passat sözü

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Tükiye’ye yatırım yapma kararından vazgeçmesi büyük hayal kırıklığına yol açmıştı. Akıllara ise bu yatırımın Slovakya’ya taşınması ile Passat üretimi hakkında “Acaba üretimi duracak mı?” gibi sorular gelmeye başlamıştı. Tüm bu gelişmeler Volkswagen’in Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu’nun Türkiye distribütörü ile görüşüldü. Bilaloğlu, Volkswagen’in önümüzdeki birkaç yıl içinde Türkiye’deki yatırımını yeniden değerlendireceğini belirterek, “Volkswagen gibi global bir üreticinin Türkiye’ye yatırım yapmadan üretime devam etmesi zor görünüyor” dedi. Passat Bilaloğlu, “Passat arabaları Türkiye dışında bir ülkede satılmaz. Volkswagen Passat arabaları Türkiye’ye 2024 ile 2025 arasında garanti veriyor” diyerek bu konu hakkında biraz daha olsa olumlu mesajlar verdi. Passat Sözü mü ? geliyor. Gelin birlikte bu olayın ayrıntılarına bakalım.

Bu Sene Gerçekleşecekti

İptal etme kararı olmasaydı, yazının devamında okuyacaklarınız olacaktı.Yaklaşık 1 milyar Euro yatırım ve tahmini yıllık 300 bin araç üretim kapasitesiyle yaklaşık 4.000 kişiye istihdam yaratabilecek tesisin Manisa’da kurulması planlanıyordu. Tesisin inşaatına 2020 sonunda başlaması planlanıyor ve 2022’de üretime başlaması bekleniyor. Fabrikada Volkswagen Passat ve Skoda Superb modellerinin üretilmesi bekleniyor. Volkswagen geçen yıl 2 Ekim’de Manisa’da 943 milyon TL sermaye ile “Volkswagen Türkiye Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ” adında bir şirket kurdu. Ticaret Siciline kayıtlı şirketler fabrika kuranlar olarak kabul edildi.

Birçok Etken İptal Olmasında Sebep Oldu

21. yüzyılın belki de en sıkıntılı döneminden tüm dünya şu an geçmekte. Bu salgın hastalıktan ötürü özellikle otomotiv sektöründe büyük aksaklıklar yaşanıyor. Muhtelemen VW’de adımlarını daha sağlam atmak için böyle bir yola başvurmuş olabilir. Daha az zararla bu dönemi geçirmek gibi.

Türkiye’ye Passat Sözü Mü?

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu  2023 yılında Türkiye’de Passat sedan versiyonunun üretimine son verildikten sonra duracak iddianın detaylarını da verdi. Bilaloğlu, “Dünyada, Almanya dahil, Türkiye’den daha fazla Passat sedan satılan bir ülke yok. VW, 2024-2025’e kadar Türkiye için Passat sedanın üretim garantisini verdi. Sedan modeller Avrupa genelinde kurumlar tarafından tercih edilirken, bireysel satışlar ise SUV ve stationwagon karoserlere kayıyor. Pazardaki bu değişim yavaş yavaş Türkiye’ye de geliyor” diye güzel haberler geldi.

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here