TOGG Hayal Ötesi Fabrikasının Temelleri Atıldı

3
3626
Togg fabrikası

Milletçe merak içinde beklediğimiz yerli otomobil için artık geri sayıma geçildi. Bursa’da üretilecek olan TOGG geçtiğimiz günlerde üretim alanı için verilen ÇED raporuna da kavuştu, ardından ise Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temel atma töreni gerçekleştirildi.

TOGG Fabrikası “Akıllı”, “Çevre Dostu” ve “Aynı Çatı Altında”

Özellikle tesisin inşaatı sırasında doğa koruma ve çevre sağlığı konusuna çok dikkat edileceğini ve çok modern bir tesis olacağının altını çizen yetkililer; “Akıllı”, “Çevre Dostu” ve “Aynı Çatı Altında” başlıklarıyla da projesi bir bütün olarak tutacaklarını Türkiye’ye yakışır dünyaca ünlü bir tesis olacağının da altını çizdiler.Tahmini olarak 18 ay içerisinde zemin güçlendirme programını tamamlanması beklenen tesisin, üretim ve montaj hatlarına 2022 yılında kavuşup, aynı yılın son aylarında da TOGG otomobillerinde seri üretime geçmesi planlar dahilinde bekleniyor.

togg fabrika

Yılda 175000 adet otomobil üretimi yapması bekleniyor.

4300 kişiye istihdam olanağı sağlayacak olan dev tesisin yılda 175000 adet otomobil üretimi yapması bekleniyor. Elektrikli motora sahip olan TOGG’un bataryası hakkındaki gelişmeler neticesinde konuşan TOGG CEO’su Gürcan KARAKAŞ: “Batarya ve modül paketlerimizi üretim başlangıcından itibaren yerlileştiriyoruz. Marka beğeni endeksinin kısa süre içerisinde yüzde 73 artması, TOGG markası ile devam konusunda bizi cesaretlendirdi. Pandemi döneminde kullanıcı araştırmaları ve mühendislik çalışmalarımızı planlarımız dahilinde sürdürdük, bu takvim dönemindeki çalışmaları tamamladık” ifadelerini kullandı.

 

TOGG Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise şu ifadeleri kullandı: ” COVİD sonrası dönemde Türkiye’yi küresel ekonomide daha güçlü konumlandırabilmek için ‘Şimdi yatırım zamanı’ diyoruz. Bunu da buradan, Bursa-Gemlik’ten başlatıyoruz. Hem de çok stratejik, yeni bir teknoloji ile bu adımı atıyoruz. Otomotiv dünyası kabuk değiştirirken, Türkiye de masada çok önemli bir oyuncu haline gelecek. Ortaklarımız, 3 yıl içinde koyacakları 3,5 milyar liralık sermaye ile de bugünden Türkiye’nin en büyük ödenmiş sermayeli sanayi şirketlerinden birini müjdelemiş oldular. Aynı zamanda, bugüne kadar otomobilimizin Ar-Ge’si için de 700 milyon liranın üzerinde para harcadılar.” İfadelerini kullandı.

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here