Ford Fiesta 1.6 AT 2006 Model İnceleme

0
5200

Ford Fiesta 1.6 AT İlgi Çekiyor

  • İlk kez 70’li yıllarda tanıştığımız Ford Fiesta 1.6 AT serisi Ford’u mini sınıfta temsil ediyor.
  • 1989 ve 1995 yıllarında yenilenen otomobil 2005 yılı sonunda makyajlanarak güncel görüntüsüne kavuştu.
  • Fiesta Türkiye’ye 1.4 litre 80 HP, 1.6 litre 100 HP, 2.0 litre 150 HP benzinli ve 1.4 litre 68 HP ile 1.6 litre 90 HP dizel motor seçenekleriyle ithal ediliyor.
  • Fiesta ülkemizde Comfort, Ghia, Sport ve ST olmak üzere dört farklı donanım seçeneğiyle satılıyor.

Ford Fiesta 1.6 AT Konfor, İşlevsellik ve Donanım

  • Makyajlanan Fiesta’nın yenilenen far sistemi daha iyi bir aydınlatma ve dolayısıyla daha net bir görüş sunuyor.
  • Ön konsol ve gösterge panelindeki makyaj sayesinde iç mekan daha basit, anlaşılır ve ergonomik bir tasarıma kavuşmuş.
  • Otomatik vitesin geçişleri pürüzsüz ve direksiyonun tepkisi geliştirilmiş.
  • Sertleştirilmiş süspansiyonlar daha kararlı yol tutuş sağlarken,spor otomobil hissi veriyor.
  • Fiesta’nın 284 litrelik bagajı sınıfını zorluyor.

Ford fiesta 2006

Sürüş İzlenimi

Geçtiğimiz yıl sonunda makyajlanan Fiesta değişen ön yüzü ve geliştirilen far bloğuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Yenilenen ön tampon ve geniş ızgara araca dinamik bir görünüm kazandırmış. Boyutlarında ve iç hacmi aynı kalan otomobilin stop lambaları da makyajdan nasibini almış ve daha şık bir tasarıma kavuşmuş.

Yapılan makyaj iç mekanda da kendisini hissettiriyor. Küçük rötuşlarla daha modern hir görünüm sağlayan ön konsol ve gösterge paneli selefine göre daha basit ve anlaşılır bir iç mekan tasarımına sahip. İç mekanda ergonomik bir sorun bulunmuyor. Direksiyondan kumanda edilen müzik sistemi sürüş konforunu artırıyor. Çift açılı dikiz aynaları sayesinde iyi bir görüş alanı sunan otomobilin 284 litrelik bagaj hacmi sınıfını zorluyor.

Test ettiğimiz modelde kullanılan 1.6 litrelik benzinli motor 6000d/d’de 100 HP güç ve 4000 d/d’de 146 Nm tork sağlıyor. Alt devirlerden itibaren gücünü hissettiren motor 1110 kilogramlık otomobili çekmekte zorlanmıyor. Ara hızlanmalarda otomatik şanzıman performansı biraz törpülese de geçişlerin seri ve yumuşak olması bu açığı bir ölçüde kapatıyor.

Yaptığımız testlerde 0’dan 100 km/s hıza 11.9 saniyede ulaşırken,son hızı 174 km/s olarak ölçtük. Sakin kullanımda 100 km’de ortalama 7.9 litre yakıt tüketen Fiesta Ghia 1.6i AT’de bu oran agresif kullanımda artış gösterebiliyor. 45 litrelik deposuyla 569 km’lik menzil sunan otomobilin yol tutuşu ise sertliği iyi ayarlanan süspansiyon sistemi sayesinde başarılı. Sertleştirilen süspansiyonlar ve geliştirilen direksiyon tepkisi araca kararlı bir yol tutuş sağlarken, spor otomobil kullanma hissi veriyor.

Fiesta Ghia 1.6i AT 100 km/s hızla giderken yapılan ani frende 37 metrede durmayı başardı.

Ford Fiesta 1.6 AT 2006

Güvenlik

Euro-NCAP güvenlik testlerine katılan Fiesta yeterli güvenlik kriterlerini sağlayarak dört yıldız almaya hak kazandı. Fiesta bütün alanlarda iyi koruma sağlarken sadece emniyet kemer sisteminin sürücünün göğsüne çok fazla ağırlık yapması nedeniyle eleştiri aldı.

Genel Değerlendirme
İşçilik 8 Başarılı
Görüş 8 Sorunsuz
Performans 7 Otomatik vites performansı törpülüyor
Tüketim 6 Yüksek
Konfor 7 Sınıf standartlarında
Frenler 7 Güvenlik sınırları içinde
Yalıtım 7 Tatminkar
Donanım 8 Sınıfına göre başarılı
Fiyat 6 Rakiplerinden pahalı
Sonuç Ford’un mini sınıftaki başarılı temsilcisi geliştirilen direksiyon tepkisi ve sertleştirilen süspansiyon sistemi sayesinde sürüş dinamikleri açısından daha başarılı bir görüntü çiziyor.Zengin donanımıyla öne çıkan otomobilin tek dezavantajı yüksek fiyatı.
İkinciel Bir önceki Fiesta’nın ikinci el performansı hakkında iyi şeyler söylemek mümkün değildi. Bunun yanı sıra yeni Fiesta bu alanda bir atağa kalktı. Fiesta ikinci elde rağbet görüyor,prim düzeyiyle kullanıcısını üzmüyor.

ÖnderCANÖZER 04/09/2006

 

Ford Fiesta 1.6 AT

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here