Volkswagen 2025’e kadar Tesla’yı sollamaya hazırlanıyor. Analiz firması LMC’nin genel müdürü Pete Kelly, “Tesla son beş yılda bir marka olarak baskın oldu. Ancak bu uzun sürmez” demiştir. Bu alıntı, LMC’nin Volkswagen 2025’e kadar dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olarak Tesla’yı geçeceğini öngören analiziyle ilgili Automotive News raporunun bir bölümü olarak karşımıza çıkıyor.

Yine de Tesla ‘ya Karşı  Gerçekten Bahse Girmek İsteyen Var Mı?

Son beş yıldır hiç kimse Tesla’ya karşı bahse girerek doğru hamleyi yapmadı. Yine de, elektrikli araç satışları kritik eşiğe ulaştığında büyük otomobil üreticilerinin er ya da geç devreye girip görevi devralması kaçınılmaz görünüyor. LMC, Tesla’nın küresel elektrikli araç pazar payının 2020’de yüzde 20’den 2025’te yüzde 10’a düşmesini bekliyor.

Kelly, Ford, Toyota, GM ve Mercedes EV satışlarının ve pazar payının da artacağını söylüyor. Ancak, Volkswagen’in yeni elektrikli araçlara “hücumu” nedeniyle diğerlerinden önce kazanacağına inanıyor. Gerçekten de Volkswagen, tamamı Alman markasının Modular Electric-Drive Toolkit’i (MEB) temel alan EV’leriyle güçlü bir şekilde ortaya çıktı.

Volkswagen 2025'e kadar

 

İlk araç, Volkswagen’in 2020’nin ikinci yarısında Avrupa’da derhal 54.000 adet sattığı ID.3 kompakt hatchback idi. Şimdilik ID.4. Tesla, Avrupa’da 85.000 Model 3 sattı, ancak Renault’nun Zoe EV’si tarafından geride bırakıldı. Bu, Tesla için kötüleşen bir grafik çiziyor, ancak Kaliforniya merkezli şirketin halihazırda dünya çapında satılan tam bir araç yelpazesine sahip olduğu da göz ardı edilmemesi gereken bir durum. Tesla hala büyük bir liderliğe sahip ve üretimi hızlı gerçekleştiriyor.

Volkswagen 2025’e kadar Volkswagen markasının ID serisi, Audi’nin e-tron serisi ve Taycan ile başlayan Porsche modelleri dahil olmak üzere toplam 26 milyon elektrikli araç üretmeyi planlıyor. Taycan, 2020’de 20.000 satış hedefine ulaşarak güçlü bir şekilde çıkış yaptı, Audi ise 40.000’den fazla e-tron modeli sattı.

Kesinlikle etkileyici bir analiz, ancak bu noktada Tesla’ya karşı  bahse girmekten hala çekinilmesi gerekiyor. Biri Tesla ile rekabet etmek istiyorsa, bir şekilde hızlanmalı ve arabalarını sadece Avrupada değil tüm dünya genelinde çıkarmalı ve satmalı. Daha sonra karlı hale gelirken fiyat konusunda rekabet etmek zorunda kalacaklar; aksi takdirde, EV’leri satarak şirket karını yavaş yavaş tüketecektir. Tesla aynı zamanda arabalarında karlılığı da yakalarken, Mercedes ise on yılın sonuna kadar karlılık hedeflediğini bildirdi.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here