Neden Honda E Almalıyız? Bildiğimiz üzere otomobil endüstrisi, benzinli ve dizel yakıt sistemlerinden uzaklaşmaya başlamıştır. Ayrıca birçok firma, elektrikli araç projelerini hızlandırmaktadır. Özellikle Covid-19 sonrası yeni dünya düzeni, insanların yaşam sistemlerini etkilemeye ve değiştirmeye devam etmektedir. Bugünkü konuğumuz olan Honda’nın yeni elektrikli modeli olan “E” bizleri şaşırtan araba modellerinden biri olmaktadır. Honda E; stil sahibi olması, farklı teknolojileri içinde barındırması ve en önemlisi olarak yüzde yüz elektrikli olması ile kendisini ön plana çıkarmaktadır. Sonuç olarak Honda E; stil, harika yol tutuşu, fütüristik bir kabin ve tamamen eğlenceli bir otomobil olmaktadır. Ayrıca “E”, Honda’nın ilk ve tek yüzde yüz elektrikli olan araba modelidir. Böylece Japon otomobil üreticisinin E modeli, gördüğümüz ve bildiğimiz hiçbir Honda modeline benzememektedir.

Öncelikle Honda E’nin tasarımına baktığımız zaman ilk nesil Civic tasarımına benzediğini görmekteyiz. Honda E projesi Kohei Hitomi tarafından yönetilmiştir. Ayrıca bu otomobilin şık ve sevimli tasarımı Ken Sahara ve Akinori Myoui’ye aittir. Japonya’da üretimi yapılan elektrikli otomobil E, 5 kapılı hatchback olarak üretilmektedir. 2020 yılından beri üretimde ve satışa olan Honda E, dünya çapında büyük bir takipçi kitlesine sahiptir. “Neden Honda E Almalıyız?” adlı içeriğimizde Honda E’nin avantajlarını sıralayacak olursak…

Fütüristik Tasarım

Neden Honda E Almalıyız?
kaynak; Honda.com.tr
Neden Honda E Almalıyız?
Kaynak; Honda.com.tr

 

 

 

 

 

Honda E’nin retro görünümü, elektrikli arabayı klas bir otomobile çevirmektedir. Ayrıca Elektrikli otomobil olan Honda E, pürüzsüz ve akıcı tasarımına keskin bir şekilde yerleştirilmiş son teknoloji özelliklere sahiptir. En havalı tasarım özelliklerinden biri, dış gövde yüzeyi ile sorunsuz bir şekilde aynı hizada durabilen fakat gerektiğinde dışarı çıkan gizli kapı kolları olmaktadır. Tasarımın bir diğer temel noktası da Honda E, modern bir yandan kameralı ayna sistemine sahip olmasıdır. Ayrıca elektrikli otomobilin iç mekanının  yeterli bir şekilde aydınlatılmasını sağlayan panoramik bir gökyüzü tavanı bulunmaktadır. Renk seçenekleri, bir otomobilin üretiminde ve nihai satışında her zaman en büyük faktörlerden biri olmaktadır. Bu nedenle Honda, elektrikli model olan E için beş farklı  renk seçeneği sunmaktadır. Ayrıca Japon otomotiv üreticisi, renk seçeneklerini “canlı renkler” olarak adlandırmaktadır. Bu renkler sırası ile crystal Black Pearl, Modern Steel Metallic, Charge Yellow, Crystal Blue Metallic ve Platinum White Pearl olmaktadır. Bu renkler, bir araba için sunulan en harika seçeneklerdir. Ayrıca potansiyel alıcılar için satın alma esnasında benzersiz bir eğlence ve seçim şansı sunmaktadır.

Dijital Gösterge PaneliNeden Honda E Almalıyız?

Gösterge paneli bir arabanın ayrılmaz bir parçası olmaya devam etmektedir. Honda’nın elektrikli modeli olan E’nin Dijital gösterge paneli gördüğümüz en efsanevi tasarımlardan birine sahip olmaktadır. Honda E, bilgi-eğlence sistemi sağlayan ve aynı zamanda çok çeşitli akıllı uygulamalara, hizmetlere bağlanabilecekleri bir ara yüz görevi gören çift ekranlı bir dijital gösterge paneli ile donatılmaktadır. Böylece benzersiz ve fütüristik dijital gösterge paneli, Elektrikli E’yi sevmemiz ve satın almamız için bir başka neden olmaktadır. Ayrıca gösterge paneli, otomobilin eğlence faktörünü arttırmaktadır.

Geniş İç Mekan

Japon otomobil üreticisi Honda’nın tek ve ilk yüzde yüz elektrikli modeli olan E, kompakt bir tasarıma sahiptir. Fakat Honda’nın mühendisleri, aracın iç tasarımını oldukça minimalist tutmuştur. Özellikle çağdaş ve kompakt malzemelerin kullanılması, aracın iç mekanını oldukça geniş kılmaktadır. Ayrıca Honda E, dış tasarım olarak kompakt veya küçük dursa da son derece geniş bir yaşam alanına sahip olmaktadır. İç mekan, lüks ama sade bir salon benzeri bir tavırla tasarlanmıştır. Dört yetişkin rahatça oturabilmektedir ve yeterli bacak mesafesine sahiptir.  Ayrıca gerektiğinde daha fazla bagaj hacmi sağlamak için arka koltuklar katlanabilmektedir.

Hızlı Şarj

Elektrikli otomobillerdeki en önemli nokta şarj hızları ve menzilleri olmaktadır. Maalesef ki Honda E’nin menzili, rakiplerine göre oldukça dezavantaj sağlamaktadır. Honda E, sürücülere yaklaşık olarak 220 kilometre menzil sunmaktadır. Bu değer, rakip elektrikli otomobillere göre çok düşük olmaktadır. Fakat hızlı şarj konusu, markanın ilk ve tek elektrikli otomobilinin kaderini iyileştirmektedir. 50 kW’lık bir şarj cihazıyla Honda E’nin pilini yalnızca 30 dakikada 0’dan %80’e kadar çıkarmaktadır. Ayrıca Japon otomobil üreticisi, E’nin şarj noktasının kaputun ortasına yerleştirilmektedir. Böylece araç iki taraftan da şarj olabilmektedir. Ayrıca bu otomobil temel pakete sahip olan versiyonunda 136 beygir, “Advance” versiyonunda ise 155 beygir güce sahiptir. Kompakt tasarıma ve yüzde yüz elektrikli motoru, aracın gidişine avantaj sağlamaktadır. Son olarak Honda E’nin 0’dan 100 kilometre hıza çıkması sadece 9 saniye olmaktadır. Fakat bazı Honda E sahipleri, 0’dan 100 kilometre hıza sadece 8,3 saniyede ulaştıklarını iddia etmektedir. Sonuç olarak bugünkü  “Neden Honda E Almalıyız?” yazımızda Japon otomobil üreticisinin ilk ve tek yüzde yüz elektrikli modeli olan E’nin avantajlarını sıraladık. Genel olarak başarılı bir model olan Honda E, rakiplerine göre avantajlara ve dezavantajlara sahip olmaktadır. Fakat bu araba için söyleyebileceğimiz en önemli şey; yüzde yüz elektrikli olduğu gibi yüzde yüz özgün olmasıdır.

İkinci El Otomobil İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here