“Greek Chaos” Yunanistan’dan Ultra Bir Otomobil Geliyor!

Yunanistan Şirketi SP GROUP, Sp Automotive çatısı altında 3 bin beygir gücünde hiper bir otomobilin ilk modelini piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

Greek Chaos adıyla anılan muhteşem otomobil, sektörde iz bırakacak.

Otomobilin Üreticisi SP GROUP “Geleceğin Sahibiyiz” Mottosu İle Piyasada İlerliyor.

Greek Chaos

SP GROUP, Araştırma, Tasarım, Mühendislik ve Üretim olmak üzere dört önemli sektörde faaliyet gösteren öncü bir Yunan şirketidir. AR- GE Geliştirme ile iddialıdır.

Spyros Panopoulos, şirketin Ceosudur. Yeni teknolojilerin, yazılımların ve donanımların geliştirilmesi için çalışan Panopoulos, dünya çapında gelecek vaat eden otomobil geliştiricisi ve üreticisi olarak biliniyor. Aynı zamanda, gezegendeki en yüksek hacimsel verimli motoru geliştirip inşa ederek, drag yarışlarında dünya rekoru sahibidir. Firma, askeri, havacılık ve donanma uygulamaları için bir araştırma ve geliştirme merkezidir.

GREEK CHAOS”

Panopoulos, 2019’da, Yunanistan’da yüksek kaliteli malzemeler ve 3D baskı kullanılarak üretilen dünyanın ilk ultra otomobili CHAOS’u içeren otomotiv markasının lansmanını duyurdu.

Şirketin kurucusu Spyros Panopoulos’un ‘Dünyanın ilk ultra otomobili’ olarak tanımladığı model, fiyatı ve performans değerleriyle dikkat çekiyor. Planlar yolunda giderse, ilk teslimatları 2022 yılında yapılacak olan araçtan yılda 15-20 adet olmak üzere toplamda sadece 100 adet üretilecek.

TEKNOLOJİSİ İLE GÖZ DOLDURUYOR

Greek Chaos

Aracın 2000 beygir ve 3000 bin beygir olarak üzere iki verisyonu bulunacak. Araç bu gücü 4.0 litrelik Twinturbo bir V10 motordan alacak. Greek Chaos 0’dan 100 kilometre hıza sadece 1.8 saniyede ulaşıyor. Ultra otomobilin maksimum hızı ise 500 km/s. Zylon, karbonfiber, kevlar, titanyum gibi pahalı maddeler aracın tasarımında ve üretiminde kullanıldı.

Otomotiv endüstrisinde oldukça yenilikçi tasarımlar ve ikonik modeller artık üretim bantlarına kadar geldi.

Filmlerde gelecekten gelen otomobil modellerini bugün artık neredeyse kullanmaya başladık diyebiliriz.

Özellikle elektrikli otomobiller konusunda hemen her markanın bugün bir adım attığını gördüğümüzden, önümüzdeki dönemde artık uçan otomobillerin varlığı konusu bir hayal ya da bir bilim kurgu ögesi olmaktan çıkacak gibi görünüyor.

Greek Chaos

İkinci El Otomobil İlanları

TRİNK SAT!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Greek Chaos

Kaynak : Daha Ayrıntılı Bilgi İçin: https://spgroup.spyrospanopoulos.com/about/

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here