Seat İbiza Cupra | Ateş Parçası Ateş!

0
3607

2017 yılında makyajlanan Seat İbiza Cupra modeli, özellikle motor konusunda kullanıcısının yüzünü güldürdü. Peki, İspanyol Ateşi Cupra alınır mı, nasıl bir otomobil?

seat ibiza cupra

İspanyol Ateşi ve Ateş Kırmızısı

İspanyolların boğa güreşi, acılı yemekleri, tapas mezeleri ve flamenko müziği dışında onların dokusunu net olarak yansıtan bir otomobil markaları da var: Seat. Marka, gerçekten de bu konuda net bir İspanyol kimliği sunmayı önemsiyor. Seat tasarımcıları, her şeyden önce İspanyol olmakla yükümlü. Seat modellerinin pek çoğunda sunulan ateş kırmızısı rengin özünde de bu anlayış var. Özgün kimlik vurgusuyla,  dev Avrupa ve Japon pazarında kendine yer açıyor da diyebiliriz. Aslında Türk otomotiv markası ya da yerli otomobil konusu bu aralar epey gündemde. Bir otomobil üretmek kadar bir marka yaratmak da var işin içinde ve en önemli pazar rekabeti de marka algısında yatıyor. Bizim de Türk kimliğine vurgu yapan bir tasarım dilimiz olacaksa belki renk konusunda çinilerimizle meşhur olan turkuaz ya da mercan kırmızısı dikkate alınabilir. Şimdi gelelim 2017 model İbiza Cupra’nın özelliklerine..

seat ibiza cupra

2017 Makyajlı Seat İbiza Cupra Modeli Hakkında Detaylar

Öncelikle selefine göre motor gücü 12Hp arttırılmış. Elbette tork değeri de artmış. Selefine göre yeni İbiza Cupra tork değeri 70Nm fazla. Benzinli Seat İbiza Cupra yakıt tüketimi 100km’de ortalama 7.1 litre. Ayrıca Seat Drive Profile adlı sistem de kullanıcıya çok daha sportif bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Açılabilir cam tavan opsiyonu ise çok keyifli bir tat yaratmış.

Seat İbiza Cupra’nın Rakibi Kim?

Aracın teknik ve tasarım detaylarına bakılınca en yakın rakibi Peugeot 208 modeli gibi görünüyor. Ayrıca Peugeot 208 GTi incelemek için arabam.com ilanlarına göz gezdirebilirsiniz.

seat ibiza cupra

Seat İbiza Cupra’nın Teknik Özellikleri Nasıl?

İncelediğimiz İbiza Cupra benzinli 6 ileri manuel şanzımanlı araç için bazı teknik veriler şöyle:

İbiza Cupra’nın motoru sıralı, turbo, önde ve enlemesine konumlandırılmış. Benzinli modelde 100km’de 7.1 litre yakıt tüketimi söz konusu.

seat ibiza cupra

Seat İbiza Cupra Boyutları Nasıl?

İbiza Cupra bagaj hacmi 292 litre. Aracın toplam ağırlığı 1185 kg. Dingil mesafesi 2469mm. Yeni İbiza Cupra’nın uzunluğu 4055mm. Genişliği, 1693mm ve yüksekliği 1420mm. Son model Seat İbiza Cupra’nın yakıt deposu 45 litre alıyor.

Seat İbiza Cupra Hızlanma Verileri

0-50km/s 3.0 sn

0-80km/s 4.9sn

0-100km/s 7.0 sn

0-120km/s 10.2sn

0-130km/s 12.7sn

0-400m 15.8sn

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here