8 Serisi’ne Alpina İmzası: 2022 BMW Alpina B8 Gran Coupe

Otomobil markalarının ortaklıklarına aşinayız. Otomobil markaları birbirleri ile ortaklıklar kurabildiği gibi başka markalarla da anlaşma sağlayabiliyorlar. Bir modifikasyon şirketi olan Alpina da yıllardır BMW ile ortak çalışmalar yürüten bir marka. Almanya merkezli bir araç modifikasyon şirketi olan Alpina, zaman zaman BMW modelleri üzerinde çeşitli çalışmalar yapıyor. Modellere imzasını atan şirket, standart versiyonlara yenilikler getiriyor. Alpina’nın son imzası ise 8 Serisi’nin üzerinde atıldı. Önümüzdeki sene satışa sunulması beklenen 2022 BMW Alpina B8 Gran Coupe, standart halinden çok daha farklı gözüküyor!

2022 BMW Alpina B8 Gran Coupe

Bir Alpina Yorumu: B8 Gran Coupe

BMW serilerinin tepesinde yer alan 8 Serisi, sunduğu özellikler ile premium seviyesini zirveye çıkartan bir model olarak karşımıza çıkıyor. Alpina ise bu seviyeyi zirvenin de üzerinde konumlandırmış. Teknik anlamda M8 modelini temel alan Alpina B8 Gran Coupe’de tasarım noktasında birçok fark mevcut. Klasikleşen Alpina görünümü ilk bakışta fark ediliyor. Ön yüzde daha büyük hava girişleri ilk dikkat çeken detay olarak karşımıza çıkıyor. Arka tarafta ise şık bir difüzör kullanılmış. Tabi ki Alpina versiyonlarının en belirgin özelliği jant takımlarıdır. B8 Gran Coupe’de de 21 inç boyutunda 20 kollu jantlar kullanılmış. Alpina B8’e özel gövde renkleri de mevcut. En dikkat çekici renkler ise standart gövde renklerinde bulunmayan yeşil ve mavi. İç kısıma gelindiğinde, özel deri kaplama ve kabinin her tarafına dağılmış birçok Alpina logosu bulunuyor.

2022 BMW Alpina B8 Gran Coupe

Alpina B8 Gran Coupe’nin Satış Fiyatı Ne Kadar?

ABD’de satışa sunulan Alpina B8’e 140.895 $ ‘dan başlayan fiyatlarla sahip olunabiliyor. Bu fiyatın 2022 M8 Competition Gran Coupe’den yaklaşık 9000 $ daha pahalı olduğunu da söyleyelim.

2022 BMW Alpina B8 Gran Coupe

Kaynak

İkinci el satılık BMW modelleri

Zamanın En iyisi BMW Alpina B10 Biturbo

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here