Türk.

Dünya Geneline Yayılan Bir Otomobil Olacak

Bazı otomobil marka ve modelleri dünyanın neresine giderseniz gidin trafikte görebileceğiniz türdendir. Fiat Egea da böyle bir otomobil olacak gibi. Daha şimdiden 40 ülkede satışa sunuldu. Fiat Egea Tasarımı Hakkında Güçlü ve oturaklı bir sedan olarak üretilen Fiat Egea, aynı zamanda sportif ve enerjik detaylara sahip. Eğimli motor kaputu bu sportif görünümü destekliyor. Sedan olmasına karşın motor kaputu bölümü bagaj kısmında uzun. Bu da ona önde bir görünüm veriyor.

Fiat Egea Bagaj Özellikleri

Öncelikle bagaj kapağı aşağı doğru uzatılmış ve bu da yüklemeyi kolaylaştırıyor. Bagaj hacmi toplam 520 litredir. Ayrıca içinde de oldukça geniş saklama kapasitesi var. Bunlara ek olarak baş ve diz mesafesi de oldukça tatminkar.

Fiat Egea Teknik Özellikler

Ön konsolda 5 inç genişliğinde bir ekran var. Bu dokunmatik ekran size oldukça konforlu bir yolculuk sunabiliyor.

Sürüş Konforu Detayları

Fiat Egea, sürüş konforu açısından genellikle Fiat Linea ile çok karşılaştırılıyor. Bu Fiat Egea – Linea karşılaştırmalarında süspansiyon ve yol tutuş konusu öne çıkan bir tartışma başlığı oluyor. Fiat Egea’nın hem yol tutuş hem de süspansiyon konusunda oldukça konforlu bir sürüş sunduğunu söyleyebiliriz.

Ulaşılabilir Sedan

Uygun fiyatlı sedan model bir araç olarak tasarlanan Egea, özellikle bu alanda önemli bir eksikliği gidermeyi amaçlıyor. Henüz ikinci el Fiat Egea piyasası pek oluşmamış olsa da otomobil oldukça merak uyandırdı. Siz de aradığınız Fiat Egea otomobile arabam.com ilanları arasından ulaşabilirsiniz.

2 YORUMLAR

  1. Egea madem bizden, yurtdışında niye “Egea” yerine “Tipo” ismiyle satılıyor?
    Egea bize egea; bari “Ege” yapaydınız 🙂

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here