Toprak Razgatlıoğlu Dünya Şampiyonu Oldu! 25 Yaşındaki Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, dünya şampiyonu olarak tarihimizde bir ilke imza attı. 

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu 2021 Dünya Superbike (WSBK) şampiyonu oldu. Endonezya’daki ilk yarışta 2. olmayı başaran Toprak Razgatlıoğlu, böylece kariyerinin ilk Dünya Superbike şampiyonluğuna ulaşmış oldu. Ayrıca başarılı motosiklet sürücüsü Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike (WSBK) şampiyonu olan ilk ve tek Türk olmayı başardı. Bu büyük başarıyı babasına adadığını belirten milli sporcu, “Şampiyon olarak Türk bayrağımızı en yukarıda dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletmek benim için paha biçilemez bir gurur ve mutluluk kaynağı. Sezon içinde birçok aksilik yaşadık ama hiç vazgeçmedik. Bu şampiyonluğu önce babama ve başta Kenan Sofuoğlu olmak üzere her zaman yanımda olan destekçilerime hediye ediyorum. Ne mutlu ki ülkeme Dünya Şampiyonu olarak dönüyorum” dedi.

Şampiyona Endonezya’da bulunan Uluslararası Mandalika Pisti’nde yapıldı. Ancak dün yoğun yağış nedeniyle yapılamayan ilk yarış bugün TSİ 06.15’te gerçekleşti. Pole pozisyonundan 20 turluk yarışa başlayan deneyimli ve Türk motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, yarışın bitimine 18 tur kala yarışta ilk defa birinci sıraya yerleşti. Zaman zaman birinciliği rakiplerine kaptıran Toprak Razgatlıoğlu, bitime 12 tur kala yarışta tekrar birinci sıraya geçmeyi başardı. Red Bull sporcusu olarak bilinen Toprak Razgatlıoğlu, son 7 tura üçüncü sırada girdi. 4. turda üçüncü sıraya gelen Toprak Razgatlıoğlu, 2. turda tekrardan ikinci sıraya yerleşti. Pata Yamaha with Brixx WorldSBK takımıyla son tura da 2. sırada başlayan milli Türk sporcu Toprak Razgatlıoğlu, Endonezya’da ilk yarışta damalı bayrağı ikinci sırada geçerek motosiklet yarışında dünya şampiyonu olmayı başardı.

Dünya Superbike Şampiyonası’nda şampiyon olan ilk Türk motosikletçiToprak Razgatlıoğlu Dünya Şampiyonu Oldu!

Dünya Superbike Şampiyonası’nda birinci olan ilk Türk motosiklet yarışçısı Toprak Razgatlıoğlu, ülkemiz için çok önemli bir ilke imza attı. Ayrıca Endonezya’daki ilk yarışı Kawasaki pilotu Jonathan Rea birinci sırada, Ducati pilotu Scott Redding ise üçüncü sırada bitirdi. Dünya Superbike Şampiyonası’nda genel klasmanda en yakın takipçisi Jonathan Rea’nın 30 puan önünde 531 puanla lider olarak ilk yarışa başlayan Toprak Razgatlıoğlu, bu sonuçla genel klasmanda puanını 551’e çıkardı. Böylece son yarış, şampiyonanın kaderini belirleyemedi. Toprak Razgatlıoğlu’da sezonun son yarışı öncesinde dünya şampiyonluğunu garantilemiş oldu. Milli motosikletçi, yarışın ardından ilk tebrikleri aldıktan ve motoruyla sevinç gösterisi yaptıktan sora Türk bayrağıyla podyumdaki yerini aldı.

551 Puan İle Şampiyon Oldu!

Türkiye’de oldukça popüler ve göstermiş olduğu yeteneğiyle sevilmeyi başaran Milli motosiklet yarışçısı Toprak Razgatlıoğlu, genel klasmanda 551 puan ile şampiyon oldu. Ayrıca Dünya Superbike Şampiyonası’nda şampiyon olan ilk Türk motosikletçi olarak da tarihe adını yazdırdı. Sezon içinde birçok aksilik yaşayan Toprak Razgatlıoğlu, hedefinden hiç vazgeçmedi.

“2020’de Toprak ile başladığımız yolculuğumuz şampiyonlukla taçlandı, çok gururluyuz” şeklinde duygularını ifade eden Yamaha Motor Avrupa Asfalt Yarışları Müdürü Andrea Dosoli ise, “Yamaha WorldSBK’ya döndüğünden bu yana hep en iyisi oldu. Motosikleti R1 her yarışta Toprak’ın büyük yeteneğini ifade etmesine olanak sağladı. Toprak ve Yamaha birbirine güvendi ve şampiyonluk geldi” şeklinde Açıklama yaptı.

Jonathan Rea’nın Altı Sezonluk Şampiyonluğunu Bitirdi

2015-2020 yılları arasında üst üste 6 kez Dünya Superbike Şampiyonu olan Jonathan Rea ile sezon içinde kıyasıya bir mücadele içerisine giren Toprak Razgatlıoğlu, son yarış öncesinde toplam 13 yarış kazandı. 29 kez de podyumda yer almayı başardı. En büyük rakibi Jonathan Rea’yi geride bırakan Toprak Razgatlıoğlu, Efsanevi şampiyonun 6 yıldır kırılamayan şampiyonluk serisinin de sonunu getirmeyi başardı. Ayrıca şampiyonluk sonrası Toprak Razgatlıoğlu, “Rea büyük bir efsane ve bana çok şey öğretti. Ona çok şey borçluyum ve mücadele için teşekkür ederim.” diye açıklamada bulundu.

TOPRAK Razgatlıoğlu Kimdir? Toprak Razgatlıoğlu Dünya Şampiyonu Oldu!

Toprak Razgatlıoğlu 16 Ekim 1996’da Alanya, Antalya’da dünyaya gelen Türk motosiklet yarışçısıdır. İlk defa 5 yaşında motosiklet kullanan Toprak Razgatlıoğlu, 16 yaşında İstanbul Park’ta pist rekoru kırıp, Türkiye Pist Şampiyonu olmuştur. İlerleyen yıllarda İspanya’da 2012’de yapılan Red Bull MotoGP Rookies Cup seçmelerini kazanmıştır. Ayrıca Türkiye’nin en genç motosiklet şampiyonu olan Toprak Razgatlıoğlu, bu başarısından 3 yıl önce bir yarışta Türkiye’nin en başarılı motosiklet yarışçısı olan Kenan Sofuoğlu’nun dikkatini çekmeyi başarmıştır. Kenan Sofuoğlu’nun yardımları ve hocalığı sayesinde Toprak Razgatlıoğlu, ülkemize rekorlar ve ilkler ile gelmektedir. Sonuç olarak yılların getirdiği birikim, emek ve muhteşem yeteneğiyle 2021 yılında Toprak Razgatlıoğlu Dünya Şampiyonu Oldu!

Kenan Sofuoğlu Kimdir?

Toprak Razgatlıoğlu’nun Kullandığı Yamaha Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here