Jaguar, altı silindirli gücü artık menüden çıkardığı için motor serisini de değiştirdi. Bu, revize edilmiş F-Type’ın yalnızca dört ve sekiz silindirli motorlarla geldiği anlamına geliyor. Ancak telafi etmek için, ek bir V8 seçeneği olan P450 ‘yi üretti. 296bhp 2.0 litrelik dört silindirli otomobil ile süperşarjlı 567bhp 5.0 litrelik V8 F-Type R rakiplerine sağlam bir koz oldu.

P450, R ile aynı motoru kullanıyor, ancak 444bg’ye yükseltilmiş oldu. Arkadan çekişli ve dört tekerlekten çekişli versiyonlar mevcuttur. Ancak her ikisi de sekiz ileri otomatik şanzıman kullanır. F-Type P450’nin bu First Edition versiyonunun fiyatı, giriş seviyesi bir Porsche 911 Carrera’dan biraz daha düşüktür.

P450 Tam Bir Canavar

Motor kaputunun altındaki motoru görmezden gelmek imkansız. Süper şarjlı 5.0 litrelik V8, sizi gayet tatmin edicektir. Bir V8 istiyorsanız, Jag’ın emrettiği fiyata alternatifler var, ancak hiçbiri gerçekten basit spor arabalar değil. Mercedes-AMG C 63 S Coupé daha hızlı, daha güçlü ve onun V8 sadece büyüleyici olarak tartışmalı olmakla dört koltuklu olarak o F-Type ile aynı tarzına düşkün pazarında değil. Aynı şey Audi RS 5 için de geçerli.

Ekipmana gelince, bir First Edition otomobil seçin ve F-Type’ın R-Dynamic versiyonunda bulacağınızla benzer bir kit seviyesi elde edeceksiniz. Elektrikli, katlanır, otomatik karartmalı aynalar, 12 yönlü elektrikli koltuklar gibi bir eklenti olarak dahil edilmiştir.

Jaguar’ı spor otomobil statüsü için satın alıyorsanız, virajlarda çok hayal kırıklığına uğramayacaksınız. F-Type’ın arkadan çekişli, V8 ile çalışan versiyonları geçmişte aldatıcı olmakla ünlüydü, ancak yılın başlarında Portekiz’de revize edilmiş F-Type’ın ilk tadımı sırasında, arkadan Drive P450, onu kontrol edilebilir bir ayarlanabilirlik seviyesi ile serinin tatlı noktası olabilir.

Ancak bu First Edition modellerindeki yükseltmelerin çoğu, benzersiz eşik plakaları, Windsor deri döşeme, alüminyum vites değiştirme kanatçıkları ve 20 inç alaşım jantlar gibi süslemelerden oluşuyor.

Daha ucuz, daha özelleştirilebilir R-Dynamic modellerinin muhtemelen noktalı çizgide imzalayanlara daha fazla ilgi göstereceğini düşünüyoruz ve bir F-Type satın alan müşteriler, First Edition parasına ulaşmadan önce arabalarına birkaç seçenek bile ekleyebilirler.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

1 YORUM

  1. bu araç avrupa da ikinci araç ya da haftasonu binilecek araç olarak kapalı garajlarda muhafaza ediliyor… biz sadece resimlerine bakabiliyoruz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here