Vale Vintage : Yeni Trend

2
16460

vale vintage

Elektrikli araç kullanımı son yıllarda önemli derecede artış gösterdi. Özellikle elektrik ile çalışan motorlar günümüzde çok yaygın bir biçimde kullanılmakta. Kullanımında ehliyet şartı aranmayan vale vintage gibi motosikletler, fiyatları ile tüketicileri cezbediyor.

Sektörde giderek artan rekabette firmalar öne çıkmak için farklılıklar ortaya koyma eğiliminde. İlk satış fiyatı, elektrik tüketimi, performansın yanında tasarımsal değişikler uygulayan üreticiler elektrikli motor piyasasında kendine yer bulmaya çalışıyor. Bu yarışın içine şubat ayında yeni bir ürün dahil oldu; Vintage.

Vintage, 3 tekerlekli motorlar arasında tasarımıyla öne çıkıyor. Patenti ValeMoto’ya ait olan bu ürünün motor ve aküsü yurt dışından ithal edilirken geri kalan donanımları ise yerli üretim. Dış yüzeyi fiber olan bu araç, iki farklı modelde üretiliyor; Vale Vintage ve Vale Vintage Mini.

Vale Vintage

Maksimum Hızı Saatte 35 KM

Vintage modeli 800 W’lık bir güce sahipken Vintage Mini modelinin motoru ise 250W. 6 saatte tam dolumu gerçekleşen aküsü normal prize takılarak şarj edilebiliyor. Tam dolu konumdayken, kişinin ağırlığına ve yol durumuna göre 40 ila 50 km’ye kadar menzil sunan Vintage modeli, 3 farklı hız moduna sahip. 1’de yürüme hızında ilerlerken, 2. modda kendine oranla orta hıza sahip olan bu araç 3. modunu ise hızlı olarak tabir ediyor ve bu modda saatte 35 Km hıza ulaşırken güvenlik sebebiyle yokuş aşağı olsa bile 35 limiti aşılamıyor. Vintage Mini modelinde ise maksimum hız olarak saatte 25 KM’lik bir hız belirlenmiş.

İkinci El Elektrikli Motosikletler >>

Ehliyet Şartı Mı?

Vintage motorlar istenilirse plaka ve ruhsat alınıp  trafikte kullanılabiliyor. Elektrikli motosiklet sınıfında yer alması sebebiyle vergiden muaf olan bu araç aynı zamanda sigorta zorunluluğu kapsamı dışında yer alıyor. Sahip olduğu elektrikli motosiklet statüsüyle ehliyetsiz kullanılabiliyor.

Vale Vintage Fiyatı Ne Kadar?

Yazlık yerlerde tercih edilen bu model geçtiğimiz günlerde Acun Ilıcalı’nın yaptığı paylaşımda gündeme oturmuştu. Ünlü oyuncu Cem Yılmaz’ı ziyaretine Vintage aracıyla giden Ilıcalı, kendi instagram hesabında bu ziyaretin fotoğrafını paylaştı.Acun Ilıcalı ile gündeme gelen Vintage’a sahip olmak isteyenlerin ödemesi gereken tutar ise 24.500 TL.

Vale Vintage

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here