Tesla’nın Fremont Fabrikası Alevli Bir Aksilik Daha Yaşıyor

Tesla’nın Fremont Fabrikası Alevli Bir Aksilik Daha Yaşıyor. Tesla, California merkezli Fremont fabrikasının, bir parçanın tedarik sorunu nedeniyle popüler Model Y ve Model 3 araçlarının üretimini askıya almasıyla son birkaç ay içinde bazı ciddi mücadelelere maruz kaldı. Tesla mücadele ettiği diğer otomotiv sorunlarının yanında ciddi bir sorun olarak değerlendirebileceğimiz bir sorun ile daha savaşıyor.

Bu Sefer de Yangın Çıktı

Şimdi de başka bir trajedi tesisi vurmuş durumda: Perşembe günü Tesla’nın Fremont Fabrikası ‘nda yangın çıktı. Tesla’nın 2020 yılının Nisan ayında fabrikanın boya atölyesini yenilemek için ciddi miktarda para harcamasından sonra meydana geldi.

Tesla nın Fremont Fabrikası

Tesla’nın Fremont Fabrikası’nda ki yangın sorunu ünlü markayı ciddi şekilde sarsmış görünüyor. Fremont İtfaiye Departmanından gelen bilgiye göre yangın birkaç saat içinde kontrol altına alındı ​​ve hiçbir Tesla Çalışanı veya itfaiyeci yara almadı. Bu haber, şu anda ABD Çevre Koruma Dairesi tarafından Temiz Hava Yasası ihlalleri nedeniyle soruşturma altında olan tesiste bildirilen yangın tarihinden sonra geliyor.

Tesla nın Fremont Fabrikası

Fremont itfaiyesi Perşembe günü öğleden sonra fabrikada meydana gelen acil yangın bildirimine karşılık yangına müdahale etti. Ve yangının fabrikanın inşaat halindeki bir bölümünde başladığı söyleniyor.

Tesla nın Fremont Fabrikası

İtfaiyeden yapılan açıklamada, baskı makinesinde “derinden gelen” yangın çıktığı belirtildi. İtfaiyecilere göre yangına, açıkta kalan erimiş alüminyuma temas eden hidrolik sıvı neden oldu. Tesla’nın Fremont Fabrikası, belirgin tehlikeli çalışma koşulları nedeniyle haber başlıklarına sürekli konu olmuştur. Tesla, fabrikanın karşı karşıya olduğu sorunların farkında ve Bay Area Hava Kalitesi Yönetim Bölgesi’nden ihlal uyarıları aldı.Tesla'nın Fremont Fabrikası

Dosyada Tesla, “EPA, Fremont Fabrikası operasyonlarımızın Temiz Hava Yasası kapsamındaki geçerli gereksinimlere uygunluğunu gözden geçiriyor ve bilgi taleplerini yanıtlamada EPA ile birlikte çalışıyoruz” dedi. Şu anda, Fremont fabrikası Model 3 sedan, Model S, Model X ve Model Y’nin üretiminden sorumludur. Tesla şu anda Austin Texas’taki yeni Gigafactory’nin inşaatıyla meşgul durumda. Öte yandan otomotiv alanında otonom sürüş dahil diğer alanlarda yoğun çalışma içide olan tesla liderliği yeniden ele almak istiyor. Her ne kadar yangın ve diğer sorunlar ile başa çıkmaya çalışsa da Elon Musk’un pes etmeyi sevmeyen biri olduğunu bilmeyen yoktur.

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here