McMurtry Spéirling: Yeni Dünya Rekoru Denemesi

Yeni canavar garajdan çıktı.

0
1622
Spéirling üstten görünüm

İngiliz şirketi McMurtry Automotive, Goodwood Festival of Speed ​​​​Hillclimb için özel bir otomobil üretiyor. McMurtry Spéirling adındaki bu model, sadece dururken 500 kilogramdan daha fazla yere basma gücü üretiyor. Diğer yandan şirket, bu model ile yeni bir hız rekoruna imza atmak istiyor.

McMurtry Spéirling’in 0-100’ü 1.5 Saniyenin Altında

İngiliz girişimci Sir David McMurtry tarafından 2016 yılında oluşturulan ekip eski F1 mühendislerinden kurulu. Ekip, geçtiğimiz sene Goodwood Hız Festivali için bir model üretmeyi başardı. Bu sene ise yine aynı festival için aynı modelle geri dönüyorlar. McMurtry Spéirling isimli modelle bu sefer tek amaçları zafer.

McMurtry Spéirling hız testi

Tam Bir Canavar

McMurtry Spéirling arkada Gordon Murray tarzı bir fan sistemine sahip. Dururken 500 kg’dan fazla yere basma kuvveti üretebilen minyatür bir elektrikli hiper otomobil. Spéirling tamamen pist kullanımı için tasarlandı; küçük ve tek kişilik. Tam karbon gövdesi yalnızca 3,2 m uzunluğunda, 1,05 m yüksekliğinde ve 1,5 m genişliğindedir. Bu ölçüler ise havayı daha verimli bir şekilde kesmeye çok uygundur.

Spéirling, McMurtry’nin kendi tasarımı olan arkadan çekişli iki motorlu bir elektrikli aks sistemiyle çalışır ve hem düşük hem de merkezi tutulan 60 kWh’lik bir pil paketini çalıştırır. Nihai güç rakamları henüz mevcut değil. Ancak şirket, kilogram ağırlık başına en az bir beygir gücü sunacağını ve nihai ağırlık rakamının 1.000 kg’ın altında olacağını vaat ediyor. McMurtry Automotive’e göre araçta, 0’dan 300 km/sa hıza dokuz saniyeden daha kısa sürede rahatça eşlik etmek için yeterli güç olacak.

McMurtry Spéirling yandan görünüm

Bu tür bir gücü karşılayabilmek ve gerçekten dar bir dingil mesafesi ile ciddi viraj G kuvvetlerini çekmesine yardımcı olmak için McMurtry, arabanın altında 80 beygir gücünde fanlar çalıştırmaya karar verdi. Bu fanlar sayesinde McMurtry Spéirling daha hareket etmeye başlamadan önce bile ağırlığının yüzde 50’sinden fazla yere basma kuvveti üretecek.

Elektrikli arabaların çoğunun çok sessiz olduğunu biliyoruz. Fakat Spéirling’in fan sistemi oldukça gürültülü. 120 desibel değerinde jet türbini benzeri raket, izleyenlerin kulaklarını rahatsız edeceğe benziyor.

McMurtry Spéirling sürücüsü

Aracın pist testlerini eski F1 pilotu Max Chilton ve tepe tırmanışı yarışçısı Alex Summers yapıyor. Fakat rekor yarışında direksiyonun başında Max Chilton olacak.

Tüm Elektrikli Araç Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here