Pagani Huayra Tricolore Yalnızca 3 Adet Üretilecek

0
2251

İtalyan hiper otomobil üreticisi Pagani, İtalya Hava Kuvvetleri’nin Frecce Tricolori ismini verdiği akrobasi ekibine atıfta bulunan yeni bir araç geliştirdi. Bu ekibin 60.yılını kutlamak için geliştirilen Pagani Huayra Tricolore yalnızca üç adet üretilecek.

Huayra Tricolore, boya ve kaportadaki ufak detaylardan daha fazlasını sunuyor. Özel olarak tasarlanan yeni bir gövde kabuğu ve karbon bazlı malzemelerin daha fazla kullandıldığı bir şasi bu aracı özel kılıyor. Ayrıca Pagani, virajlarda aracın burkulmasının önüne geçmek için süspansiyon sisteminde de değişiklik yapmış. Ön tampondaki hava kanalları yeniden tasarlanmış, aynı şekilde splitterda da güncelleme yapılmış. Bu sayede araç motor soğutmasını daha iyi yapabilirken, yere basma kuvvetinden de bir kayıp yaşamıyor.

Arka kanat ve motor kaputunda Pagani, tek parçalı bir karbonfiber yapı oluşturmuş. Bu tasarımlara yeni bir arka difüzör eşlik ediyor ve araç aerodinamik anlamda iyileşiyor. Pagani aracın tamamında Aermacchi jetine göz kırpan detaylar kullanmış. Rüzgarı ölçmek için kullanılan bir kadran, arka kanatta uçak kuyruğuna benzeyen tasarım ve pervaneye benzer jantlar bu detaylardan bazıları.

Pagani Huayra Tricolore motoru ile ne sunuyor?

Pagani Huayra Tricolore, Mercedes-AMG imzalı çift turbolu 6.0 litrelik V12 bir motorla geliyor. Bu motor 840 HP güç ve 1100 nm tork üreterek Pagani markasının zirvesinde yer alıyor. Ayrıca bu güç 7 ileri şanzıman sayesinde arka tekerleklere iletiliyor. Araç benzin veya motor sıvıları bulunmadığı takdirde 1270 kilogram ağırlığa sahip.

Zonda Tricolore’yi andıran koltukları, elle işlemeli vites kolu ve havacılık endüstrisinde yaygın olarak kullanılan alaşım ve mavi renki trim parçaları araçta kendini gösteriyor. Pagani aracın gövdesi ve şasisinin yanı sıra iç kabini de asla ihmal etmemiş.

Huayra Tricolore normalde mart ayında 2020 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacaktı fakat koronavirüs pandemisi nedeniyle etkinlik iptal olunca Pagani, lansmanı ancak şimdi yapabildi. Aracın fiyatı ise vergiler hariç 5.5 milyon avro.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here