Citröen, yeni C4’te oldukça düşük bir çıtaya sahip çünkü eski model c4 ile, benzerlikler taşıyan bir araç. C4 ortaya çıktığı andan itibaren, eski Golf / Focus gibi, piyasa trendleri olan rakiplere sahip ve Citroen’in kendine has, cesurca tasarlanmış c4 serisiyle aralarında bir savaş var. Ama yepyeni C4 oldukça çarpıcı görünümü ile piyasayı karıştıracağa benziyor.

Yenilikler burada bitmiyor çünkü bu yeniliğin ardında Groupe PSA’nın CMP platformu bulunuyor. Citroen daha basit ve muhtemelen daha ucuz bir değişim aldı ve daha sonra bir süper mini yerine bir aile otomobili oluşturmak için dingil mesafesini maksimuma çıkardı. Daha küçük yapı, tepeden tırnağa yanmalı motorları ve saf elektrikli güç aktarma organlarını desteklemek için tasarlandı bu nedenle C4, tüm plug-in hibrid senaryosunu atladı ve doğrudan benzinli, dizel ve pilli elektrikli tahrik ile sunulmaya başladı.

Motor seçenekleri

Tek bir benzinli motor seçeneği var. PSA’nın tanıdık 1,2 litrelik üç silindirli Puretech, ancak 99bhp, 128bhp ve 153bhp ile üç seçenek durumunda sunuluyor. Yalnızca sırasıyla manuel ve sekiz ileri otomatik olarak mevcut. Dizel, 108bhp (manuel) veya 128bhp (otomatik) üreten 1.5 litrelik dört silindirli motor sayesinde, seride hala rol oynuyor. E-C4 etiketli, 217 mil menzil için 50kWh pil ve 135bhp üreten tek bir öne monte elektrik motoru alıyor. Bu, 9.7 saniyelik 0-62mph’lik bir zaman için yeterli ancak aynı şekilde, arabanın 100kW DC şarj etme kapasitesi de olacak, bu da yarım saatte pil kapasitesinin yüzde sıfırdan yüzde 80’ine çıkarılabileceği anlamına geliyor.

Bagaj hacmi

Bu arada bagaj kapasitesi 380 litredir; C4’ünüz ister benzinli, ister dizel ister elektrikli olsun. Düz bir yük bölmesine veya açık alanlara öncelik vermenize olanak tanıyan ayarlanabilir bir bagaj tabanı vardır. Bu düpedüz alan Octavia’nın yükleme alanıyla eşleşmiyor ancak gayet yeterli. Bu yüzden Citroen’i bir Golf veya Focus kadar geniş düşünün ve karşılığını alacaksınız.

İç donanım

Öte yandan, ön yolcu koltuğunun önünde, geleneksel bir torpido gözü, bir tablet PC’yi saklamak için dışarıya kayan bir tepsi şeklinde bölme ve ardından ekranın yolcu tarafından görülebilmesini sağlamak için tasarlanmış daha fazla uzatılabilir montajdan oluşan karmaşık bir alan var. Yine de, el cihazınızı bir kabloyla bağlamak istemeniz durumunda, akıllı telefonlar için kablosuz bir şarj pedi ve altında bir kavrama bölmesi bulunan, gösterge panelinin ortasında kullanışlı alanlar da var. Isıtma ve havalandırma kontrollerinin kullanışı zor olsa bile, Citroen’in bilgi-eğlence sistemi kullanımı en kolay sistem değildir. Ancak elbette, USB-A ve USB-C bağlantı noktalarının yanı sıra hem Android hem de Apple akıllı telefon uyumluluğunu elde edersiniz.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here