2022 Öğrenci Araba Tavsiyesi serisinin ilk arabası Ford Fiesta Flair. Yıllara rağmen modernliğini korumayı başarmış olup adeta öğrencilere yönelik tasarlanmıştır.

Fiyat Aralığı(60.000₺-80.000₺)

Her geçen gün yükselişte olan otomobil fiyatları, araç sahibi olmak isteyenleri hayal kırıklığına sürüklüyor. Uygun fiyata araba sahibi olmak günümüz de neredeyse imkansız hale geldi. En uygun 0 otomobiller 200-300bin₺ bandında gezmektedir. 2.el araç piyasası da bir hayli yükselişteyken ve araç sahibi olmak isteyenler, yedek parçaları, bakımı ve yakıt tüketimi uygun araçlara yöneliyor. Günümüzde ucuz araba pek kalmamış olsa da istisnaları hala var. Öğrenci araba tavsiyeleri serisinin ilk arabası olan Ford Flair 1.25 cepleri yakmayan istisnai arabalardan biridir. Dilerseniz 2022 Öğrenci araba tavsiyesi listemizin ilk otomobili olan Ford Fiesta Flair 1.25’e göz atalım…

2022 Öğrenci Araba Tavsiyeleri
Ford Fiesta Flair 1.25

Ford Fiesta Flair 1.25 Genel Bakış

1996 yılında üretimi başlayan Fiesta Flair modeli, 2000 senesine geldiğimizde makyajlı kasa görünümüyle piyasaya sunuldu. Minimalliği itibariyle bir şehir arabası diyebileceğimiz, park yeri bulmakta zorlanmayan, dar yerlere rahatlıkla girebilen ve yoğun trafikte seri manevralara olanak sunabilen, son derece narin ve şık bir tasarımıyla, günümüzde dahi modern görünümünü sürdürmeye devam etmektedir. Öğrenci araba tavsiyesi serisinin ilk arabasında, teknik özellikler ve yakıt tüketimi gibi etkenler aynı zamanda narin dış görünüşüyle Flair1.25’i ideal öğrenci arabası olma adaylığına çekmektedir. Peki teknik özellikleri ve değerleri nelerdir? Hep beraber inceleyelim…

Teknik Özellikler

1.2 Litre motor hacmine sahip, 72HP güç ve 110Nm tork üreten, benzinle çalışan 4 silindir 16 valf bir motoru mevcuttur. 100km/h hıza 12.7sn de ulaşabilmektedir. 5 kapılıdır, 968KG ağırlığındadır. Uzunluğu 3828cm, genişliği 1634cm yüksekliği ise 1320cm olup 250lt bagaj hacmine sahiptir. Teknik özelliklerine baktığımızda ufak hacimli ve düşük güç değerlerine sahip olsa da, şehir içi sürüşlerde oldukça tatmin edici performans sağlamaktadır. Fabrika çıkışı maksimum sürat 160km/h dır. Ford Fiesta Flair 1.25 güçlü bir yol tutuş performansına sahip değildir. Keskin virajlarda savrularak tehlikeli anlar yaşamamak adına virajlara olabildiğince uygun hızda girilmelidir. Bu nedenle yüksek hızlarda, sert virajlarda hafif ağırlığı nedeniyle yol tutuş kapasitesi yeterli olmayacaktır.

Yakıt Tüketimi

Ford Fiesta Flair 1.25’in yakıt tüketim değerleri

  • Şehir İçi (100km’de) 8.9 lt
  • Şehir Dışı(100km’de) 5.6 lt
  • Ortalama(100km’de) 6.8 lt
  • Yakıt Depo Hacmi 40lt

Yakıt tüketiminde ekonomik olduğu gibi yedek parça ve aksesuar gibi aksamlara erişmek oldukça basit ve ucuz maliyetlidir. Arıza yapma, aksamlarının eskimesi gibi durumlarda, işçiliği oldukça rahattır ve dilediğiniz ustayı kolaylıkla bulabilirsiniz.

2022 Öğrenci Araba Tavsiyesi serisinin ilk arabası Ford Fiesta Flair oldu.

Yolda bırakan araba yoktur, bakımsız araba vardır…

İKİNCİ EL FORD FİESTA FLAİR İLANLARI

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here