TEMSA’dan Avrupa’nın İlk Elektrikli Şehirler Arası Otobüsü

0
1365
Temsa'dan Avrupa'nın İlk Elektrikli Şehirler Arası Otobüsü

Temsa‘dan Avrupa’nın ilk elektrikli şehirler arası otobüsü geldi. Halihazırda Temsa Türkiye pazarının öncü ticari araç üreticilerinden bir tanesi. Son olarak Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen fuara katıldı. Burada “LD SB E” isimli şehirler arası otobüsünü tanıttı. Böylece elektrikli model sayısını da beşe çıkarmış oldu.

TEMSA Sabancı Holding ve PPF Group ortaklığı ile hizmet veren bir marka. Bugünlerde Hannover’de düzenlenen  IAA Transportation’da boy gösteriyor. Bu fuar, dünyanın en önemli ticari araç fuarlarından birisi olma özelliğini taşıyor. TEMSA da yeni elektrikli otobüs modelinin tanıtımı için bu fuarı bekliyordu.

TEMSA’dan Avrupa’nın İlk Elektrikli Şehirler Arası Otobüsü

Temsa'dan Avrupa'nın İlk Elektrikli Şehirler Arası Otobüsü

Lansmanda TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu, sürdürülebilirlik ve dijitalizasyon vurgusu yaptı. Otomotiv sektörü için bu iki ana trendin oldukça belirleyici olduğunu ifade etti. Ayrıca Doğancıoğlu, “LD SB E aracımızla birlikte ulaştığımız elektrikli araç gamımız, TEMSA’nın bu yoldaki kararlılığın en önemli göstergesi. Bugün farklı segmentlerde, 5 farklı elektrikli aracın lansmanını yapmış olan dünyadaki ender şirketlerden biriyiz. Ayrıca LD SB E aracımızla, Avrupalı bir şirket olarak kıtanın ilk şehirlerarası elektrikli otobüsünü üretmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Eğer kuzeye gitmek istiyorsanız bunun en kolay yolu kutup yıldızını takip etmektir. Bizim kuzeyimiz daha yaşanabilir, daha temiz, daha güvenli bir dünya. Kutup yıldızımız ise sürdürülebilirlik. Bu yolculukta kararlı şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bu kapsamda 2025 yılında da üretim tesisimizden çıkan her iki araçtan bir tanesinin elektrikli olmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

TEMSA LD SB E 350 Kilometre Menzile Ulaşabiliyor

Temsa'dan Avrupa'nın İlk Elektrikli Şehirler Arası Otobüsü

TEMSA’dan Avrupa’nın ilk şehirlerarası otobüsü hamlesi Hannover IAA Transportation’da ortaya çıktı. Lansmanı yapılan LD SB E, 12 ya da 13 metrelik iki seçenek ile piyasaya giriyor. Tam 63 kişilik yolcu kapasitesi bulunan araç, şehirlerarası bir otobüs için oldukça ideal. Ayrıca 250 kW gücündeki elektrikli motoru ile her türlü koşulda üst düzey performansı gösteriyor. Ek olarak 210, 280 ve 350 kWh olmak üzere 3 adet batarya seçeneği sunuyor. Böylece uygun koşullar sağlandığında menzili de 350 kilometreyi buluyor. Üstelik araç 2 saate yakın bir sürede tamamen şarj oluyor. Tüm bunlar ise aracın dijital gösterge panelinde kolaylıkla takip ediliyor. Son olarak araçta elektrikli aksamlarının birçoğu aynı bölgede yer alıyor. Böylece aracın servis ve bakım hizmetleri de büyük oranda kolay oluyor.

İkinci El Temsa Otobüs Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here