Volkswagen Toureg 2007 İncelemesi

1
5643

Volkswagen Toureg 2003 yılından beri Türkiye piyasasında satılıyor. 2007 yılının en çok satan ilk üç SUV’undan biri olma hedefine göz attığımızda yeni Touareg’in iddiasıyla karşılaşıyoruz.

R5, 3.0 TDI ve 5.0 TDI dizel motor seçeneklerinin en alt seviyesi olan R5, 2.5 litrelik bir dizel güç üreticisine sahip.

89.900 Euro  ile 120.500 Euro arasında değişen model gamının en uygun alternatifini oluşturan test aracımızın baz fiyatı da 89.900 Euro. (2007 Yılı İtibari İle)

Exclusive donanım paketine ilaveten arka park kamerası ve navigasyon sistemleriyle donatılmış test aracımızın fiyatıysa 105,500 Euro + 1,525 YTL’yi buluyor.

Active, Sportive ve Exclusive donanım paketleriyle satılan Touareg’in dış makyajı yeni far tasarımı ve oldukça şık stop grubuyla sınırlı değil, özellikle teknolojik altyapıda yapılan değişiklikler, gaz pedalı bırakıldığında fren basıncını ayarlayan  ABS Plus Fren Sistemi, Takla Algılama Sistemi gibi ayrıntılarda gizli.

 

1KonfoR5

 

Tasarım açısından eskisine oranla çok farklı bir görüntü sergilemeyen Touareg’in yeni Volkswagen yüzünü oluşturan ön panjuru oldukça şık.

Arka stop grubunun yenilenmesiyle birlikte Touareg artık daha da çekici.

Otomobilin dış tasarımından iç mekanına geçiş yaptığımızda hem sürücünün hem de yolcuların konforunun ön planda tutulduğu görülüyor.

Sürücü için yolculuğu keyfe dönüştürmek için her şey elinizin altında.

Hıza duyarlı Servotronik direksiyon ve direksiyon üzerine yerleştirilmiş kumanda tuşlarıyla, yolculuk sırasında öğrenmek istediğiniz tüm verileri, oldukça okunaklı göstergelerden yol bilgisayarı yardımıyla rahatlıkla görebiliyorsunuz.

2 bölgeli otomatik klima, Navigasyon sistemi, dijital pusula, elektronik ısıtmalı ve bel destekli koltuklar her şey kullanıcının rahatı için.

Arka koltuktaki yolcular unutulmamış ve ısıtmalı koltuklar yolcular için de oldukça bonkör.

Sürüşe duyarlı bi-Xenon farlar viraj içini aydınlatan far sistemi Touareg’in kullanıcısına geceyi gündüz yapıyor.

Yine test aracımızın kiremit rengi “Nappa” deri döşeme, ahşap ve metal görünümlü kaplamalar oldukça şık. Direksiyondan kumanda edilen hız sabitleyici, elektronik ayarlı direksiyon Touareg’in diğer detayları.

4×4 araçların kimilerine çağrıştırdığı kış sporları için de kayak tüneli unutulmamış.

Arka park kamerası ve park sırasında yardımcı olan yan aynalar ile park bu iri SUV’u park etmek çok zor değil. Müzik sistemi açısından Exclusive donanım seviyesinde kendini gösteriyor, 6’lı cd changer ve Dynaudio ses paketi keyfinize keyif katacak.

Volkswagen Toureg

İç mekanın en önemli unsurlarından genişlik Touareg’de fazlasıyla var.

Arka koltuklarda yolcular için oldukça geniş bir baş ve diz mesafesi bulunuyor ve bu sayede SUV’ların en güzel özelliklerinden biri ortaya çıkıyor, rahatlık.

Touareg’in yeniliklerinin en önemlilerinden biri de 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemi ve havalı süspansiyon sistemi sayesinde her koşulda zorlanmadan yoluna devam eden Touareg’in iç konsolunda bulunan kumandalar sayesinde yüksekliği  160mm ile 300mm arasında ayarlanabiliyor.

 

2 Volkswagen Toureg Her Koşulda Keyif Veriyor.

 

Touareg’in direksiyonuna oturduğunuz  ve gaz pedalına dokunduğunuz an onun ruhunu da hissettiğiniz an.

Test aracımız olan Touareg R5 modelin en düşük versiyonu olan 5 silindirli 2.5 litrelik TDI dizel motora sahip. 2.5 litrelik dizel motorun sunduğu 174 HP’lik güç bu irilikte bir araç için fazla güçlü sayılmasa da 400 Nm’lik tork işi kurtarıyor.

2.250 d/d’ye ulaştığınızda 400Nm’lik tork, motor sesiyle birlikte bir harmoni oluşturuyor ve sürüşü daha keyifli kılıyor.

Özellikle Off-road kullanımlarında yükseklik ayarlı amortisörler her tür yol koşulunda yolda kalmaksızın Touareg’in rotasını sürdürmesini sağlıyor.

6 ileri tiptronik şanzımanla donatılan R5,   S moduyla birlikte daha yüksek devirlerde kullanım imkanı sunarak dinamik bir sürüş sunuyor. Ön konsoldaki kumanda tuşuyla ayarlanabilen süspansiyon sistemi comfort, sport ve auto seçeneklerini sunarak sürüş esnasında uygun süspansiyon sertliğini sağlıyor. Off-road koşullarında 27 derecelik rampa açısı, 33.2 derecelik yaklaşma açısı ve 45 derecelik yokuş tırmanma açısıyla her koşulda sizi yolda bırakmıyor.

Yakıt sarfiyatı açısından da 2.5 litrelik TDI motorun farkı kendini hissettiriyor, 100 lt kapasiteli yakıt tankından 100 kilometrede eksilen yakıt ortalama 10.4 lt/100km.

Sürüş esnasında dikkatimizi çeken en önemli ayrıntılardan biri R5 motorun dışarıda oldukça gürültülü olan sesinin içeride kendini hissettirmemesi.

Ses yalıtımının başarısıyla dikkat çeken Touareg’in özellikle off-road harici kullanımlardaki yol tutuş eğilimi de oldukça başarılı.

Yüksek devirlerde kendini hissettiren ve kullanım zevkini kamçılayan motor sesi adeta Touareg’in hem asfalt hem de off-road kullanımlar için üretildiğini söylüyor.

 

Genel Değerlendirme
İşçilik 8 Touareg’in işçilik kalitesi oldukça iyi.
Görüş  8  Yüksek oturma pozisyonu avantaj.
Performans  6  174 HP gücüyle biraz zayıf kalıyor.
Tüketim  8  R5 oldukça tutumlu.
Konfor  7  Sürücü ve yolcu için birçok konfor unsuru bulunuyor.
Frenler  7  Fren dozlaması başarılı
Yalıtım  8  Sürüşü dış seslerden uzak tutuyor.
Donanım 7 Geniş bir donanım seviyesi sunuyor.
Fiyat  8  Sınıfındaki rakiplerine paralel bir fiyata sahip.
Sonuç  7.44  

Volkswagen Toureg ailesinin en küçük üyesi olan R5, 2.5 litrelik motoruyla tatminkar bir güç sunuyor.

89.900 Euro’dan başlayan baz fiyatı, modelin bir üst serisi olan 3.0 litrelik 225 HP gücündeki V6 TDI ile karşılaştırıldığında aradaki farkın 5.000 Euro’da kalması biraz düşündürücü.

Düşük yakıt tüketimi, zengin donanım ve güvenlik seviyesiyle birlikte R5 akıllarda çok da soru işareti bırakmayacak düzeyde bir SUV.

 

İkinciel arabam.com

 

STANDART DONANIM
FABRİKA VERİLERİ
Motor:

5 silindirli

Motor Hacmi:  

2461 cc

Motor Gücü:  174 HP-3500d/d
Max. Tork:  157Nm-2250d/d
Frenler:  hava kanallı disk/ disk
Bagaj: 555/1570 lt
Boyutlar (u/g/y):

4724/1928/1726

Ağırlık:  2267 kg
Lastikler:  255/55/18

 

Tekerinize taş değmesin.

Yazar: Volkan Demirkuşak 01/05/2007

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here