Volkswagen Golf R ve BMW M140i Karşılaştırması… BMW M140i ve Golf R. Her ikisi de hızlı, pratik, kompakt hatchback’lerdir. Ancak, birbirleriyle karşılaştırıldıkları zaman ortaya çok farklı sonuçlar çıkmaktadır. Volkswagen Golf R, Türkiye’de satışa sunulmaktadır fakat BMW M140i, Türkiye’de satışa sunulmamaktadır. Satışa sunulan ülkelerde en çok birbirleriyle kıyaslanan bu iki model, birçok ortak ve farklı özelliklere sahip olarak karşımıza çıkıyor. Öncelikle bu arabalar sadece olağanüstü miktarlarda güç sunmakla kalmaz, aynı zamanda nispeten ucuzdurlar. “Ucuz” dediğim zaman şaşırabilirsiniz… Türkiye’de arabalara ucuz demek oldukça şaşırılacak bir durumdur. Ancak bu iki modelin teknik özelliklerine ve yeteneklerine baktığımız zaman birçok ultra lüks ve pahalı spor arabalar ile kıyaslayabiliyoruz. “Ucuz” kelimesine yazımın sonunda bir kez daha değineceğim.

Bu hatchback’ler mükemmel motorları, pratiklikleri ve sürücüler için kolay sürüşleri ile bilinir. Golf R ve BMW M140i, hangi ülkeden olursa olsunlar birçok genç araba tutkunun tercih etmek istediği otomobillerdir. Bu tür hafif çerçeveler için devasa bir güce sahip olan bu arabalar, legal hız sınırlarının çok daha fazlasını yapabilir. Ayrıca her iki arabanın motorlarında yapılan basit modifikasyonlar, bol miktarda güç ve büyük performans kazanımları sağlar.

Golf RVolkswagen Golf R ve BMW M140i Karşılaştırması

Volkswagen Golf R, koyun postu giymiş kurt gibidir. Her an yırtıcı dişleriyle tehlikeler saçabilecek kadar yeteneklidir. MK7.5 Golf R, Volkswagen’in amiral gemisi performansı sunan hatchback modelidir. Uzaktan baktığımız zaman 292 beygirlik 2.0 litrelik, son derece hızlı bir motora sahip olduğunu anlayamayız. Ancak yaklaştıkça devasa dörtlü egzoz boruları, performans çamurlukları, performans alaşımları ve fren kaliperleri/balataları (bazen karbon seramikler) ve daha pek çok sportif güzellikte parçalar görürüz. Bu motor, 0’dan 100 kilometre hıza manuel versiyonlarında 5 saniye, DSG versiyonlarında 5 saniyenin de altında ulaşmaktadır.

Pürüzsüz DSG şanzımanı ve konforlu süspansiyonu ile Golf R, paranın satın alabileceği en iyi günlük olarak sürülebilecek hatchback’lerden biridir. Ayrıca DSG şanzıman tartışmasız şimdiye kadarki en iyi şanzımanlardan biridir. Son derece etkili, hızlı ve duyarlıdır. Şanzıman otomobilin dramatik, hızlı ve gürültülü bir şekilde çalışmasını sağlar. Yavaş bir sporcu olmaktan çok uzak olan Mk7 Golf R gerçekten hayret ettiren bir arabadır. Çarpıcı ama etkili bir dört tekerlekten çekiş sistemi ile iltifat edilen Golf R’de çekiş hiçbir zaman sorun olmaz. Spor arabalarla kıyasladığımız zaman ekonomi açıdan da harika olan Golf R, geniş diz mesafesi ve kabul edilebilir arka bagaj alanı ile 4 kişili yolculuklara kadar oldukça uygundur. Ayrıca farklı özellikleri ve hitap seçenekleriyle Golf R, çok yönlü olduğunu birçok kez kanıtlamaktadır. Ancak BMW’nin M140i’si bu unvana sahip olmak istiyor gibi görünüyor…

İkinci El Volkswagen Golf R İlanları

BMW M140i Volkswagen Golf R ve BMW M140i Karşılaştırması

Türkiye’de olsa da arada bir görsek dediğim araba modellerinden biri de BMW M140i modelidir. Baştan söylemek gerekirse bu araç oldukça korkutucudur. M140i’yi tanımlamaya cesaret edebileceğimiz tek kelime olan “Korkutucu” kelimesi, Golf R’ın işini de zorlaştırmaktadır. BMW’nin amiral gemisi performans hatchback’i olan M140i, rakibinin boş anını beklemeden yumruklarını sallamaya başlıyor. M140i’nin B58 3.0L motoru, benzer şekilde m340i’de de bulunmaktadır. Bir hatchback’te 3,0 litrelik bir motor yeterince korkutucudur. Ayrıca m340i’yi tek bir motorda kullanmak kesinlikle çılgınlıktır. Sonuca baktığımız zaman motor 340 beygir, 500 nm torklu bir hatchback canavarını bizlere kavuşturuyor.

Bu performans paketi yetmezmiş gibi BMW, aktarma organları konusunda müşterilerini bile dinledi. Böylece M140i’yi arkadan çekişli bir canavar olarak satışa sundu. Yıkıcı bir güce sahip olan M140i, arkadan itişli aktarma organları ile birleştirilmiş 3.0l B58 motoruyla herkesin çocuksu yanını ortaya çıkaracaktır. Büyük ihtimal ile gaza hafif bir dokunuşla M140i yana doğru eğilir ve oldukça iyi drift yapar. Ayrıca BMW M140i, bugüne kadarki en eğlenceli aile hatchback’lerinden biri olmaktadır. Manuel şanzımanı 6 ileri düz vitese sahiptir. Otomatik tercih edenler için de  8 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman sistemi bulunmaktadır. 0-100 km/s hızlanması 4.1 saniye olan M140i, 1525 kg boş ağırlığa sahiptir. Bu hızlanma ve ağırlık birimleri, markanın farklı paketteki modellerine göre değişiklik göstermektedir. Sonuç olarak M140i, her haliyle oldukça etkileyici, hızlı ve güzeldir.

Hangisi Daha İyi? Volkswagen Golf R ve BMW M140i Karşılaştırması

“Volkswagen Golf R ve BMW M140i Karşılaştırması” adlı içeriğimizde hangisinin daha iyi olduğunu söylemezsek olmaz. Bu soru oldukça zor bir sorudur. Marka fanatikliğini bir kenara bıraktığımızda birçok açıdan birbirine benzer olan M140i ve Golf R modelleri, ufak farklılıklara sahiptir. Virajlarda süzüldüğünüzde arabanın arkasını hafifte olsa yanınıza gelmesini istediğinizde M140i modeli sizin için en doğru tercih olacaktır. Virajlara ok gibi girip, görünmez olarak çıkmak istiyorsanız 4 çeker sistemi ile Golf R, sizin için en doğru tercih olacaktır. İki araba da Audi a3 kadar güvenli fakat bir Mercedes CLA45 AMG kadar hızlıdır. Bu yüzden “Ucuz” oldukları düşünülmektedir.

İkinci El BMW 1 Serisi İlanları

1 YORUM

  1. Wolswagen golf karşışında bmw kıyaslanması çok güzel olmuş. Merak ediyordum ve makalenizde çok güzel anlatmışsınız. Teşekkürler.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here