McLaren Senna GTR İncelemesi… McLaren, dünyanın en önemli ve popüler spor otomobil üreticilerinden biridir. Özellikle modellerin pist sürüşlerindeki yeteneği ile araba tutkunlarını etkilemeyi başarmaktadır. McLaren ve Senna kelimelerini bir araya getirdiğimiz zaman özellikle aklımıza F1 yarışları gelmektedir. Ayrıca F1 dünyasına hükmeden Brezilya efsanesi gelmektedir. McLaren Senna GTR, son on yılın en pist odaklı olarak üretilen spor otomobillerinden biri olmaktadır. Özellikle Senna GTR, birçok motor sporları yarışlarından men edilmiştir. Bunun başlıca sebebi; spor arabanın birçok farklı teknolojiye sahip olmasıdır. Bugün “McLaren Senna GTR incelemesi” adlı içeriğimizde bu spor otomobilin sahip olduğu birbirinden farklı ve detaylı özelliklere değineceğiz.

Dahili Kara KutuMcLaren Senna GTR İncelemesi

McLaren Senna GTR sadece sürücü odaklı ve muazzam teknolojiye sahip olan bir spor otomobil değildir. İncelemesini yazdığım spor otomobil, içerisinde bulundurduğu yerleşik bir VBOX HD telemetri sistemi ile çok sayıda sensörden gelen sürücü hareketleri ve turlarından video görüntülerini kaydederek sürücülerinin daha hızlı olmalarına yardımcı olan bir sisteme sahip olmaktadır. Örnek olarak Senna GTR’nin telemetri sistemi ile bir yarış pistinin belirli bölümlerinde tekniğinizi geliştirebilirsiniz. Bir diğer örnek olarak da geliştirdiğiniz tekniğiniz ile tur sürelerinizi kısaltabilirsiniz. Ayrıca bu otomobil sürücünün ve yolun bütün bölümlerini kaydetmektedir. Böylece kullanıcının yeteneği olmasa bile sürüş stilini iyileştirmektedir.

Pit-To-Car Radio IntercomMcLaren Senna GTR İncelemesi

McLaren Senna GTR, tamamen pist odaklı bir spor otomobildir. Bu yüzden Pit-To-Car Radio İntercom sistemi, sürücü ile pist görevlileri arasındaki bağlantıyı en üst seviyeye taşımaktadır. Örnek olarak McLaren sürücüsü, piste çıkmadan önce pist durumu hakkında birçok farklı ve detaylı bilgiye ulaşabilmektedir. Ayrıca pistteki sürüşü esnasında da birçok yol durumuna ulaşabilmektedir. Böylece McLaren Senna GTR sahibi olan sürücüler, yol planlarını sürüş esnasında değiştirebilmektedir. Ayrıca herhangi bir kaza durumundan da kaçınabilmektedir.

Çarpışma Önleyici Radar Sistemi

Günümüzün karayolu araçlarında normalde kör nokta uyarı göstergeleri bulunmaktadır. Ayrıca bu sayede otomobil üreticileri tarafından kaza riski minimuma düşürülmektedir. Özellikle artık birçok otomobilde şeritten ayrılma uyarı sistemleri standart olarak gelmektedir. Fakat bu standart özellik durumu ülkemizdeki araçlarda mevcut olmamaktadır. Ayrıca güvenlik sistemlerine sahip olmak için binlerce TL para ödemek zorunda kalmaktayız.  McLaren, şerit takip sistemi gibi özellikleri, tamamen yeni bir düzeye taşımaktadır. Böylece temel olarak McLaren, Senna GTR’yi bir radar sistemi ile donatmaktadır. McLaren Senna GTR’nin çarpışma önleyici radar sistemi ise bilindik radar sistemlerine göre çok daha farklı olmaktadır. Örnek olarak McLaren Senna GTR, etrafınızdaki bütün araçları kontrol etmektedir. Ayrıca araçların konumu, sürüş tarzı ve uzaklığı gibi önemli bilgileri sürücüye ulaştırmaktadır.

Aktif Arka KanatMcLaren Senna GTR İncelemesi

McLaren Senna GTR’nin aktif arka kanat konusu, bildiğimiz kanat/spoyler sistemlerinden çok daha farklı olmaktadır. İngiliz üreticisi hem efsane tasarımı hem de birçok farklı teknolojiyi aktif arka kanat parçasına entegre etmiştir. Özellikle Formula 1’de “Drag Reduction System” adındaki özellik, hızı artırmak ve sollamaya yardımcı olmak için veya düzlüklerde arka kanadın yere basma kuvvetini azaltmak için kullanılan bir cihazdır. Ayrıca McLaren Senna GTR için arka kanadı sadece F1 teknolojisine sahip olmakla kalmamaktadır. Bu sistem aynı zamanda daha fazla stabilite, ivmelenme ve frenleme sırasında yere basma kuvvetini artırmaya yardımcı olmaktadır. Böylece aracın hava ile etkileşime geçmesi bile bu spor otomobile avantaj sağlamaktadır.

McLaren Tek Kafes Teknolojisi

İngiliz spor otomobil üreticisi McLaren, karbon fiber monokok şase yapısını hayata geçiren ilk üreticilerden biri olmaktadır. Ayrıca McLaren Senna GTR, günümüze kadar üretilen en iddialı ve yarış odaklı şasiye sahip olmaktadır. Ayrıca McLaren Senna GTR modeli, 6 noktalı FIA ​​sertifikasına sahip olmaktadır. Böylece birçok firma tarafından gerekli güvenlik önlemlerini aldığı onaylanmıştır. Ayrıca McLaren Senna GTR, tek kafes teknolojisine sahip olduğu için birçok farklı avantajı, sürücüye yansıtmaktadır. Özellikle hafif ve son derece güvenli olması, en büyük avantajlarından biri olmaktadır. Şase ve mükemmel şekilde tasarlanmış mühendislik harikası süspansiyon sistemini göz önüne aldığımız zaman McLaren rüştünü ispatlamış nadir spor otomobillerden biri olmaktadır. Sonuç olarak McLaren Senna GTR, muazzam güç ve bolca yere basma kuvvetine sahiptir.

İkinci El Otomobil İlanları 

Sıfır Kilometre Araç Modelleri ve Özellikleri 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here