Volkswagen Amarok tasarım konusunda adımlarını çok hızlı bir şekilde ileriye doğru attı. Bu sınıfın en önemli özelliği olan güçlü yüz tasarımının ihtiyaçlarını artık çok daha iyi bir şekilde karşılamaya başladı. Köşeli far tasarımlarının bakışlarda agresif bir etki bıraktığı yüz tasarımında, köşeli formlar da dinamik bir görünümün ortaya çıkmasını sağlıyor. Havalandırma ızgarasının krom görünümüne tamponun içine entegre edilen petek dokulu ızgara detayları eşlik ediyor. Ön korumanın daha belirgin bir şekilde ön plana çıkarılması da Amarok’un yüzünün daha iyi görünmesini sağlayan detaylardan. Eskisine göre daha köşeli hatların kullanılması sayesinde Amarok artık sınıfın en iyi görünen oyuncularından birisi olmuş durumda. Çamurlukların şişkin formu, profil görünümüne başarılı bir şekilde yansıtılırken, profil detaylarında da katlı görünümün tercih edilmesi sayesinde dinamik görünümü arka tarafa kadar devam ettiriyor.

 

İç Mekan

Yaşam alanında eğer hayatınızda bir Volkswagen modeli olduysa hiç yabancılık çekmeyeceksiniz demektir. Otomobil konforunun birebir aktarıldığı Amarok bu sayede kolay kullanılan bir kabine sahip. Test sırasında gösterge panelini çok rahat bir şekilde okuduğumuz araçta gereken tüm diğer takipleri de kolay bir şekilde yaptık. Kumanda elemanlarının yerleşimi konusunda da sıkıntı yaşamadık. Kullanılan malzemelerin kalitesi açısından da binek modellerle yarışan Amarok, işçilik konusunda da titiz bir çalışmanın ürünü. Ekranın dokunmatik özelliği başarılı ve parmağın temas anında isteklerimizi yerine getirdi. Üç kollu direksiyon simidi ele tam oturan yapısıyla beğeni kazanıyor.

Motor

Amarok motor konusunda gerçekten güçlü. Amarok yenilenmesinin ardından rakiplerinin bir adım önüne geçti ve sınıfının en güçlü motorunun yer aldığı bir araç oldu. Pickup sınıfında bizce de bu son derece önemli bir atak. Güçlü görünen araçları satın alanlar bu araçların mümkün olduğunca güçlü olmasını da istiyor. Volkswagen Amarok’un motor kaputunun altında artık 3.0 lt dizel ünite yatıyor. Değişken geometrili turbolu (VTG), 2967 cc hacmindeki V6 silindirli dizel ünite güçlü verileriyle daha en baştan beğeni kazanıyor. 3000 d/d’de 224 HP güç üreten 3.0 lt’lik motor, 1400 d/d gibi son derece düşük bir devir bandında 550 Nm torku kullanıma sunuyor. Bu tork değeri gerçekten de son dönemlerde gördüklerimiz arasında en iyilerden biri. 8 ileri oranlı otomatik şanzımanla başarılı bir iş birliği yapan dizel üniteyle Amarok hızlanma sonuçları açısından da çekici değerlere sahip. Son hızı olarak 191 km/s açıklanırken, 0-100 km/s hızlanması için 7.9 sn’nin yeterli olduğu belirtiliyor. Onu satan alanlar, 5321 mm uzunluğunda ve 2300 kg ağırlığında olan bir araçla yolların en hızlı oyuncularından biri olacak. Tüketim açısından sürekli olarak dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olması 10 litre gibi bir sonucun çıkmasına neden oldu. Seçilebilir çekiş sistemi olsa yani sizin kontrolünüzde iki çeker olarak kullanılabilse bu tüketim daha aşağıya inebilir.

Güvenlik

Geçmiş yıllarda Volkswagen Amarok güvenlik testlerinden de başarıyla çıkmış bir araç. Volkswagen Amarok 2010 yılında girdiği EuroNCAP çarpışma testinden 4 yıldız alarak ayrılmıştı. Yenilenen versiyonun yeniden teste tabi tutulup tutulmayacağı konusunda şimdilik açıklanmış bir bilgi yok. Fakat 2010 yılında yapılan testte yetişkin yolcu güvenliği konusunda iddialı bir puan aldığını da notlarımız arasına ekleyelim. Donanım listesi açısından günümüz ihtiyaçlarının standart olarak sunulduğu bir listeye de sahip.

Konfor & Yol Tutuş

Amatok kaç çekişli sorusunun yanıtı ise konfor ve yol tutuş özelliklerini de açıklamayı gerektiryor. Son derece iddialı bir 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip. Marka ailesinin genlerinde olan başarı bu araca da aynı şekilde yansıtılmış. Asfalt kullanımlarında sürekli dört tekerlekten çekiş sisteminin getirdiği artıyla izine sadık kalmayı zorlanmadan başarıyor. Arazi şartlarında yapılan kullanımlarda da dört tekerlekten çekiş sistemi iyi sonuçlar ortaya koydu. Lastikler arasındaki güç dağılımı tam gerektiği anlarda yardıma yetişti. Arka tarafta büyük bir boşluk taşıyor olmasının getirdiği negatif yan hızlı otoyol kullanımlarında ve sert rüzgarlar altında daha fazla dikkat gerektirmesiydi. Ön tarafta viraj denge çubuklu bağımsız süspansiyonun görev yaptığı araçta, arka tarafta yaylı süspansiyon yer alıyor. Ön tarafta değil ama arka tarafta oturanlar yüksüz olduğu durumlarda biraz sert bir yolculuk yapabilir. Bu durum rahatsız edici bir boyuta ulaşmadan süspansiyon sistemi üzerine düşen görevi yapıyor. Önde ve arka tarafta hava kanallı disk frenlerin kullanılmasıysa panik frenler sırasında hızlı ve stabil duruşlar yapıyor.

Teknik Özellik

Motor : 3.0 lt
Motor Hacmi : 2967 cc
Silindir Adedi : V6
Maksimum Güç : 224 HP 3000 d/d
Maksimum Tork : 550 Nm 1400 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma : 7.9 sn
Maksimum Hız : 191 km/s
Frenler
Ön : Hava kanallı disk
Arka : Disk
Yakıt Türü : Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi : 8.6 lt
Şehir Dışı : 7.3 lt
Karma : 7.8 lt
Test : 10.0 lt
CO2 Emisyonu :
Boyutlar
Uzunluk : 5321 mm
Genişlik : 1954 mm
Yükseklik : 1834 mm
Dingil Mesafesi : 3095 mm
Bagaj Hacmi : 917 lt
Yakıt Depo Kapasitesi : 80 lt
Boş Ağırlık : 2300 kg
Lastik Boyutu : 255/55 R19

 

İkinci El VW Amarok İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here