tesla bitcoin

Artık Tesla ‘lar Bitcoin İle Satın Alınabiliyor!

Kripto paralar iyiden iyiye hayatımıza girmeye başladı. Dijital para birimleri olarak da adlandırılan bu paralar, geleceğin ödeme yöntemleri olarak gösteriliyorlar. Bu para birimlerinden en bilineni ise şüphesiz Bitcoin. Geçtiğimiz aylarda Tesla’nın kurucularından olan Elon Musk’ın Bitcoin’e olan ilgisi piyasaları hareketlendirmişti. Bu ilginin sonucunda ise otomobil dünyasını yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Elon Musk, Tesla modellerinin Bitcoin ile satışa sunulacağını açıkladı. Şimdi ise Tesla’nın internet sitesinde Bitcoin ile satışlar başladı. Artık Tesla almak isteyen müşteriler ödemelerini Bitcoin ile gerçekleştirebilecekler.

tesla bitcoin

Şimdilik Sadece ABD’deki Müşteriler İçin!

Elon Musk bu yılın başında söz verdiği gibi Tesla modellerinin satışına Bitcoin ödeme seçeneğini ekledi. Bitcoin ile ödeme seçeneği markanın internet sitesinde ve araç yapılandırıcının altında bulunan ”diğer ödeme seçenekleri” sekmesinde yer alıyor. Kripto para ile ödeme seçeneği şimdilik sadece ABD için geçerli ancak daha sonraki dönemde diğer ülkelerde de bu seçeneğin sunulması düşünülüyor.

tesla bitcoin

Tesla, Bitcoin Ödemeleri Konusunda Uyarıyor!

Amerikan marka Bitcoin ile ödemeyi aktif hale getirdikten sonra 3 sayfalık bir uyarı metni paylaştı. Bu belgede bazı noktalar büyük harflerle öne çıkarıldı. Uyarıların ilki bitcoin işlemlerinin tersine çevrilemeyeceğini ve alıcıların bitcoin adresini alıcı alanına girerken dikkatli olmaları gerektiğini söylüyor. Marka ayrıca alıcıları Bitcoin fiyatını miktar alanına girerken dikkatli olmaya çağırıyor. Bitcoin adresi yanlış girilirse, ”Bitcoin kaybolabilir veya geri alınamaz bir şekilde imha edilebilir.” şeklinde uyarılıyor. Ve marka kaybolan herhangi bir kripto para biriminden sorumlu olmayacağını belirtiyor.

İkinci el satılık Elektrikli Araçlar

Model B; Geleceğin Tesla Bisikleti Olabilir Mi?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here