Yeni Volkswagen Polo Test Sürüş İzlenimleri

0
6446

Yeni Volkswagen Polo büyük oynuyor

Yenilenen Volkswagen Polo her zaman olduğu gibi boyundan büyük işler yapmak için Türkiye’de satışa sunuldu. Bu yolda bana kalırsa hiç sıkıntı yaşamadan başarıya ulaşacaktır.

Yeni Volkswagen Polo tasarım özellikleri

Volkswagen’in küçük HB sınıfındaki temsilcisi Polo’nun teknik altyapısı gelişmiş modüler platform yönetimine (MQB) dayanıyor. Golf, Tiguan ve Passat gibi büyük modellerin aksine Polo, kompakt Volkswagen modelleri için özel olarak iyileştirilmiş MQB A0 altyapısına sahip. MQB platformu orantılı dış tasarımın yanı sıra pek çok avantajı da beraberinde getiriyor. Bunlar arasında, optimum iç hacim (351 lt bagaj hacmi), sağlam ve dayanıklı gövde, başarılı sürüş dinamikleri ve güvenlik unsurları bulunuyor.

4,074 mm uzunluğa sahip Yeni Polo’nun genişliği 1,751 mm ve yüksekliği de 1,451 mm. Yeniden tasarlanmış ön ve arka tamponlarla güçlü bir görünüm kazanan Polo’nun aks mesafesi de 2552 mm. Aracın yüksekliği süspansiyon geometrisindeki değişiklik nedeniyle 10 mm alçalmış durumda. Bu da aracın sportif aerodinamik yapısını destekleyen bir detay olmuş. Tamamen yenilenen ve daha keskin hatlara sahip ön, arka tamponlar, makyajlı versiyonun 21 mm daha uzun olmasına neden oluyor. Hassas kesimli C sütunu, öne doğru eğilerek Polo’ya hareketsiz haldeyken bile onu ileri itiyormuş gibi görünen bir dinamizm kazandırıyor. Yan cam çizgisinin altında ise diğer önemli tasarım öğeleri yer alıyor: Tornado çizgisi olarak da bilinen ok şeklindeki çift çizgi, Polo’nun görünümünü tanımlayan bir tasarım özelliği. Ön radyatör ızgarası ve standart olarak sunulan LED farlar, Polo’nun yeni yüzünü oluşturuyor. Style donanım seviyesinde standart olarak gelen IQ. LIGHT-LED Matrix farlar ise çekici bir etki yaratıyor. IQ. LIGHT – LED farlarda yer alan iki LED şeridin uzun olan üst kısmı, Polo’da ilk kez sunulan radyatör ızgarasındaki dekoratif LED ön şerit ile birleşiyor. Ayrıca yeni LED sis farları da Polo Style’da standart olarak sunuluyor.  Yeni Polo’nun standart donanımlarından LED arka farlar ilk kez iki bölümden oluşuyor. Dıştaki ana parçanın yanı sıra, artık bagaj kapağına entegre edilmiş ikinci bir bölüm de yer alıyor.

iç mekan özellikleri

Yenilenen Polo, Keyless Access anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, kablosuz şarj özelliği, ambiyans aydınlatması, kişiselleştirilebilen 10,25 inç boyutundaki yüksek çözünürlüklü ekrana sahip. Active Info Display dijital gösterge paneli ve 6,5 inçten isteğe bağlı olarak 9,2 inç boyutuna kadar sunulabilen yeni nesil bilgi-eğlence sistemi ile artık çok daha dijital ve teknolojik özellikler sunuyor. Life donanımından itibaren çok fonksiyonlu direksiyon simidi üzerinden Dijital Kokpitin üç temel düzeni arasında hızlı ve kolay bir şekilde geçiş sağlanabiliyor. Dijital gösterge ve bilgi- eğlence sistemi ekranı aynı yükseklikte konumlandırılarak tek bir ünite oluşturulmuş. Bu sayede son derece ergonomik bir görsellik sağlanmış durumda. Yeni Polo’da Life ve Style donanım seviyelerinde standart olarak sunulan çift bölgeli tam otomatik klima Climatronic sistemi ayarları, touch buttonlar ve touch sliderlarla yapılabiliyor. Klima modülünün altında iki adet aydınlatmalı USB-C bağlantı noktası ve akıllı telefon şarjı için bir bölme yer alıyor. İç mekan özellikleri her açıdan gelişen Polo kullanım alanı açısından da aracın içinde bulunanların rahat etmesini sağlıyor.

Yeni Volkswagen Polo motor özellikleri

Yeni Polo Türkiye’de yüksek teknolojili ve 3 silindirli iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunuluyor: 1.0 MPI 80 PS ve 1.0 TSI 95 PS. Sadece Impression donanım seviyesiyle satışa sunulan 1.0 MPI seçeneğinde motor, 80 PS güç ve 93 Nm maksimum tork sağlarken, 5 ileri manuel vitesli bir şanzıman ile eşleştirilmiş.

Polo’nun turboşarjlı direkt enjeksiyonlu 1.0 TSI seçeneğinde ise 95 PS güç çıkış ve 175 Nm tork sunuluyor. Bu motor Life donanım paketiyle 5 ileri manuel şanzımanla sunulurken, alternatif olarak 7 ileri DSG ile Life ve Style donanım paketleriyle kombine edilebiliyor. Test aracında olduğu gibi 95 HP güç üreten DSG otomatik şanzımanlı versiyon onun Türkiye’de en çok tercih edilen seçeneklerinden olacaktır. Bu motorun performansı şehrin her türlü caddesinde yeterli olan performansı verirken, otoyol kullanımları sırasında da istenen ataklığı DSG şanzımanın da getirdiği önemli artıyla sağlıyor. Yakıt tüketim sonucu açısından baktığımdaysa fabrika verilerinde 4.4 litre ile 5.0 litre arasında bir tüketim sonucu elde edeceğini açıklanıyor. Yaptığım 100 km uzunluğundaki karma tüketim testi sırasında 6.2 litrelik sonuca ulaştım. Bu veri onu rahatlıkla ekonomik tüketim sonucu olan araçlar arasına dahil ediyor.

Yeni Volkswagen Polo konfor ve yol tutuş özellikleri

Yeni Polo’da donanım paketleri yeniden tasarlandı. Daha önce, Trendline, Comfortline ve Highline versiyonlarıyla sunulan Polo, şimdi Volkswagen tarafından kullanıcı dostu özelliklerin de eklendiği yeni donanım seçenekleriyle sunuluyor. Yeni seçenekler Impression versiyonuyla başlıyor, Life ve Style paketleriyle devam ediyor. Yeni Polo’da standart olarak sunulan zengin donanım seviyesine ek olarak yolculukları çok daha güvenli ve konforlu hale getiren Yarı Otonom Sürüş Asistanı “Travel Assist” ilk defa ve isteğe bağlı olarak alınabiliyor. Sistem dur-kalk trafikten 210 km/sa hıza kadar, çok fonksiyonlu sürüş destek sistemi kameralarını ve gelişmiş mesafe sensörlerini kullanarak hem başka araçlarla güvenli takip mesafesini koruyor, hem de aracın şeritte kalmasına yardımcı oluyor. Sürücünün önceden ayarladığı hız limitini geçmesini önleyen ve sürücünün önünde seyreden araçla arasındaki mesafeyi koruyan Adaptif Hız Sabitleyici “ACC”,  yan aynada bulunan LED ikaz lambaları aracılığıyla sürücüyü kör noktadaki araçlara karşı uyaran “Kör Nokta Uyarı Sitemi”,  park alanının yeteri kadar geniş olup olmadığını hareket halindeyken belirleyen ve otomatik olarak park edilmesini sağlayan Park asistanı “Park Assist” gibi birçok yeni sürüş destek özelliği Yeni Polo’da opsiyonel olarak tercih edilebiliyor. Konfor konusunda her zaman kendinden söz ettiren Volkswagen Polo yol tutuş konusunda da markanın genlerinde bulunan ustalığın etkilerinden sonuna kadar faydalanıyor. Elektronik yardımcıların çalışma karakteri de oldukça iyi.

Güvenlik özellikleri

Volkswagen Polo 2017 yılında Euro NCAP çarpışma testine alındı. En yüksek puan olan 5 yıldız alan model güvenli olduğunu ispatladı. Yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 96, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 85, yaya güvenliğinden yüzde 76 ve güvenlik yardımcılarından yüzde 59 aldı.

Yeni Volkswagen Polo Yorumları

Volkswagen Polo makyajdan daha fazlasını yaşamış. Neredeyse tüm özelliklerinde yapılan iyileştirmelerle birlikte Yeni Volkswagen Polo eskisinden çok daha iyi bir otomobil halini almış. Her nesliyle küçük sınıf boyutlarında olmasına rağmen daha büyük oynamayı seven Volkswagen Polo en son haliyle bu konuda yine çok iddialı olacaktır. Üst sınıf HB satın alacaklardan bile müşteri kapabilecek kabiliyete gelmiş.

Fiyat özellikleri

2021 model Volkswagen Polo’nun en uygun Türkiye fiyatı 218 bin TL olarak açıklanmış durumda. Impression donanım paketi, 1 litre 80 HP güç üreten motor ve manuel şanzımanla satılan bu versiyon onun en ekonomik seçeneğini oluşturuyor. Polo 1.0 TSI 95 PS DSG seçeneğine sahip olmak istiyorsanız en uygun fiyat Life paketle 251 bin 200 TL olarak açıklandı.

Yeni Volkswagen Polo Teknik Özellikleri

Motor: 1.0 lt

Motor Hacmi: 999 cc

Silindir Adedi: 3

Maksimum Güç: 95 PS

Maksimum Tork: 175 Nm

Yeni Volkswagen Polo Performans Verileri

0-100 km/s Hızlanma: 10.8 sn

Maksimum Hız: 187 km/s

Yeni Volkswagen Polo Frenleri

Ön: Hava kanallı disk

Arka: Disk

Yeni Volkswagen Polo Yakıt Tüketimi Miktarı

Yakıt Türü: Benzin

Karma: 4.4 – 5.0 lt / 100 km

Test: 6.2 lt / 100 km

CO2 Emisyonu: 101

Yeni Volkswagen Polo Boyutlar

Uzunluk: 4074 mm

Genişlik: 1751 mm

Yükseklik: 1451 mm

Dingil Mesafesi: 2552 mm

Bagaj kapasitesi 351 lt

Yakıt Depo Kapasitesi: 40 lt

Boş Ağırlık: 1204 kg

Lastik Boyutu: 195/55 R16

Sıfır KM Volkswagen Polo Fiyat Listesi

2.El Volkswagen Polo İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here