Yoğun Trafikte Arabada Yapabileceğiniz Egzersizler

2
2603
Trafik neden ve nasıl sıkışıyor?

Yoğun saatte trafiğe yakalanacak kadar şanslıysanız, o zaman arabanızda saatlerce oturmanın ne kadar eğlenceli olduğunu bilirsiniz! O anda yapabileceğiniz her şeyi düşünürsünüz. Çünkü tam olarak bir çıkmazda sıkışmış durumdasınız ve aracınız sadece 5km hız yapıyor. Bu zamanı verimli hale getirmenin birkaç yolu var. Bunlardan biri de arabada yapabileceğiniz egzersizler.

Ne düşündüğünüzü biliyorum, kulağa harika geliyor. İnanın bana, bir cuma gecesi yol boyunca bir tembel hayvan hızında sürünerek frene bastığımda direksiyonumun neden titrediğini ya da neden motor arıza ışığımın yandığını merak etmekten daha az yapmak isteyeceğim bir şey yok:)

Eğer hayatınızın büyük bir bölümünü bir arabada geçiriyorsanız, işte tüm vücudunuz için oturarak yapabileceğiniz bazı yararlı egzersizler. Size hayal kırıklığından başka odaklanabileceğiniz bir şey verecekler ve söz veriyorum sizi güzel bir vücuda sahip olmaya bir adım daha yaklaştıracaklar!

Egzersiz 1. Çene Güçlendirme

Bu egzersiz çift çene büyümesini önlemeye yardımcı olacaktır! Tek yapmanız gereken, lezzetli bir salata çiğniyormuş gibi ağzınızı açıp kapatmak, arka arkaya 5 kez tekrarlamak.

Egzersiz 2. Karın Kası Güçlendirme

En sevdiğiniz skinny jean pantolonunuzu giymeye çalıştığınızı düşünün, ancak o üst düğmeyi kapatmak için gerçekten karnınızı içinize çekmeniz gerekiyor.

Karnınızı içinize çekme hareketi, güzel tonda karın kasları elde etmenin ilk adımıdır. İkinci adım, alt karnınızı aşağı doğru itmek ve göbek deliğinizi sırtınıza doğru çekmektir. Birkaç saniye tutun ve 12-15 kez tekrarlayın. Karnınızdaki yanma hissini hissetmek üzereyseniz, 20 kez süper hızlı nefes alıp verin ve alt karın kaslarınızı gerçekten meşgul edin.

Egzersiz 3. Şınav

Direksiyonunuzu kullanmanız gerektiğinden bu egzersiz için boşta oturmanız gerekir. Ellerinizi saat 10 ve saat 2 pozisyonda direksiyonda tutun.

Bu egzersizden en iyi sonucu almak için, kendinizi direksiyona yaklaştırırken kürek kemiklerinizi birlikte sıkın, yavaşça serbest bırakın ve en az 5 kez tekrarlayın.

Egzersiz 4. Bacak Güçlendirme

Yine, ayaklarınızın yerde düz olması gerektiğinden, arabanızın boşta ve düz bir yolda olduğundan emin olun.

Bu egzersiz oldukça basit görünüyor, ancak dikkatli olmak lazım. Sağ elinizi sağ uyluğunuza koyarak başlayın. Sağ bacağınızı hafifçe kaldırın ve bacağınızın hareket etmesine izin vermemeye çalışarak sağ elinizle o bacağınızı itin. 5-10 saniye tutun, yaklaşık 8-10 kez tekrarlamaya çalışın, ardından sol bacağınızla değiştirin.

Ne kadar çok yanma hissi hissederseniz, o kadar çok sonuç alırsınız!

arabada yapılabilecek egzersizler

Egzersiz 5. Omurga Esnetme

Bu gerçekten bir egzersiz değildir, ancak duruşunuza yardımcı olur. Bir arabada saatlerce oturmak, duruş bozukluklarına yol açabilir.

En etkili omurga gerilmesi için sırtınız hafifçe kavisli olarak düz oturun. Kendinizi direksiyon simidine yaklaştırın. İleriye doğru hareket ederken karın kaslarınızı gerdiğinizden emin olun ve gevşemeden önce 3 kez yavaşça nefes alıp vermeye odaklanın. Arka arkaya en az 5 kez tekrarlayın!

Bütün bunlar yapılırken, sürüş sırasında yola konsantre olmak önemlidir.

Bu egzersizler, araba hareketsizken veya kırmızı ışıkta hareketsizken yapılmalıdır.

Ayrıca, bu egzersizleri yaparken kendinizi zorlamayın, bir acı hissederseniz hemen durun! Trafikte sıkışıp kalmak zaten yeterince acı verici!

2.El Otomobil İlanları İçin Tıklayın

2 YORUMLAR

  1. valla tek ve bol bol yaptığım beşinci madde. onda da ayağımı falan en uca uzatıp kolları kaldırıp klasik gerinme hareketi yapıyorum. anlık iyi oluyor tabi de diğer hareketleri yapmadığımız için her geçen gün göbek biraz daha direksiyona yaklaşıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here