Volkswagen Türkiye Fabrikası Kararını Aldı!

0
7735
volkswagen navarra

Volkswagen Türkiye yatırımı merakla beklenen bir haberdi. Volkswagen Türkiye’de fabrika açar mı? Volkswagen fabrikasını nereye açacak? Volkswagen Türkiye fabrikası kararını aldı!

Volkswagen Türkiye Fabrikası Kararını Aldı!

Daha önce Volkswagen’in yeni fabrikası için yer arayışında olduğundan bahsetmiştik. Volkswagen Türkiye’de Fabrika Açacak başlığıyla verdiğimiz haberimiz, gerçekleşen bir ön güreye dönüştü. Volkswagen yeni fabrikası için Türkiye’yi tercih etti. Peki, Türkiye Volkswagen fabrikası hakkında detaylar nasıl?

Öncelikle markanın Alman olması durumu hepimizi çok etkiliyor ama kağıt üstünde işler pek öyle değil. Volkswagen markasının aslında %17’si Katar’lıların. Buradaki ortaklık, bir süredir yeni bir girişim için çalışıyor. Elektrikli otomobil üssü olarak planlanan bu girişim için üretim yeri arayışı da 2019 başından beri biliniyor. Son noktada Bulgaristan ve Türkiye arasında bir seçim yapma aşamasına gelen marka yetkilileri, tercihini Türkiye’den yana kullandı.

Volkswagen Fabrikayı Nereye Açacak?

Audi, Skoda ve Seat gibi önemli Avrupa markalarını da bünyesinde toplayan markanın bu yeni fabrika için hangi şehri seçtiğinin önemi de büyük. Zira, böyle dev bir proje istihdam, ekonomik döngü demek. Türkiye’de açılacak Volkswagen fabrikası için şehir olarak İzmir seçildi.

Haberin Kaynağı Ne?

Volkswagen’in Türkiye’de ve İzmir’de fabrika açacağına dair bilgi Automobilwoche adlı Alman otomotiv dergisinden yayıldı. Otomotiv sektörünün merakla beklediği bu haber, farklı otomobil gazetecileri tarafından da yorumlandı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here